Hallux valgus stöd Conex | Rehaboteket
stöd för hallux valgus
stöd för hallux valgus

Korrigeringsstöd för stortåleden Conex

  •  349 kr 

Conex är ett mjukt korrigeringsstöd för hallux valgus och fungerar i alla skor, vardag som vid motion. Stödet kan enkelt justeras med kardborre. 

Läs mer

  • Fullt flexibel korrigering
  • Fungerar i alla skor | Tar minimalt med plats
  • Extremt enkelt att använda
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Hallux valgus stöd Conex

Conex är konstruerad för att skapa ett mjukt stöd för en sned stortåled oavsett användning med eller utan skor, på dagen eller på natten. 
Det anpassningsbara stödet hjälper till att placera stortån i en rakare, neutral position. 
Stödet är konstruerar av två delar, fotmanschett och korrigeringsband som tillsammans skapar basen för extra stöd.
Fotmanschetten är ett extremt tunt och följsamt band som placeras runt mellanfoten, manschetten är endast 1 mm tjock, helt elastisk, mjuk och fri från sömmar vilket medför att den formar sig bra efter fotens kontur.
Manschetten kan appliceras direkt mot huden och fixeras runt mellanfoten med hjälp av en mjuk och formbar mikrokardborre med extremt låg profil, detta för att minimera risken för att stödet tar plats i befintliga skor. 

Runt stortåleden appliceras ett mjukt och välpolstrat korrigeringsband. Bandet är tillverkat som en ögla med anatomisk passform som på enklaste sätt appliceras runt stortån.
Öglan är tillverkad av ett mjukt polyestermaterial med extremt låg friktion för att motverka risken för att öglan utvecklar skav och obehag runt stortån vid användning och rörelse. Tillsammans med polyester materialet har Conex korrigeringsband även polstrats med ett extremt tryckavlastande silikonmaterial för att på bästa sätt motverka risken för skav och obehag på stortån eller närliggande tå vid användning i skor som trycker över framfoten. Öglan runt stortåleden fixeras fritt över manschetten som sitter fixerad över mellanfoten med hjälp av mikrokardborre. Fördelen med den fria placeringen är att korrigeringen av stortåleden kan genomföras helt utan begränsningar för att på bästa sätt klara av att stödja och neutralpositionera stortåleden vid behov. Belastningsmönster, hastighet och skoval är faktorer som påverkar behovet av stöd vilket Conex klarar av att tillgodose i alla situationer. 

Kombinationen av fria placeringen av både manschetten och öglan för Conex till ett 100% anpassningsbart stöd för hallux valgus. Vill man för stunden öka korrigeringen så kan man antingen spänna stortåöglan hårdare med mera stöd alternativt flytta manschetten högre upp över mellanfoten. 

Hallux valgus stödet fungerar lika bra på höger som vänster fot då bandet och korrieringsöglan fritt kan placeras i linje med behov 
Conex tvättas i 30° handtvätt och skall förvaras med den hårda kardborren försluten mot den mjuka, detta för att minimera slitage på kardborren över tid.

Egenskaper

Stabilitet

5

Kompression

4

Avlastning

5

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Universal
Passar Höger och vänster

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag behöver ha ett stöd för min stortåled i mina promenadskor. Finns det en modell som är tillräckligt smidig?
Svar. Ja, Conex är ett ultrasmidigt stöd för hallux valgus och fungerar i stort sett i alla normala skor utan problem. 

Fråga. Hur justerar jag mängden stöd för mig och mina problem?
Svar. Justeringen av stödet sker på enklaste sätt genom att öka korrigeringen av stödet över stortåleden med hjälp av kardborrebanden. 

Fråga. Hur vet jag hur mycket stöd som jag behöver? 
Svar. Det behöver man prova sig fram för att fastställa. Normalt krävs det minimalt med stöd för att stortån skall korrigeras och man känner snabbt om stödet är för högt. Upplever men att stortåledens dras för mycket utåt så släpper man på enklaste sätt spänningen med hjälp av kardborrebanden. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket