Ryggördel för behandling av smärta i ryggen
ryggordel
ryggordel ryggodel landrygg

Ryggördel Dual - extra stöd med unik anpassning

  • 1 099 kr

En unik ryggördel för extra stöd i ländryggen med god anpassning oavsett kroppsform. Ryggördeln har två unika segment för optimal anpassning

Läs mer

  • Unik modell för optimal anpassning oavsett kroppsform
  • Extra stöd för en smärtande ländrygg
  • Luftig och enkel att använda
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Ryggördel Dual FLEX

Ryggördel DUAL FLEX är utvecklad för att effektivt behandla smärta i ryggen med extra stöd lokalt i ländryggen. Ryggördel DUAL FLEX är en helt unik ryggördel som är tillverkad med en unik tvådelad design för överlägsen anpassning.  Produkten är uppdelad i en övre och nedre del för att möjliggöra full flexibilitet i anpassningen av produkten i två sektioner. Ryggördeln DUAL är en helt ny produkt med helt unika möjligheter till optimal anpassning, stabilitet och kompression för en smärtande rygg oavsett kroppsform. Ryggördeln kan enkelt anpassas efter var persons unika kroppsform för överlägsen passform och funktion.
Ryggördel DUAL appliceras framtill över magen med hjälp av en tunn och smidig profilkardborre. Kardborren kan enkelt anpassas för att uppnå olika stabilitetsprofiler i samma produkt vilket gör ryggördeln extremt flexibel att använda. Appliceringen av ryggördeln förenklas med hjälp av två stycken handgrepp som underlättar applicering och av och påtagande av ryggstödet.

Ryggördel DUAL är tillverkad av ett luftigt och smidigt MCM material för överlägsen komfort och ventilation. MCM är ett mikrofiber material speceillt lämpt för hudnära användning och har en mjuk borstad yta för optimal användarkomfort. MCM materialet säkerställer även kompression och stöd vid alla tillfällen. Ryggördel DUAL har fyra stabiliserande skenor placerad i ländryggen för extra effektivt stöd över det ofta smärtsamma området i ländryggen. Skenorna är placerade två på höger och två på vänster sida av ryggraden för optimal anatomisk stabilitet. I ländryggen sitter även en extra tryckavlastande pelott placerad för att öka graden av stöd och komfort i ländryggen. Pelotten kan enkelt tas bort vid behov och återplaceras tack vare kardborrinfästningen.

Ryggördel DUAL säkerställer överlägsen passform oavsett kroppsform och bidrar effektivt till stöd och avlastning vid besvär med ländryggen ex ryggskott, överbelastningsskador eller ålderförändringar i ländryggen.
DUAL FLEX har en låg höjd på framöver magen på totalt 19 cm och 27 cm över ländryggen för att skapa ett bra stöd och avlastning för en smärtande ländrygg. 
Produkten handtvättas i 30° handtvätt och skall lufttorka innan användning. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har breda höfter och har testat flera olika ryggördlar som inte fungerar för min kroppsform. Kan denna ryggördel vara något för mig?
Svar. Ja, Dual FLEX är en helt unik ryggördel som tillåter optimal anpassning för att på bästa sätt passa alla olika kroppsformer. Ryggördeln är uppdelad i två segment, ett övre och ett undre som spänns helt indivudellt i linje med kroppsform och behov. 

Fråga. Jag har problem med återkommande ryggskott och söker ett rygg stöd. Fungerar ryggördel Dual FLEX för ryggskott?
Svar. Ja, ryggördeln har 4 stabiliserande skenor i ländryggen och ger effektivt stöd och avlastning för en smärtande ländrygg vid ex ryggskott och diskbråck. 

Fråga. Hur tvättar jag min ryggördel?
Svar. Rekommederat tvättråd är 30° handtvätt, skölj upp ryggördeln och låt den plantorka innan användning. Maskintvätt är inte att rekommedera då det mekaniska slitaget västentligt förkortar livslängden på ryggördeln. 

Fråga. Jag hamnar mellan två storlekar. Vilken storlek skall jag välja?
Svar. Vi rekommenderar att du väljer den mindre storleken utifrån att produkten mjuknar upp och blir aningen större efter en tids användning. 

Fråga. Vad har DUAL FLEX för höjd? 
Svar. DUAL FLEX är 19 cm över stödets främre del och 27 cm lokalt över ländryggen. 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

4

Avlastning

4

Värme

2

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt midjan (cm)
Small75 - 83 cm
Medium83 - 91 cm
Large91 - 99 cm
X-Large99 - 107 cm
XX - Large 107 - 115 cm
XXX - Large 115 - 125 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem