Vadskydd | Rehaboteket
vadskydd
Värmande Vadskydd
  • 269 kr

Vadskydd för behandling av smärtande underben vid tex benhinneinflammation, hälseneinflammation och muskelbristningar. Läs mer

  • Värme och kompressionsbehandling
  • Anatomisk Design
  • Anpassningsbar bredd och längd
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Vadskydd

Vadskydd tillverkat av NeoTex, ett kompressionsgivande och stabiliserande material för optimal funktion och användarkomfort.

NeoTex ökar lokalt blodgenomströmningen i underbenet och vadmuskeln och fungerar samtidigt smärtlindrande över hela skadeområdet. Vadskydd används för behandling av underbensproblem - t ex benhinneinflammation, hälseneinflammation och muskelbristningar. Vadskydden fungerar lika bra vid aktivitet som vid vila då lokal värmebehandling och kompression upplevs som behagligt och smärtlindrande eller vid rehabilitering efter muskelbristningar och benhinneinflammationer. Vadskyddet är anatomiskt utformat för att stabilisera hela vadmuskeln samt hälsenan och kan justeras i längd för individuell anpassning.
Kardborrknäppning framtill för individuell anpassning och komfort Vadskyddet tillverkat av NeoTex fungerar även som stötdämpande och lindrar slag och stötar mot underbenet, vid ex. benhinneinflammationer kan underbenen vara väldigt känsliga för stötar och slag något som ett vadskydd lindrar.
 
Vadskyddet säljs per styck.


StorlekOmkretmått runt vadmuskeln
X-Small34 - 36 cm
Small36 - 38 cm
Medium38 - 40 cm
Large40 - 42 cm
X-Large42 - 44 cm
XX-Large44 -
För extra kompression, välj en storlek mindre

Fråga. Jag har länge haft problem med benhinneproblem. Är det bra att använda ett vadskydd för benhinnorna?
Svar. Ja, ett vadskydd fungerar ofta väldigt effektivt vid benhinneproblem tack vare kombinationen av värme och kompression lokalt över underbenet. 

Fråga. Vadskyddet är lite för långt för mitt underben. Vad skall jag göra?
Svar. Vadskyddet kan anpassas längsmässigt genom att klippa av nedre delen av vadskyddet. Sömmen baktill på vadskyddet har tre sömmar längst ned. Skyddet kan klippas av mellan sömmarna för indivudell anpassning av längden på vadskyddet. Det viktiga är att man inte klipper ovanför den översta sömmen. 

Egenskaper

Stabilitet

2

Kompression

4

Avlastning

2

Värme

4