Fotledsortos CoTex PLUS med avlastande silikoninlägg | Rehaboteket
fotledsortos
fotledsortos fotledsortos.jpg fotledsskydd_svullnad
360 gif 360 logo

Fotledsortos med silkonpelotter för extra effektiv avlastning

  •  549 kr 

Fotledsortos Malleum CoTex PLUS kombinerar optimal kompression för en svullen fotled med extra stabilitet. Två elastiska band ger möjlighet till extra stabilitet. Läs mer

  • Optimal kombination av stöd och kompression
  • Motverkar effektivt svullnad efter skada
  • Unikt material med anatomisk konstruktion
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Fotledsortos Malleum CoTex PLUS

Fotledsortos Malleum CoTex PLUS är en kompressiongivande stabiliserande fotledsortos tillverkad av det unika materialet CoTex , en textil med olika kompressionszoner som vävs i ett stycke.
Fotledsortosen har en extra hög kompression runt fotleden och är indelad i olika kompressionszonerna ger olika grader av stöd för fotleden för bästa kompressionsbehandling.
CoTex ortosen bidrar till en effektiv stabilisering av en skadad instabil fotled och minskar effektivt svullnaden i fotleden vid problem.  
Svullnaden uppstår ofta runt fotknölarna på fotledens in och utsida därav har fotledsortosen CoTex PLUS två insydda silikonpelotter anatomiskt placerade runt fotknölarna för effektiv reduktion av svullnaden runt fotknölarna och fotleden. 

CoTex PLUS ortosen har två semi-elastiska banden som ger extra stabilitet av fotleden. Banden möjliggör individuell justering av graden av stabiliteten och kompression runt fotleden.
Genom att använda ortosen under aktivitet minskar risken för att leden svullnar och användning efter aktivitet eller motion bidrar ytterligare till att motverka svullnaden,

Fotledsortosen CoTex PLUS kan användas i de flest skor och är ett smidigt vardagsstöd för att effektivt motverka en svullen fotled.
CoTex PLUS kan användas för både höger och vänster fotled. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har stukat fotleden för en tid sedan och upplever instabilitet i fotleden vardagligt och vid promenader. Min fotled svullnar även fotfarande. Är detta en produkt för mig? 
Svar. Ja, Malleum CoTex + minskar ofta svullnaden i fotleden direkt vid användning. Ofta uppstår svullnanden efter en fotledsskada runt och bakom fotknölarna. Produkten är tillverkad av ett högkompressionsmaterial som motverkar svullnaden generellt och har unika silikonpelotter placerade bakom och under fotknölen för att minska svullanden specifikt. Fotledsstödet har även två extra stabiliserande band som kan anpassas för att ge bra stöd vid vardagliga situationer eller promenader. 

Fråga. Jag behöver ett väldigt smidigt fotledsstöd som jag får plats med i mina skor. 
Svar. Malleum CoTex + tar inte mera plats i skon är en normal strumpa och fungerar ofta i de flesta skorna. 

Fråga. Jag är väldigt svullen i fotleden efter en rejäl stukning. När jag mäter den skadade foten är den nästa en storlek större än den friska. Hur skall jag göra för at få rätt storlek?
Svar. Med tanke på att svullnaden kommer att gå ned så skall du utgå ifrån den "friska" foten utan svullnad när du väljer storlek på ditt fotledsstöd. 

Fråga. Hur tvättar jag min produkt? 
Svar. Rekommederat tvättråd är 30° handtvätt. Skölj upp produkten och låt den lufttorka.

Fråga. Varför kan inte fotledsortosen maskintvättas?
Svar. Med tanke på att produkten innehåller hård kardborre så är det inte rekommederat att tvätta i maskin då det mekaniska slitaget i kombination med kardborren kommer att markant förkorta produktens livslängd. 

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

4

Avlastning

3

Värme

1

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt fotknölarna cm
X-Small17 - 19 cm
Small19 - 21 cm
Medium21 - 23 cm
Large23 - 25 cm
X-Large25 - 27 cm
XX-Large27 - 29 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem