Stötdämpande helsula VEP
Støtdempende VEP såler

Stötdämpning som passar i alla skor

  •  299 kr 

Stötdämpande helsula för optimal stötdämpning för hela kroppen. Stöten dämpas effektivt och lindrar belastningen i fot, knä, höft och rygg. Läs mer

  • Optimal stötdämpning för hela kroppen
  • Unikt VEP material som gör även de hårdaste skorna stötdämpande
  • Extremt låg profil, passar alla skor
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Stötdämpande helsula

Stötdämpande helsula som är framtagen för att optimera stötupptagning över hela foten.
Sulan applicera direkt i skon för optimal stötdämpning för hela kroppen.

Sulan kan enkelt flyttas mellan olika skor och har en lätt häftande yta vilket hindrar den från att åka runt i skon.
Om sulan blir smutsig och mister sin klibbiga ytan kan den tvättas med ljummet vatten och mild tvållösning så återfår sulan sin klibbighet.
Kan enkelt klippas ned för att storleks anpassas till skon.

En stötdämpande helsula kan göra även de hårdaste skorna bekväma som en joggingsko.
En normal dag belastas dina fötter med tusentals kilo. Under normala förutsättningar klarar fötterna av detta men vid en skada krävs åtgärder för att snabbt komma tillbaka till normal aktivitet och funktion.
Rehabotekets fotprodukter är tillverkade för att stabilisera, avlasta eller biomekaniskt balansera foten.
De olika produkterna är utvecklade för att ge en hög funktion genom dämpning och komfort och är tillverkade av VEP – Viscoelastisk polymer, ett gelé-liknade material med hög stöt- och tryckupptagning.
Stötvågen från underlaget absorberas av materialet och kan då inte fortplanta sig upp genom foten.
Detta leder till avsevärt lägre belastning på fot och underben.
VEP är också tillräcklig formstabilt för att ge en effektiv stabilisering och avlastning av smärtande områden.

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Sulan sitter fast i mina skor och jag kan inte flytta den mellan skorna. Hur gör jag? 
Svar. VEP sulan är naturligt klibbig för att på bästa sätt fixeras i dina skor. Om den sitter fast så behöver du bara lyfta hälen och lyfta sulan så lossnar den enkelt. 

Fråga. Min sula har slutat att klibba och jag vill flytta den mellan mina olika skor! 
Svar. VEP materialet kommer inte att sluta klibba då materialet alltid är lätt vidhäftande. Om sulan slutar att klibba så är det på grund av att skula har blivit smutsig. Skölj sulan under rinnande vatten och låt sen lufttorka så får sulan tillbaka sin naturliga klibbighet.

Fråga. Min sula är lite stor för min sko, kan jag klibba ned den? Var klipper jag? 
Svar. Ja, sulan kan anpassas efter din exakta skostorlek. Klipp framkanten av sulan efter den markeringen som finns på sulan undersida så kommer du att få exakt passform. 

Fråga. Jag arbetar normalt i vanliga skinnskor och behöver mera stötdämpning. Kan denna sula vara något för mig? 
Svar. Ja, VEP sulan är framtagen för att ta minimalt med plats i skorna och är extra tunn över framfoten. Med tanke på det extremt stötdämpande VEP materialet så ger sulan stötdämpning trots den tunna kontruktionen. 

Storlekstabell

StorlekSkostorlek
A 35-37
B 37-40
C 40-43
D 44-45
E 46-

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem