Stödskena för hallux valgus | Rehaboteket
stödskena hallux valgus
stödskena hallux valgus

Stabil justerbar stödskena för hallux valgus, sned stortåled

  •  399 kr 

Stödskena för hallux valgus. Skenan appliceras med mjuka anpassningsbara band och ger ett extra stöd för en rakare stortåled.

Läs mer

  • Extra stabil U-formad stödskena för hallux valgus
  • Fullt anpassningsbar för optimalt stöd
  • Justerbar för optimal komfort och funktion
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Stödskena för hallux valgus

Stödskena för hallux valgus är ett lättanvänt hjälpmedel för problem med hallux valgus, sned stortåled. Skenan är konstruerad för att räta upp stortåns grundled som ofta är snedställd vid utvecklad hallux valgus.
Snedställningen av stortån bidrar till en ökad felställning i stortåns grundled som ofta medför att man utvecklar en knöl på insidan av stortåns grundled över framfoten. När stödskenan för hallux valgus appliceras positioneras grundleden automatiskt i en direkt smärtlindrande neutralposition.
Skenan appliceras på enklaste sätt med hjälp av två bandsystem och tillåter full justeringsmöjlighet för optimal funktion och komfort. Ett band fixeras över fotryggen för att skapa grundstabiliteten i stödskenan och det andra bandet som sitter placerad över stortåleden kan fritt flyttas för att skapa bästa förutsättningarna för fixering och komfort. Båda bandsystemen fixeras med hjälp av kardborre och kan på enklaste sätt justeras.  Ju hårdare banden spänns desto stabilare blir stödskenan med effekten av att  kraften applicerad över stortåleden ökar. För att hitta rätt inställning av mängden stöd för stortåleden rekommenderas att man långsamt testar sig fram till den bästa inställningen för respektive persons individuella behov. 

Stödskenan är tillverkad av stark plast för att på bästa sätt klara av att stabilisera stortåleden och bidra till en rakare grundled. Insidan av stödskenan är täckt med mjuk och tryckavlastande polstring för att på bästa sätt kombinera stöd och komfort vid användning.
Skenan kan med fördel användas nattetid utan strumpor och fixeras effektivt tack vare de två bandsystemen runt fotryggen och stortåleden. Insidan av banden och skenan är väl polstrade för att uppnå optimal komfort vid användning.

Stödskenan appliceras på enklaste sätt genom att placera stortån i skenans U form och justeras med hjälp av de två bandsystemen för ett exakt stöd och komfort.  Stödskenan handtvättas i 30° handljummet vatten och skall lufttorka innan användning. Skenan får inte torka i närheten av en värmekälla då det kan påverka och förstöra både plasten och fodret. 

Skenan finns i tre olika storlekar och är höger och vänsteranpassade för bästa anatomiska passform. 

Storlekstabell

Storlek Skostorlek
Small 34 - 36
Medium 37 - 40
Large41 - 46

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har behov av att stödja stortåleden nattetid, kan skenan användas på natten? Finns det risk att den lossnar när jag sover? 
Svar. Ja, stödskenan kan med fördel användas nattetid och fixeras med banden så att den inte kommer att lossna när du sover. 

Fråga. Är skenan tvättbar? 
Svar. Ja, den kan tvättas i 30° handtvätt och skall lufttorka. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket