Fotledsstöd med extra band
fotledsstöd
fotledsstöd fotledsstöd

Fotledsstöd med extra stabiliserande band för individuell anpassning

  •  399 kr 

Fotledsstöd med extra stabilitet för en instabil fotled. Fotledsstödet kombinerar kompression med stöd i en smidig lösning

Läs mer

  • Lokal kompression för minskad svullnad
  • Extra stabiliserande band för justerbart stöd
  • Anatomisk passform tar minimalt med plats
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Stabiliserande fotledsstöd med extra band

Fotledsstöd universal är ett anatomiskt konstruerat fotledsstöd för effektiv stabilisering av en instabil fotled. Fotledsstödet är tillverkat av ett formstickat ventilerande och fuktavstötande material för bästa användarkomfort och består av 60% polyamide och 40% elastane. Material sammansättningen  ger ett slitstarkt material med hög grad av kompression för att stödja och motverka problem med svullnad runt fotleden vid problem. Materialkompositionen i kombination med den unika formstickade konstruktionen säkerställer optimal kompression över fotleden och fotledsmuskulaturen för effektiv funktion, kompression och stöd runt fot, fotled och underben. 

Runt fotledens in och utsida sitter det ett ett extra stabiliserande semielastiskt band som möjliggör justering och anpassning av graden av stabilitet för fotleden. Fotledstödets bandsystem kan enkelt justeras för att ge mer eller mindre stabilitet över fotleden och fästes på enklaste sätt  med hjälp av hård kardborre över hela bandet längd. Vid behov av mera stöd spänns bandet hårdare vilket medför ytterligare extern stabilisering av en instabil fotled vid behov. Fördelen med den obegränsade justeringsmöjligheter över hela bandets längd ger ett fotledsstöd som möter ett brett behov vid av stöd oavsett användningsområde. 

Fotledsstödet kan med fördel användas under en hel dag och produktens låga profil möjliggör användning av fotledsstödet i även trängre skor vardagligt som vid idrott och motion.  Fotledsstödet har öppen häl och slutar över framfoten för att ge normal kontroll och kontakt med underlaget vid användning. Den öppna här konstruktionen ger en normal kontaktyta i skon och säkerställer en normal känsla och användarupplevelsen.  Den unika konstruktionen gör produkten väldigt enkel att använda och säkerställer funktion och komfort i alla situationer. 

Använd fotledsstödet vid problem med 

- Instabila fotleder
- Överansträngd fotled
- Smärta i fot, fotled och underben
- Behov av kompression och lätt avlastning av fotleden

Fotledsstödet tvättas i 40° handtvätt och skall lufttorka innan användning.
Ta för vana att stänga den hårda kardborren mot den mjuka på bandet när produkten inte används så minimeras risken för att kardborren över tid får nedsatt fästförmåga.

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag söker ett enklaste fotledsstöd för vardagligt användande som inte tar för mycket plats i skorna. Detta en bra lösning för mig? 
Svar. Ja, fotledsstödet är tillverkat av ett tunt och elastiskt material som sitter tight runt din fotled och tar väldigt lite plats i vanliga skor. 

Fråga. Vad gör de extra stabiliserande banden? 
Svar. Banden ger dig möjlighet att justera graden av stöd som du vill ha av produkten. Om du spänner banden hårdare ökar kompressionen och stödet samtidigt som om du släpper upp banden ger får du mindre stöd runt fotleden. 

Fråga. Hur tvättar jag fotledsstödet? 
Svar. Produkten skall tvättas i 40° handtvätt med stängd kardborre. Skölj upp produkten och låt den lufttorka innan användning.

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

3

Avlastning

2

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Universal

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem