Storsäljare

Conex Hallux Valgus

369 kr

Conex är ett mjukt korrigeringsstöd för hallux valgus och fungerar i alla skor, vardag som vid motion. Stödet kan enkelt justeras med kardborre.  Läs mer
Fullt flexibel korrigering
Fungerar i alla skor | Tar minimalt med plats
Extremt enkelt att använda

Leveranstid 0-2 dagar.

Frakt 29kr

Gratis byten

( Omdöme från prisjakt.nu )

"Helt fantastisk leverans! Beställde kl. 8 på morgonen och fick leveransen kl. 19 samma dag, outstanding!" Se fler omdömen

Säkra betalningar med Klarna

Korrigeringsstöd för stortåleden Conex

Conex är konstruerad för att skapa ett mjukt dynamiskt stöd för en sned stortåled oavsett användning med eller utan skor, på dagen eller på natten. Det anpassningsbara stödet ger möjlighet att korrigera och placera stortån i en rakare, neutral position. 
Stödet är konstruerar av två delar, fotmanschett och korrigeringsband som tillsammans skapar basen för extra stöd.
Fotmanschetten är ett extremt tunt och följsamt band som placeras runt mellanfoten, manschetten är endast 1 mm tjock, helt elastisk, mjuk och fri från sömmar vilket medför att den formar sig bra efter fotens kontur.
Manschetten kan appliceras direkt mot huden och fixeras runt mellanfoten med hjälp av en mjuk och formbar mikrokardborre med extremt låg profil, detta för att minimera risken för att stödet tar plats i befintliga skor. 

Runt stortåleden appliceras ett mjukt och välpolstrat korrigeringsband. Bandet är tillverkat som en ögla med anatomisk passform som på enklaste sätt appliceras runt stortån.
Öglan är tillverkad av ett mjukt polyestermaterial med extremt låg friktion för att motverka risken för att öglan utvecklar skav och obehag runt stortån vid användning och rörelse. Tillsammans med polyester materialet har Conex korrigeringsband även polstrats med ett extremt tryckavlastande silikonmaterial för att på bästa sätt motverka risken för skav och obehag på stortån eller närliggande tå vid användning i skor som trycker över framfoten. Öglan runt stortåleden fixeras fritt över manschetten som sitter fixerad över mellanfoten med hjälp av mikrokardborre. Fördelen med den fria placeringen är att korrigeringen av stortåleden kan genomföras helt utan begränsningar för att på bästa sätt klara av att stödja och neutralpositionera stortåleden vid behov. Belastningsmönster, hastighet och skoval är faktorer som påverkar behovet av stöd vilket Conex klarar av att tillgodose i alla situationer. 

Kombinationen av fria placeringen av både manschetten och öglan för Conex till ett 100% anpassningsbart stöd för hallux valgus. Vill man för stunden öka korrigeringen så kan man antingen spänna stortåöglan hårdare med mera stöd alternativt flytta manschetten högre upp över mellanfoten. 

Hallux valgus stödet fungerar lika bra på höger som vänster fot då bandet och korrieringsöglan fritt kan placeras i linje med behov 
Conex tvättas i 30° handtvätt och skall förvaras med den hårda kardborren försluten mot den mjuka, detta för att minimera slitage på kardborren över tid.

Stabilitet
Kompression
Värme
Avlastning

Obegränsad anpassning för stöd och komfort

Conex är ett unikt stöd för hallux valgus som tillåter full justering och anpassning av mjuka och komfortabla material för att möjliggöra justeringen och stöd i linje med på behov och önskemål.

Obegränsad anpassning för stöd och komfort

Unik konstruktion som tillåter justering

Stödet är tillverkat ÖKOTEX godkänd textilbas av mjuk och elastisk textil med en materialtjocklek på 1 mm. Den tunna och smidigare konstruktionen tar minimalt med plats i skorna och fungerar vardagligt med eller utan skor. 

Unik konstruktion som tillåter justering

Greppar och rätar upp stortåleden

Då Conex bärs på foten och inte är beroende av ex skor för att hållas på plats bidrar den silikonbeklädda öglan både till förbättrad fixering samt minimerar risken för skav. Justera stödet efter önskemål och fäst öglans kardborreband på manschetten för önskat stöd. 

Greppar och rätar upp stortåleden

Vanliga frågor

Ja, Conex är ett ultrasmidigt stöd för hallux valgus och fungerar i stort sett i alla normala skor utan problem.

Justeringen av stödet sker på enklaste sätt genom att öka korrigeringen av stödet över stortåleden med hjälp av kardborrebanden.

Det behöver man prova sig fram för att fastställa. Normalt krävs det minimalt med stöd för att stortån skall korrigeras och man känner snabbt om stödet är för högt. Upplever men att stortåledens dras för mycket utåt så släpper man på enklaste sätt spänningen med hjälp av kardborrebanden.

Kundomdömen

Kund inbjuden via automatisk inbjudan från prisjakt.nu

Omdöme från prisjakt.nu

5 out of 5 stars

Mycket bra bemötande och hög kunskap om produkterna. Snabbt svar både på mail och återkoppling via telefon (t o m utanför deras telefontid). Stort sortiment och bra diskussion kring för- och nackdelar.

Karin Bengtsson

Omdöme från trustpilot.com

5 out of 5 stars

Jag har nog aldrig varit med om en så snabb och smidig leverans! Beställde varorna, vilka jag är helnöjd med, på måndag och tisdag ligger de i brevlådan. Dagen efter!!!! Och produkterna jag köpte är jag som sagt helnöjd med

Kund inbjuden via automatisk inbjudan från prisjakt.nu

Omdöme från prisjakt.nu

5 out of 5 stars

Snabbaste leveransen jag varit med om i en nätbutik! Beställde fredag eftermiddag och kunde hämta ut på lördag förmiddag. Uppskattas verkligen!

Station Lunda

Omdöme från trustpilot.com

5 out of 5 stars

Helt enkelt fantastiskt. Tänk om alla företag jobbade på det här viset!! Jag beställer en vara den 3 maj och har den i brevlådan den 4 maj kl. 11.30!! Kunden får alternativ för hur varan ska levereras och ärendet behandlas omgående... Kundservice på en nivå som man sällan eller aldrig ser numer...

Vår vision - 100% nöjda kunder

Snabba Leveranser

Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmet

Byten

Vi har alltid 45 dagars öppet köp och gratis byten