Hallux Valgus bandage med silikoninlägg
hallux_valgus_bandage_silikon
hallux_valgus_bandage_silikon halluxvalgusbandage

Hallux Valgus bandage med silikonavlastning av stortåleden

  •  189 kr 

Hallux valgus bandaget är ett smidigt tryckavlastande bandage som effektivt lindrar tryck från skor mot stortåleden. 

Läs mer

  • Effektiv avlastning av stortåleden
  • Medicinsk silikon för extra effektiv tryckavlastning
  • Tillverkad helt utan sömmar över hallux valgus
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Hallux Valgus bandage HalluX

Hallux Valgus är ett vanligt förekommande problem som orsakar en felställning av stortåleden som driver inåt mot de övriga tårna. I samband med stortåns vridning så trycks grundleden utåt vilket gör att stortåns grundled får en varierande stor knöl. Vid problem med hallux valgus är det viktigt att undvika tryck över stortåns grundled. Många skor är konstruerade med sömmar och otillräcklig bredd över framfoten med den direkta effekten av ökat tryck över hallux valgus. Vid ökar tryck finns risk för att de yttre slemsäckarna blir inflammerade (bursit) vilket gör hallux valgus knölen extra tryckkänslig även vid minimalt med tryck från en sko eller sandal. 

Hallux Valgus bandaget är ett hög funktionellt tryckavlastande bandage som enkelt och smidigt appliceras över framfoten och stortån. Hallux Valgus bandaget är tillverkad av ett högelastiskt tunt och smidig Lycra material och tar minimalt med plats i skorna. På hallux valgus bandagets utsida sitter ett silikoninlägg inmonterat helt utan sömmar, silikoninlägget täcker hela stortåns grundled för att på ett optimalt sätt avlasta allt tryck från skor och sandaler över hallux valgus. Silikoninlägget är svetsat in i materialet för helt ta bort eventuella sömmar runt problemområdet. Många avlastningsprodukter innehåller sömmar vilket ger större risk för ökar tryck över hallux valgus. Silikonskyddet har även en ultralåg profil med en tjocklek på 1,3 mm vilket möjliggörs tack vare det medicinska silikonets egenskaper. 
Hallux valgus bandagets tunna och smidiga konstruktion tillåter användning av bandaget i alla skor utan begränsningar. Bandaget kan användas både under en strumpa eller direkt barfota i skorna. 

Det omgivande elastiska lycra materialet är sytt med helt elastiska sömmar för att minimera risken för tryck runt hallux valgus bandaget. Lycra materialet är även tillverkat i så kallad dubbel material som helt tar bort risken för skav av materialet. Dubbel material innebär att två material sys ihop med möjlighet till friktion mellan material ytorna vilket gör att risken för skav mot huden hela försvinner. 

Hallux Valgus bandaget kan användas på höger och vänster fot och tillverkas i en universal storlek. Hallux Valgus bandaget tvättas i handljummet vatten och skall lufttorkas utan värme innan användning. 

 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag upplever väldiga problem med tryck över utsidan av stortån när jag använder vanliga skor. Kan hallux valgus bandaget hjälpa mig?
Svar. Ja, hallux valgus bandaget är speceillt utvecklat för att effektivt och totalt tryckavlasta stortåns förstorade grundled vid problem med hallux valgus vanliga skor. 

Fråga. Är det höger eller vänster på hallux valgus bandaget? 
Svar. Nej, du kan använda bandaget både på höger och vänster stortå. 

Fråga. jag får problem med tryck över stortåns grundled men har inte problem med hallux valgus. Kan jag använda hallux valgus bandaget ändå?
Svar. Absolut, hallux valgus bandaget kan användas för genrell tryckavlastning vid behov.

 

Storlekstabell

StorlekUniversal Höger och Vänster

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem