Ryggstöd för extra stöd av en smärtande ländrygg
ryggstöd med skenor
ryggstöd med skenor

Ryggstöd med extra kompression och avlastande skenor i ländryggen

  • 1 249 kr

Ryggstöd CoTEX är ett extra stabilt ryggstöd för effektiv smärtlindring vid ryggskott och behov av extra mycket avlastning och stöd för en smärtande ländrygg

Läs mer

  • Extra stabilitet för en smärtande ländrygg
  • Extra stabiliserande band för enkel anpassning
  • Tillverkad av CoTEX för kompression och stöd
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Ryggstöd med skenor CoTEX Stabil

Ryggstöd med skenor CoTEX Stabil är en helt ny produkt tillverkad av CoTEX, ett flatstickat elastiskt textilmaterial som möjliggör optimal kompression för en smärtande ländrygg. Ryggstödet appliceras framtill med hjälp av en tunn och smidig  lågprofilskardborre för extremt låg profil vid användning under kläder. Kardborren kan enkelt anpassas för att ge produkten olika grader av stöd helt beroende på behov och situation.

Ryggstödet har 4 stabiliserande skenor placerad i ländryggen för lokal stabilitet over det smärtsamma området i ländryggen. Skenorna är placerade två på höger och två på vänster sida av ryggraden för optimal anatomisk stabilitet. Skenorna bidrar till effektiv avlastning och stöd vid smärta och problem i ländryggen.

Ryggstöd med skenor CoTEX Stabil har två elastiska extra stabiliserande band för optimal stabilisering av ländryggen. Banden kan spännas individuellt för justerbart stöd från höger och vänster sida av ländryggen och bidrar effektivt till extra stöd för en smärtande ländrygg. De extra stabiliserande banden kan även anpassas höjdmässigt för att öka kompressionen och stödet över nedre respektive övre delen av ryggen efter behov. Banden fästes med kardborre framtill på produkten.

Ryggstöd CoTEX Stabil är konstruerad med applicerings hjälp i form av handgrepp som underlättar applicering och av och påtagande av ryggstödet.

Tack vare det tunna CoTEX materialet får ryggstödet en väldigt låg profil som möjliggör användning av produkten vid alla tillfällen under kläder. Höjden på produkten är endast 16 cm framtill och 27 cm över ländryggen för att skapa ett extra stabilt smidigt ryggstöd med ett extremt brett anvädningsområde.  CoTEX är ett välventilerat material som bidrar till högsta användarkomfort. Ryggstöd med skenor CoTEX Stabil lindrar effektivt smärtan i ländryggen vid ex ryggskott, ischias eller generell ryggsmärta.

CoTEX Stabil skall tvättas i 30° handtvätt och skall plantorka innan användning. Ta för vana att stänga kardborrebanden när ryggstödet inte används så säkerställer man kardborrens livslängd.

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag mäter mig mellan två storlekar. Vilken storlek skall jag välja?
Svar. Välj den mindre storleken utifrån att materialen mjuknar upp vid användning och blir aningen större över tid

Fråga. Vad är det som stabiliserar ländryggen?
Svar. I ländryggen över problemområdet sitter det 4 stabiliserande skenor som effektivt ger ökat stöd och avlastning. Ryggstödets elastiska material hjälper till att fixera skenorna över ryggen för extra stöd och stabilitet. 

Fråga. Vad gör jag med de extra stabiliserande banden? 
Svar. De extra stabiliserande banden sitter placerad på ett anatomiskt sätt för att hjälpa till att ytterligare ge stöd för ländryggen. Banden är av ett högelastiskt material och spänns enkelt med handkraft för ökat eller minkat stöd i ländryggen.

 

Egenskaper

Stabilitet

5

Kompression

5

Avlastning

4

Värme

2

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt midjan (cm)
Small75 - 83 cm
Medium83 - 91 cm
Large91 - 99 cm
X-Large99-107 cm
XX-Large107 - 115 cm
XXX - Large 115 - 125 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem