Knäskydd Hopparknä Knee strap - Effektiv Avlastning av Hopparknä, Schlatter och PFSS
schlatterband
schlatterband condroband

Knäskydd Hopparknä Knee strap

  •  299 kr 

Condroband SRX är ett knäskålsband tillverkad av shark-skin för avlastning av schlatter, hopparknä och PFSS Läs mer

  • SharkSkin material för fixering
  • Extra stöd för schlatter och knäskålsproblem
  • Avlastande band för individuell anpassning
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Condroband SRX

Condrobandet SRX är ett unikt schlatterband för avlastning av främre knäledssmärta så som schlatterknä och hopparknä. Codrobandet tillämpar samma princip som schlattertejpning med en avlastande konstruktion för att minska belastningen i det inflammerade senfästet. Skillnaden mellan schlatterbandet och tejpningen är att ett schlatterskydd på enklaste sätt kan justeras och anpassas i linje med individuella behov under aktiviteten.

Bandet är anatomiskt designat för att skapa avlastning av främre knäskålsrelaterade problemen utan att påverka knäledens rörelseförmåga.
För att förstärka schlatterbandets avlastande funktion har skyddet en markerad pelott (avlastande kudde) som på enklaste sätt placeras på knäskålssenan mellan knäskålens nedre kant och knäskålssenans fäste för optimal avlastning. Pelotten är tillverkad av mjuk men formstabil PU vilket ger goda förutsättningar för avlastning utan att skapa tryck eller obehag över knäskålssenan.

Bandets unika design ger goda justeringsmöjligheter och kan på enklaste sätt anpassas i linje med respektive användares unika behov av stöd. Bandet appliceras med hjälp av ett brett kardborreband. 
För att ytterligare förstärka stödet i skyddet sitter det ett halvcirkulärt stumt band placeras på utsidan av skyddet. Bandet kan enkelt justeras under aktivitet om behovet av avlastning ökar eller minskar.  Bandet är tillverkat av så kallat "shark skin" NeoTex. "Shark skin" är ett innovativt material som säkerställer fixering av skyddet även vid omfattande högintensiv belastning. "Shark Skin" materialet säkerställer optimal även vid krävande högintensiva belastningsmönster.
Condrobandet kan användas både för höger och vänster knäled. och finns i mindre storlekar XXS och XS för yngre användare. 
Tvättas i 30° handtvätt och skall lufttorka innan användning

Egenskaper

Stabilitet

1

Kompression

2

Avlastning

3

Värme

1

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt knäleden (cm)
XX-Small26 - 29 cm
X-Small29 - 32 cm
Small32 - 35 cm
Medium35 - 38 cm
Large38 - 42 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har problem med schlatter i knät och behöver ett skydd när jag cyklar. Jag sitter mycket med böjda knän och vill ha en så smidig produkt som möjligt. Är Condrobandet ett alternativ för mig? 
Svar. Ja, Condrobandet ger effektiv avlastning utan att "störa" knäleden i böjt läge och fungerar utmärkt att använda vid ex cykling. 

Fråga. Vad gör det extra kardborrbandet på framsidan av Codrobandet?
Svar. Kardborrbandet stummar upp framsidan av skyddet och bidrar till effektivare avlastning över den avlastande pelotten. Då kardborrbandet endast täcker halva ortosen så kan det spännas effektivt utan att riskera påverka cirkulation i knäleden. 

Fråga. Vad är Shark-Skin?
Svar. Shark-Skin är ett material med extra vidhäftning som fäster extra bra mot huden. Shark-Skin använder vi i alla produkter som riskerar att röra sig under aktivtiet för extra bra fixering. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket