Tåspridare Hallux Trio ger kombinerad tryckavlastning och rakare stortå
tåspridare
tåspridare

Kombinerad tryckavlastning och tåspridare i samma lösning för problem med Hallux Valgus

  •  199 kr 

Tåspridare hallux trio är ett helt unikt hjälpmedel för hallux valgus som kombinerar tryckavlastande egenskaper över stortåledens insida med en 8 mm kompenserande tåspridare för en rakare stortåled. 

Läs mer

  • Kombinerad tryckavlastning och tåspridare
  • Tillverkad av silikon för bästa funktion och stöd
  • Rätar upp stortåleden effektivt
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Tåspridare Hallux Trio

Vid problem med hallux valgus uppstår ofta en felställning i stortåns grundled vilket innebär att stortån skjuter på övriga tår med risk för skavsår och obehag i framfoten. Tå spridare Hallux Trio bidrar effektivt till en rakare position av stortåleden vid användning av HalluxTrio.
Ett ytterligare vanligt förekommande problem med Hallux Valgus är utvecklandet av en knöl över stortåledens grundled. Knölen är en direkt effekt av felställningen i leden och är extra känsligt för tryck från skor. HalluxTrio har även ett tryckavlastande skydd av silikon som täcker och tryckavlastar hela stortåleden från tryck och obehag från befintliga skor. Tåspridaren är anatomisk placerad mellan stortån och andra tån och har en kompenserade effekt på 8 mm för att säkerställa en rakare stortå vid problem och besvär av hallux valgus.
Vid användning av HalluxTrio så får framfoten och framförallt stortåleden en rakare position vilket ofta underlättar det normala gångmönster och avvecklingen av steget.

För att förbättra fixeringen av tåspridare Halluxtrio fästes skyddet både över stortåleden och närliggande tån vilket säkerställer optimal fixering vid kraftigare belastning eller under en längre dags användning. Silikonmaterialet bidrar även det till ytterligare fixering av tåspridaren.
Tåspridare Hallux Trio är tillverkat av mjuk och extremt tryckavlastande silikon för bästa funktion och komfort och applicerad enklast över en ren och torr fot.
Det yttre tryckavlastande skyddet appliceras över stortåleden så att skyddet täcker hallux valgus knölen effektivt. Tåspridaren appliceras över närliggande tån och tillsammans ger båda fixeringspunkterna extra bra fixering av HalluxTrio.

Tåspridaren är väldigt hygieniskt, silikonmaterialet är extremt enkelt att rengöra med handljummet vatten och en mild tvållösning. Skölj av produkten och låt den lufttorka innan användning.
HalluxTrio levereras alltid per par, 2 st tåspridare och fungerar lika bra på höger som vänster fot.
Tåspridaren är även universal vilket innebär att de fungerar lika bra oavsett storlek på foten, män som kvinnor. 

Vanliga Frågor & Svar

Storlekstabell

Storlek Universal Höger / Vänster

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem