Vadskydd | Rehaboteket
vadskydd

Vadskydd

  • 269 kr

Vadskydd för behandling av smärtande underben vid tex benhinneinflammation, hälseneinflammation och muskelbristningar. Läs mer

  • Värme och kompressionsbehandling
  • Anatomisk Design
  • Anpassningsbar bredd och längd
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Värmande Vadskydd

Vadskydd tillverkat av NeoTex, ett kompressionsgivande och stabiliserande material för optimal funktion och användarkomfort.

NeoTex ökar lokalt blodgenomströmningen i underbenet och vadmuskeln och fungerar samtidigt smärtlindrande över hela skadeområdet. Vadskydd används för behandling av underbensproblem - t ex benhinneinflammation, hälseneinflammation och muskelbristningar. Vadskydden fungerar lika bra vid aktivitet som vid vila då lokal värmebehandling och kompression upplevs som behagligt och smärtlindrande eller vid rehabilitering efter muskelbristningar och benhinneinflammationer. Vadskyddet är anatomiskt utformat för att stabilisera hela vadmuskeln samt hälsenan och kan justeras i längd för individuell anpassning.
Kardborrknäppning framtill för individuell anpassning och komfort Vadskyddet tillverkat av NeoTex fungerar även som stötdämpande och lindrar slag och stötar mot underbenet, vid ex. benhinneinflammationer kan underbenen vara väldigt känsliga för stötar och slag något som ett vadskydd lindrar.
 
Vadskyddet säljs per styck.

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har länge haft problem med benhinneproblem. Är det bra att använda ett vadskydd för benhinnorna?
Svar. Ja, ett vadskydd fungerar ofta väldigt effektivt vid benhinneproblem tack vare kombinationen av värme och kompression lokalt över underbenet. 

Fråga. Vadskyddet är lite för långt för mitt underben. Vad skall jag göra?
Svar. Vadskyddet kan anpassas längsmässigt genom att klippa av nedre delen av vadskyddet. Sömmen baktill på vadskyddet har tre sömmar längst ned. Skyddet kan klippas av mellan sömmarna för indivudell anpassning av längden på vadskyddet. Det viktiga är att man inte klipper ovanför den översta sömmen. 

Egenskaper

Stabilitet

2

Kompression

3

Avlastning

2

Värme

4

Storlekstabell

StorlekOmkretmått runt vadmuskeln
X-Small34 - 36 cm
Small36 - 38 cm
Medium38 - 40 cm
Large40 - 42 cm
X-Large42 - 44 cm
XX-Large44 -
För extra kompression, välj en storlek mindre

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem