Lårkaka
Lårkaka är en direkt effekt av återkommande muskelbristningar i främre lårmuskeln ofta orsakad efter våld direkt mot muskeln vid kontaktidrott. Lårkaka är vanligt förekommande inom hög intensiva kontaktidrotter med nära kroppskontakt ex fotboll, handboll eller innebandy. En av de vanligaste orsakerna till lårkaka är täta närkamper där motståndarens böjda knä med våld träffar främre lårmuskeln med en direkt blödning i muskeln som följd.
Återkommande lårkakor innebär ökade ärrvävnader i muskeln och kan innebära att ärrvävnaden förkalkas och en förbening uppstår i muskeln. Vid ökad ärrvävnad kan muskelfunktionen försämras och risken för återkommande skador i samma område ökar. Efter det akuta skadetillfället behandlas lårkaka med fördel ett värmande lårskydd för att effektivt mjuka upp muskeln och bidra till ökad kompression och blodgenomströmning i skadeområdet.
Behandla Lårkaka
Behandla återkommande lårkakor (bristningar i främre lårmuskeln) med ett värmande lårskydd
Texten är granskad av:

Maja Nilsson
Leg Fysioterapeut
Jag heter Maja Nilsson och är legitimerad fysioterapeut av Socialstyrelsen. Min fysioterapeutexamen, med inriktning beteendemedicin, tog jag på Märlardalens Högskola och sedan fortsatte jag att vidareutbilda mig. I idrottsmedicin, dry-needeling, idrottsmassage, tejpning, tyngdlyftning och crossfit level 1. Och så ortopedisk manuell terapi (OMT 2) som jag läser nu.
Rekommenderade produkter
Lårskydd tillverkat av ventilerande Air-X vid problem med muskelbristningar i främre och bakre lårmuskeln.
Unikt kylsystem för kompression- och kylbehandling av akuta lårskador ex muskelbristningar eller idrottskador
Anatomiska kompressionstights för optimal kompression och stöd för ljumskar, främre och bakre lårmuskulaturen samt sätesmuskulaturen.
