Behandling vid lårkaka | Rehaboteket

Lårkaka

Lårkaka är en direkt effekt av återkommande muskelbristningar i främre lårmuskeln ofta orsakad efter våld direkt mot muskeln vid kontaktidrott. Lårkaka är vanligt förekommande inom hög intensiva kontaktidrotter med nära kroppskontakt ex fotboll, handboll eller innebandy. En av de vanligaste orsakerna till lårkaka är täta närkamper där motståndarens böjda knä med våld träffar främre lårmuskeln med en direkt blödning i muskeln som följd. 

Vår mest sålda produkt

Larskydd

Värmande och stabiliserande lårskydd

Lårskydd för behandling av lårskador så som muskelbristningar och muskelsträckningar
399 kr
Perfekt!

Mycket bra service, trevligt bemötande och uppenbart att man kan sin sak. Ingen krängarmentalitet utan kunden och kundens problem är det som är det viktigaste. Priserna är bra, något lägre än i butik och fri frakt! Kan bara varmt rekommendera denna sida.

Återkommande lårkakor innebär ökade ärrvävnader i muskeln och kan innebära att ärrvävnaden förkalkas och en förbening uppstår i muskeln. Vid ökad ärrvävnad kan muskelfunktionen försämras och risken för återkommande skador i samma område ökar. Efter det akuta skadetillfället behandlas lårkaka med fördel ett värmande lårskydd för att effektivt mjuka upp muskeln och bidra till ökad kompression och blodgenomströmning i skadeområdet. 

Behandla Lårkaka

Behandla återkommande lårkakor (bristningar i främre lårmuskeln) med ett värmande lårskydd