Hallux Valgus band för en rakare stortåled
hallux valgus bandage
hallux valgus bandage hallux valgus nattbandage

Hallux valgus band för en rakare stortåled

  •  299 kr 

Hallux Valgus bandet motverkar effektivt felställningen och bidrar till en rakare position av stortåns grundled

Läs mer

  • Motverkar felställning i stortån
  • Kan användas dag och natt
  • Universal storlek
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Hallux Valgus band

Hallux Valgus är en ärftlig felställning i stortåns grundled som tvingar stortån in mot fotens övriga tår.
Hallux Valgus bandet motverkar effektivt felställningen och bidrar till en rakare position av stortåns grundled både vid aktivitet, vila och sömn. 
Ett vanligt problem vid hallux valgus är nedsatt rörelse i stortåleden vilket innebär att man själv inte klara att föra stortån till ett normalt läge, hallux valgus bandet ger ett extra stöd och hjälper till att återföra stortån till ett neutralläge som ofta innebär direkt smärtlindring vid smärtsamma perioder, hallux valgus bandet hjälper även till att aktivera stortåns normala rörelseomfång, något som ofta är väldigt svårt vid hallux valgus utan hjälpmedel. Hallux valgus bandet har som bäst effekt om det används vid aktivitet, det är extra viktigt att skon och bandet inte trycker direkt på knölen på stortåns grundled, använd därför en rymligare skor vid vardagligt användande av hallux valgus bandet. Hallux Valgus bandet är tillverkad av ett elastiskt material som möjliggör dynamisk anpassning av graden av stöd för stortån.
Runt stortån fästes den välpolstrade hylsan för ett bra grepp om stortån och ger därmed ett väldigt effektivt stöd för att motverka att stortån drar inåt.
Det elastiska bandet appliceras runt hälen eller runt fotleden för bra fixering av hallux valgus bandet och fixeras med kardborre.
Bandets elasticitet möjliggör en optimal anpassning av graden av stöd för stortån och positionerar leden i ett normalt neutralläge.
Tänk på att inte spänna bandet för hårt, det behövs ofta väldigt lite drag för att effektivt uppnå ett neutralläge för en stortå med hallux valgus. 

Vanliga Frågor & Svar

Storlekstabell

StorlekSkostorlek
Universal 35-47

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem