Skydd mot axel ur led | Rehaboteket

Axelskydd för luxation

Axelskydd för luxation, axel ur led är stabila anpassningsbara axelskydd som möjliggör effektiv stabilisering av en axel ur led. Axelskydden säkerställer extra stabilitet av axelleden vid luxationsproblem med hjälp av olika band- och fixeringssystem i produkten. Bandystemen ger en god möjlighet att regler och anpassa graden av stöd i linje med unika behov och går att justera för att öka respektive minska graden av stöd som skyddet ger. Om du behöver hjälp med att hitta rätt axelskydd för en axel ur led så kan du alltid ringa vår produktrådgivning på telefon 08-244734 måndag till fredag 9 - 16. Övrig tid kan ni mejla oss på kundservice@rehaboteket.se

axelskydd acromed

Acromed är en ny typ av axelskydd för extra stöd och kompression vid kroniska problem ex artros i axeln, frozen shoulder, inklämningsproblem eller instabilitet.

1 479 kr
axelskydd
Extra stabilitet, kompression och kontroll av en skadad axel. ErixTwo kan uppgraderas för ökad kontroll / stabilitet och rörelsebegränsning
1 299 kr
axelortos
Uppgradera axelortosen ErixTwo till en ännu stabilare och ytterligare funktionell axelortos.
799 kr
axel_abduktionskudde

Axelsstöd för 35° axelabduktion för behandling av axelskada eller efter operation av ex rotatorcuffen i axelleden

1 999 kr

Läs mer om axelskydd för urledvridning av axeln.

Funktionen i axelskydd för urledvridning av en axelled ( luxation) har för funktion att försöka bidra med så mycket externt stöd som skadan behöver. En delvis urledvriden axel (sub-luxation) är har i regel en bättre grundstabilitet i leden än en axel som har gått helt ur led (luxation) men behovet ser likvärdigt ur.
De mera utvecklade stabila axelskydden för urledvridning av leden har alltid olika stabiliserande funktioner för att klara av att ge tillräckligt stöd i linje med behov. För att axelskyddet skall ge maximal effekt är de anatomiskt tillverkade för höger respektive vänster sida. Grunden i stabiliteten kommer ifrån axelskyddets basmaterial. Materialet ger hög grad av kompression över axelleden och överarmen i samma konstruktion. För att förstärka graden av stabilitet har många produkter vidhäftande material på insidan av axelskyddet. Materialen kan vara ex. shark-skin eller silikon som ökar vidhäftningen av produkten för att ge större möjlighet för axelskyddets stabiliserande band att verka. Axelskydden täcker alltid den centrala delen av axeln samt överarm i kombination med främre och bakre skuldran. Kombinationen av axelskyddets konstruktion,  vidhäftning och material ger i grunden god effektivitet för bra grundstabilitet,  kompression och kontroll. Axelskydden för luxation har alltid justerbara bandsystem som hjälper till att anpassa graden av stöd och stabilitet över leden. Bandsystemen regleras med kardborreband och sitter vanligtvis över främre och bakre skuldran samt ett centrum placerat band mitt över axelleden. Beroende på hur banden spänns uppnås olika grader av stabilitet och kontroll över axelleden. Axelskyddet ErixTwo är det enda axelskyddet på marknaden som erbjuder en systemlösning. Axelsystemet möjliggör uppgradering av graden av stöd och kan med hjälp av olika tillbehör förändra och förstärka funktionen i produkten. En axelled tenderar vanligtvis att bli mera instabil i takt med att armbågen höjs över axelleden vilket är ett stort problem för luxerande instabila axlar. Ett använda sig av rörelsebegränsade bandsystem ger vanligtvis ett bra stöd och bidrar till att axelskyddet hjälper till att motverka instabila positioner för axelleden både vardagligt, arbete samt för drott och motion.

Vårt erbjudande

Vi på Rehaboteket erbjuder marknadens bredaste sortiment av axelskydd för luxation och har flera olika funktionella alternativ att erbjuda. Alla våra produkter lagerförs i egna lager med leverans inom 1-2 dagar. Våra axelskydd är alla CE märkta ortopedtekniska produkter MDD klass II. CE märket är en säkerhet för dig som kund och säkerställer optimal funktion och kvalitet. 

Behöver du hjälp med att välja rätt axelskydd för dina problem?

Valet av rätt axelskydd i förhållande till skada och problem är ofta helt avgörande för att det skall fungera optimalt. Att köpa ett axelskydd för urledvridning av axelleden ställer höga krav på produkt och funktion för att säkerställa att produkten ger optimalt med stöd. För att ge den bästa service på nätet så har vi alltid bemannad kundservice som du alltid når vardagar mellan 9-16 på 08-244734. Ring oss om det är något vi kan hjälpa till med. Då vi endast arbetar med e-handel så är snabba leveransen en oerhörd viktig del av vår verksamhet. Alla beställningar placerade innan kl.16 skickas alltid samma dag med normal leverans dagen efter. Våra ansträngningar för snabba leveransen är bara till för att du som vår kund inte skall behöva vänta på din vara. Att snabbt får hem varan ger dig möjlighet att utvärdera produkten i lugn och ro i hemmiljö utan att behöva bege sig till en stressig butiksmiljö.
Det viktigaste för dig som kund är att du måste ha möjlighet att prova ditt axelskydd innan du bestämmer dig. Vi erbjuder alltid 45 dagars öppet köp för att du skall ha tid på dig att utvärdera produkten. Det enda kravet för retur är att produkten är i samma skicka som när du tog emot den så prova den gärna men var försiktig med produkten så att den går att returnera eller byta om du vill det