Knäskydd PP FAST | Rehaboteket
knäskydd skidåkning
knäskydd skidåkning knäskydd knaskydd_korsband knaskydd_korsband
Kampanj

Innovativt knäskydd men extra stabilitet och kontroll

  •  4 239 kr 
  • 5299 kr

Innovativt knäskydd för korsbandsskador och ledbandsskador med behov av kontroll och extra stabilitet av knäleden 

Läs mer

  • Innovativ, snabb, säker och enkel applicering
  • Extremt låg vikt endast 430 gram
  • Smidig ramkonstruktion med extrem stabilitet
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 0-2 dagar

Knäskydd PP FAST

PP FAST är den stabilaste modellen av knäskydd med extra stabilitet och kontroll för en instabil skadad knäled. Knäskyddet stabiliserar knäleden enligt den funktionella 4 punkts principen som ger stöd av knäleden i olika riktningar för att klara av att stabilisera knäleden vid problem med korsband och ledbandsskada. 

Skyddet har ett polycentrisk ledcentra som förbättrar knäskyddets följsamhet genom att leden följer knäledens normala rörelsemönster. Det polycentriska ledcentrat minimerar rörelser från leden att fortplanta sig ut i metalramen med ökad risken för rörelse och skav. Ledcentrat har en extra låg profil på endast 14 mm och levereras alltid med rörelsebegränsande flexion och extensionsstopp i en komplett uppsättning av flexion och extensionstopp 0°- 90°.

Fixeringen utgörs av 6 olika bandsystem placerade för bästa funktion. Bandsystemen är helt stumma för förbättrad fixering och stabilitet. Alla banden sitter infästa med dynamiska infästningar som tar upp rörelsen från muskulaturen.
Banden är utrustade med snabbspännen som avsevärt förenklar appliceringen och säkerställer även exakt samma inställning varje gång knäskyddet appliceras. Snabbspännena ger ett enklare, snabbare och säkrare sätt än vanliga kardborreinställningar.

Insidan av fodret är ett så kallat GRIP foder, GRIP är ett tunt lager av vidhäftande material som ger fodrets dess sträva för att säkerställa fixering under aktivitet. Över insidan av knäskyddets ledcentral sitter inmonterade kondylkuddar. Kuddarna är till för att öka kompressionen över leden samt att effektivt tryckavlasta eventuellt tryck från ledcentral.

PP FAST levereras alltid med tre olika typer av kondylkuddar, skyddet som sitter på insidan av knäskyddet mot knäleden.  Kuddarna kan enkelt kan appliceras över kontaktytan för att på bästa sätt anpassas ledbredden individuellt.
Metallramen är endast 3 mm tjock och väger endast 430 gram och placerar PP Fast i en klass för sig åsyftande stabilitet, smidighet och låg vikt. 

Teknisk specifikation PP Fast
Total vikt 430 gram
Total längd 40 cm
Längd från ledcentra till överkant lår 19,5 cm
Längd från ledcentra till nedre 19,5 cm
Extension / flexionskontroll 0°, 10°, 20° 30° / 45°,60°,75° samt 90°

Egenskaper

Stabilitet

5

Kompression

2

Avlastning

5

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått 15 cm ovan knäled
Small 39 - 47 cm
Medium 47 - 53 cm
Large 53 - 60 cm
X-Large 60 - 67 cm
XX-Large 67 - 75 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Kan knäskyddet kontrollera rörelsen i min knäled i böj och sträck?
Svar. Ja, PP FAST är fullt utrustad med total flexion och extensionskontroll. Tillsammans med leveransen av knäortosen få följer det med två uppsättningar av flexion och extensionskontrollerande brickor som enkelt monteras framifrån eller bakifrån i leden för anpassa ROM i leden (rörelseomfånget i böj eller sträck). PP FAST har en helt unik konstruktion som möjliggör extremt enkel anpassning av kontroller helt utan verktyg med hjälp av handkraft. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket