Knäskydd Hopparknä Knee strap - Effektiv Avlastning av Hopparknä, Schlatter och PFSS
Schlatterband
Schlatterband
360 gif 360 logo

Knäskydd Hopparknä Knee strap - Effektiv Avlastning av Hopparknä

  •  299 kr 

Schlatterband Condro är ett extra effektivt knäskålsband tillverkad av shark-skin för optimal avlastning av schlatter, hopparknä och PFSS Läs mer

  • SharkSkin material för optimal fixering över knät
  • Effektiv avlastning av schlatter och knäskålsproblem
  • Extra avlastande band för individuell anpassning
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Condroband - effektivt Schlatterband

Condrobandet är ett unikt schlatterband för avlastning av främre knäledssmärta så som schlatterknä, PFSS och hopparknä.

Codrobandet tillämpar samma princip som schlattertejpning med en avlastande konstruktion för att minska belastningen i det inflammerade senfästet
Skillnaden mellan schlatterbandet och tejpningen är att ett schlatterskydd på enklaste sätt kan justeras och anpassas i linje med individuella behov under aktiviteten medans tejpning inte tillåter samma flexibilitet, justeringsmöjlighet och måste utföras om och om igen vid varje träningstillfälle.

Schlatterbandet är anatomiskt designat för att skapa en effektiv avlastning av de främre knäskålsrelaterade problemen utan att påverka knäledens rörelseförmåga.
För att förstärka schlatterbandets avlastande funktion har skyddet en markerad pelott (avlastande kudde) som på enklaste sätt placeras på knäskålssenan mellan knäskålens nedre kant och knäskålssenans fäste för optimal avlastning. Pelotten är tillverkad av mjuk men formstabil PU vilket ger goda förutsättningar för avlastning utan att skapa tryck eller obehag över knäskålssenan.

Schlatterbandets unika design ger optimala justeringsmöjligheter och kan på enklaste sätt anpassas i linje med respektive användares unika behov av stöd.
Bandet appliceras på enklaste sätt med hjälp av ett brett kardborreband. Ju hårdare bandet appliceras runt knäleden desto mera tryck och avlastning av schlatterproblemen uppnås.
För att ytterligare förstärka avlastningen i skyddet sitter det ett halvcirkulärt stumt band placeras på utsidan av skyddet. Bandet kan på enklaste sätt individuellt justeras under aktivitet om behovet av avlastning ökar eller minskar.  Schlatterbandet är tillverkat av så kallat "shark skin" NeoTex. "Shark skin" är ett nytt innovativt material som säkerställer optimal fixering av skyddet även vid omfattande högintensiv belastning. "Shark Skin" materialet säkerställer optimal även vid krävande högintensiva belastningsmönster.
Schlatterbandet kan användas både för höger och vänster knäled. Condrobandet ger effektiv, smidig avlastning vid främre knäproblem ex. schlatter, hopparknä och PFSS

Schlatterbandet tvättas i 30° handtvätt och skall lufttorka innan användning

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har problem med schlatter i knät och behöver ett skydd när jag cyklar. Jag sitter mycket med böjda knän och vill ha en så smidig produkt som möjligt. Är Condrobandet ett alternativ för mig? 
Svar. Ja, Condrobandet ger effektiv avlastning utan att "störa" knäleden i böjt läge och fungerar utmärkt att använda vid ex cykling. 

Fråga. Vad gör det extra kardborrbandet på framsidan av Codrobandet?
Svar. Kardborrbandet stummar upp framsidan av skyddet och bidrar till effektivare avlastning över den avlastande pelotten. Då kardborrbandet endast täcker halva ortosen så kan det spännas effektivt utan att riskera påverka cirkulation i knäleden. 

Fråga. Vad är Shark-Skin?
Svar. Shark-Skin är ett material med extra vidhäftning som fäster extra bra mot huden. Shark-Skin använder vi i alla produkter som riskerar att röra sig under aktivtet för extra bra fixering. 

Egenskaper

Stabilitet

1

Kompression

2

Avlastning

3

Värme

1

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt knäleden (cm)
Small32 - 35 cm
Medium35 - 38 cm
Large38 - 42 cm
X-Large42 - 46 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem