Knäskydd PP3 - knäskydd vid korsbandsskador | Rehaboteket
knäskydd korsbandsskada
knäskydd korsbandsskada knäskydd_korsbandsskada_alpinskidåkning knaskydd_korsbandskada
360 gif 360 logo
Populär

Knäskydd PP3 stabilitet och kontroll av ett instabilt knä

  •  4 999 kr 

PP3 Knäskydd för korsband och ledbandsskador av högsta kvalitet för stabilitet och kontroll av en instabil knäled Läs mer

  • Tredje generationens knäskydd av högsta kvalitet
  • Stabilitet och fixering över knäleden
  • Låg vikt endast 430 gram
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 0-2 dagar

PP3 Knäskydd vid korsbandsskada och knäledsinstabilitet

PP3 Knäskydd för instabila korsband och ledbandsskador. PP3 är utvecklat med fokus på stabilitet, fixering och komfort för instabila knäleder. Knäskydden fungerar lika bra på under aktivitet, för alpinskidåkning, motocross eller som vardagsstabilisering och tillåter användning utan begränsningar. Knäskyddet PP3 för korsbandsskada väger endast 430 gram och är ett av de lättaste knäskydden som finns att tillgå idag!

Knäskydd PP3 är ett extra stabilt knäskydd speciellt konstruerad för att stabilisera ett instabilt knä vid individuella ligamentskador (korsband eller ledband), multipla ligamentskador (korsband och ledband) samt kombinationsskador (korsband, ledband och meniskskador s.k. terrible triad). Knäskyddet PP3 kan även användas i förebyggande syfte, innan och efter även efter en operation av skadade ligament ex korsband och eller ledbandsrekonstruktion. Den unika konstruktionen bidrar till att knäskyddet fungerar lika bra för män som kvinnor. 

PP3 Knäskydd vid korsbandsskada har en ultrasmal ledkapsel (endast 15mm) som effektivt bidrar till knäskyddets extremt låga profil över knäleden. Den låga profilen och extremt låga vikten 430 gram ger ett knäskydd som fungerar vid alla tillfällen helt utan störande konstruktion. Leden kan anpassas för optimal rörelsereglering i både extension och flexion (böj och sträck) i knäleden. Främre korsbandsskador orsakar ofta översträckning i knäleden som en direkt effekt av skadan. Knäskyddet motverkar effektivt översträckningsproblem i knäleden och kan anpassas för att stoppa översträckning i 0°, 10°, 20°, 30°, 40° extension och har även en möjlighet att begränsa böjning i knäleden i 45°, 60°, 75°, 90° flexion.  PP3 extremt breda rörelsebegränsning av knäleden säkerställer optimal individuell anpassning vilket gör PP3 till ett optimalt knäskydd vid korsbandsskada.

Dynamiska spännen säkerställer fixering
Följer muskelrörelsen för optimal fixering och funktion av knäskyddet. En funktionell knäortos är extra känslig för rörelse i ortosramen som omger lår och vad, rörelser i ortosramen upplever man vanligtvis som störande och en känsla av att knäskyddet inte sitter optimal fixerat. Många rörelser i produkten kommer ifrån muskelrörelser i form av främre lårmuskeln, bakre lårmuskeln och vadmuskeln. PP3 är utrustad med fullt dynamiska spännen som har en ledad konstruktion i dess infästning i ramen. Den ledade konstruktionen säkerställer att rörelser i bandsystemen stannar i spännena och inte fortplantar sig till metallramen. De dynamiska spännena ger en extra bra fixering över knäleden och säkerställer samtidigt att knäskyddets funktion optimeras. 
Knäskyddet PP3 stabiliserar knäleden med den unika 4 punkts principen, 4 punkts principen utgörs av kombinationen av en stabil ram av metall och stumma anpassningsbara band för optimal fixering av band och ram över knäleden. Med hjälp av ram- och bandkonstruktionen säkerställer knäskyddets optimala funktion både vid enskilda främre och bakre korsbandsskador samt inre och yttre ledbandsskador men även vid kombinationsskador och artros.

Varje band har en individuell märkning för att säkerställa och förenkla appliceringen av knäskyddet på rätt sätt varje gång. 

Unikt knäskydd för korsbandsskada med extra stabilitet och kontroll 
Knäskydd PP3 har en helt unik anatomisk konstruktion som säkerställer överlägsen funktion och komfort. Den låga profilen och låga vikten gör PP3 till ett självklart val vid instabila knäskador. 
-Dual-Strap bandsystem hjälper till att förbättra fixeringen av ortosen på över knäleden, och utgör tillsammans med metallramen grunden i den unika 4 punkts principen. 
-Multi Grip foder - bidrar till extrem fixering av knäskyddet över knäleden. Multi Grip är helt unikt för PP3 och motverkar ramglidning och eller rörelse av skyddet oavsett aktivitet. 
-Anatomiska kondylkuddar - för optimal ledstabilitet. Knäskyddet levereras med tre olika kondylkuddar för optimal anpassning av knäskyddets ledbredd. 
-Ultra smal ledkapsel endast 15 mm ger ett knäskydd med extremt låg profil över knäleden 
 
Polycentrisk Ledrörelse
Knäskyddet PP3 är konstruerad med en polycentrisk ledrörelse som följer knäledens normala rörelsemönster på bästa sätt. Den polycentriska ledrörelsen är en avancerad rörelse likställd med knäledens normala rörelsemönster i böj och sträck och är extra viktig i funktionella knäortoser med en stum metallram och stumma bandsystem. Om ledrörelsen i knäskyddet inte följer knäledens rörelse uppstår ofta en obalans i rörelsemönstret med effekten av att knäskyddets övre och nedre ramkonstruktion börjar röra sig över knäleden. Rörelse i ortosramen medför vanligtvis både en minskad komfort och samtidigt försämrad fixering av knäskyddet över knäleden med effekten av minskat stöd. En polycentrisk ledrörelse är en viktig funktion i en extra stabil knäortos. Leden i knäskyddet kan enkelt anpassas efter önskad rörelsebegränsning i linje med var persons individuella behov. Rörelsebegränsningen går att justeras både i böj och sträckt läge beroende på behov och grad av stöd. 

Knäskyddet PP3 är en av marknadens stabilaste, smidigaste och överlägset mest innovativa knäskydd för korsbandsskador och ledbandsskador.
Knäskyddet fungerar optimalt för både främre och bakre korsbandsskador, inre och yttre sidoligamentsskador samt vid generellt behov av extra stabilitet i knäleden vid ex. kombinationsskador och förslitningsskador artros i knäleden.

Tack vare den unika designen och konstruktionen fungerar PP3 optimalt vid knäskador när extra stabilitet av knäleden behövs ex. vid alpinskidåkning, motocross, ishockey och andra kontaktidrotter efter skada. Den låga profilen och extremt låga vikten säkerställer optimal funktion även under skyddskläder. Knäskyddets storlek mäts in individuellt och är höger eller vänster anpassat. 

Egenskaper

Stabilitet

5

Kompression

1

Avlastning

5

Värme

1

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått 15 cm ovan knäleden (se bild)
Small39 - 47 cm
Medium47 - 53 cm
Large53 - 60 cm
X-Large60 - 67 cm
XX-Large67 - 75 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Vad betyder det att knäleden i knäskyddet är polycentrisk? 
Svar. En polycentrisk led är konstruerad för att följa knäledens exakta ledrörelse för optimal funktion och följsamhet av produkten. Den polycentriska rörelsen i leden bidrar till effektivare fixering av den övre och nedre delen av ortosramen på underben och lårben och bidrar till bättre stabilitet och komfort vid användning. Tack vare den polycentriska leden rör sig ramen minimalt även vid extrem sport med hög intensitet. 

Fråga. Hur snabbt levererar ni?
Svar. Alla produkter som marknadsförs på Rehaboteket.se lagerför vi i eget lager i Sollentuna utanför Stockholm. Alla beställningar innan kl 16 skickas från vårt lager samma dag med normal leverans dagen efter. Vi vet att alla våra kunder behöver sina produkter från oss och därför är snabba leveranser väldigt högt prioriterade. 

Fråga. Finns det olika tjocklekar på kondyl-kuddarna i knäleden?
Svar. Ja, kondylkuddarna levereras i tre olika tjocklekar och kan enkelt bytas ut för ökad eller minskad kontakt i knäleden. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket