Fotledsstöd 8 band för effektiv stabilisering av en vrickad fot | Rehaboteket
fotledsstod_elastisk
fotledsstod_elastisk fotledsstöd elastiskt fotledsbandage stöd

Fotledsstöd 8 band - Effektivt vardagsstabilisering av en vrickad fot

  •  239 kr 

Ett smidigt elastiskt band för en effektiv stabilisering av en instabil fotled i vardagliga situationer för de flesta skorna oavsett klackhöjd. Läs mer

  • Effektivt vardagsstöd för en instabil fotled
  • Extremt låg profil | Tar ingen plats i skorna
  • Enkel att använda och applicera
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Elastiskt fotledsstöd 8 - åttaband

Fotledsstöd 8 - åttaband är ett extra smidigt elastiskt fotledsstöd för effektiv stabilisering av en instabil fotled i vardagliga situationer. 
Fotledsstödet lindas runt foten i ett åttamönster för att på enklaste sätt ge extra stöd och stabilitet av en instabil fotled. Det elastiska bandet kan enkelt lindas på olika sätt för att uppnå en individuell anpassning av graden av stöd över fotleden. 

Fotledsstödet är tillverkat av ett mjuk elastiskt band tillverkat av slitstark mikrofiber, MCM.  MCM har väldigt goda elastiska egenskaper för extra hög komfort och stabilitet och ger samtidigt hög grad av andningsaktivitet vid användning vardagligt. 
Tack vare den låga profilen av både material och konstruktion fungerar fotledsstödet i de flesta skorna oavsett höjden på klacken och kan med fördel användas en hel dagarna som ett vardagsstöd för en instabil fotled. 

Åttabandet har två öglar i ändarna på bandet, öglorna är konstruerade för att förenkla appliceringen och ger möjlighet att fixera bandet runt hälen och över framfoten på enklaste sätt utan behov av kardborre eller annan fästanordning. 
Modellen fungerar lika bra på höger som vänster fotled. 

Använd fotledsstöd åttaband vid, 
- Smärta och problem i fotleden
- Behov av ett smidigt extra stöd för fotleden i vardagliga situationer 
- Behov av fotledsstöd i trånga skor med lite utrymme 

Fotledsstödet finns i tre storlekar Small 34 - 38, Medium 39 - 43 och Large 43 - 46 och är baserad på skostorlek. 
Tvätta fotledstödet i 30° handtvätt och låt produkten lufttorka innan användning. 

 

 
 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har en permanent instabil fotled och upplever att jag är extra instabil när jag går med klackskor. Fungerar detta stöd för mitt problem? 
Svar. Absolut, 8 bandet är specellt utvecklat för extra stabilitet i vardagliga situation och tar minimalt med plats i skorna. Normalt så är det framfoten som begränsar utrymmet i skorna och 8 bandet är konstruerat för att bara ta plats runt fotleden. 

Fråga. Hur skall produkten lindas runt foten för bästa stöd.
Svar. På förpackningen finner du detaljerade instruktioner hur du kan linda bandet för bästa stöd 

Fråga. Hur tvättar jag min produkt? 
Svar. Vi rekommederar handtvätt 30°, skölj upp produkten och låt den lufttorka efter tvätt. 

Fråga. Jag har använt elastisk linda för extra stöd runt min fotled. Är detta ett bättre alternativ för mig? 
Svar. Ja, 8 bandet är speceillt utvecklat för att stödja en instabil fotled och samtidigt fungera bra i normala vardagliga skor. Ofta så behövs det väldigt mycket elastisk linda för att få samma stabiliserande effekt vilket gör det omöjligt att använda de flesta normala skor. 

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

2

Avlastning

2

Värme

1

Storlekstabell

StorlekSkostorlek
Small34 - 38
Medium39 - 43
Large43 - 46

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem