Effektiv stabilisering av instabil fotled | Rehaboteket

Behandla instabil fotled

Återkommande fotledsskador, vrickningar eller stukningar påverkar ofta en fotled under en längre tid med nedsatt stabilitet som långsiktigt problem. En instabil fotled bidrar ofta till ett regelbundet återkommande problem med osäkerhet vid belastning orsakad av den instabila fotleden. Instabiliteten i fotleden uppstår oftast vid promenad eller aktivitet på ojämna underlag. En instabil fotled kan effektivt stabiliseras med hjälp av ett stabiliserande fotledsstöd för bättre stabilitet och kontroll av fotleden efter skada och i förebyggande syfte. 

Vår mest sålda produkt

fotledsortos

Stabiliserande fotledsortos Malleum CoTex PLUS

Fotledsortos Malleum CoTex PLUS kombinerar optimal kompression för en svullen fotled med extra stabilitet. Två elastiska band ger möjlighet till extra stabilitet.
525 kr
Perfekt!

Mycket bra service, trevligt bemötande och uppenbart att man kan sin sak. Ingen krängarmentalitet utan kunden och kundens problem är det som är det viktigaste. Priserna är bra, något lägre än i butik och fri frakt! Kan bara varmt rekommendera denna sida.

Mer om instabil fotled

En jämn väg är det sällan problem att gå på med fotledsinstabilitet men så fort underlaget blir ojämnt ex kullersten eller aktivitet i skog och mark så ökar instabiliteten i fotleden.
En instabil fotled blir ofta instabilare beroende på skovalet. En instabil sko med klack gör det ofta betydligt instabilare i fotleden. Skor med klack på ojämna underlag för en instabil fotled är ofta väldigt problematiskt och kan i vissa fall orsaka ytterligare stukningar i fotleden. 

Instabilitet i fotleden kan enkel förebyggas med ett fotledsstöd som är speciellt konstruerat för att stabilisera fotleden. Ca 85 % av problemen med en instabil fotled orsakas ofta av en bakomliggande fotledsstukning på fotledens utsida. En instabil fotled omnämns ofta som kronisk instabilitet i fotleden. 

En instabil fotled kan effektivt behandlas med hjälpa av ett stabiliserande fotledsstöd som effektivt ökar stabiliteten i den instabila fotleden. Fotledsstöden finns i flera olika modeller och alla bidrar till förbättrad stabilitet och kontroll av en instabil fotled.