Hålfotsinlägg DPS | Rehaboteket
stotdampande_halfotsinlagg
stotdampande_halfotsinlagg stotdampande_inlagg

Optimal kombination av stöd och stötdämpning

  •  799 kr 

Hålfotsinlägg för idrott och motion med en unik kombination av biomekaniskt stöd och stötdämpning med ETPU för hela foten Läs mer

  • Extrem stötdämpning med ETPU
  • Biomekaniskt stöd för häl, mellanfot och framfot
  • Extremt låg profil 2 mm tar minimalt med plats i skorna
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Hålfotsinlägg DPS

Hålfotsinlägg DPS Sport är ett extra stabilt skoinlägg uppbyggt för ett heltäckande stöd för häl, mellanfot och framfot i samma konstruktion. Hålfotsinlägget har en plastförstärkning som sträcker sig från hälen över mellanfoten och in över framfoten för på bästa sätt stödja och stabilisera foten i rörelse. Hålfotsinläggets stödelement är tillverkat av en stark och stabil HDPE plast som håller upp fotens valvbågar över tid.  

Hälprtiet är anatomiskt skålformat för att skapa ett effektivt hälstöd i belastning, skålformningen ger en naturlig centralbelastning och bidrar samtidigt till att hålla ihop hälkudden under hälen. Mellanfoten har ett neutralhögt hålfotsstöd som skapar ett extra stöd för mellanfoten vilket effektivt motverkar överdriven rörelse i hålfoten. Överdriven rörelse i hålfoten orsakar i stor utsträckning en så kallad pronationstendens vilket medför att valvet som sjunker ned på insidan av foten riskerar att öka fotens totala felställning, pronation.  Över främre fotvalvet sitter ett lätt markerat framfotsstöd för främre valvbågen.
Kombinationen av ett heltäckande stöd för hela foten bidrar till en jämnare belastning över foten som i sin tur minskar risken för att utveckla överbelastningsrelaterade problem i fot, fotled, underben och knä.  
­
DPS Sport är tillverkat med ett extremt stötdämpande material, ETPU som i grunden ett polyuretan materialet med helt unika egenskaper i form av lågt vikt, extrem stötdämpning samt effektiv energiåtergivning under belastning. ETPU lämpar sig optimalt för inläggssulor och skor och ger effektiv stötdämpning även i tunnare tjocklekar. Den totala materialtjockleken på hålfotsinlägget är 2 mm vilket medför att de fungerar i alla skor utan risk för att skon skapar tryck eller obehag mot foten.
ETPU består i grunden av tusentals enskilda celler som smälts ihop till en önskad form. Om man iakttar materialet ser man tydligt cellernas uppbyggnad som fungerar enskilt och tillsammans i en helhet vilket ger materialet dess unika kombination av extrem stötdämpning, en kombination av extra effektiv stötdämpning samtidigt som materialet har en extrem hållbarhet med minimal risk för att utmattas och tappa stötdämpningen.

Ovanmaterialet är tillverkat av ett slitstarkt mikro perforerat material med låg friktion som ökar ventilationen i sulan under användning. Hålfotsinlägget tillverkas i dubbelstorlekar ochkan enkelt klippas till i framkant för exakt passform. Vid behov av anpassning rekommenderar vi att använda skona befintliga innersula som mall. 
Hålfotsinlägget ersätter den befintliga innersulan i skorna. Rengör inlägget med handljummet vatten och en mild tvållösning regelbundet så håller sig sulan i ett bra skick under en längre tid.

Properties Insoles

Framfotsstöd

3

Hålfotsstöd

3

Stötdämpning

5

Stabilitet

4

Storlekstabell

Storlek
36 - 37
38 - 39
40 - 41
42 - 43
44 - 45
46 - 47

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Vad är ETPU? 
Svar. ETPU är unikt material för optimal stötdämpning, formstabilitet och låg vikt. Materialet används idag i många joggingskor och kombinerar stötdämpning och energiåtervinning i samma material.

Fråga. Hur skall jag tänka om jag hamnar mellan två storlekar? 
Svar. Du skall välja den större storleken och klippa ned sulan i framkanten för exakt passform. 

Fråga. Kan sulan användas i vardagsskor också? 
Svar. Ja, med fördel. Sulan kan enkelt flyttas mellan olika skor och på grund av den låga profilen fungerar den ofta även i de flesta vardagsskor även om den inte har en uttagbar sula. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket