Värmande lätt stabiliserande ryggskydd | Rehaboteket
Ryggstøtte varmende støtte for korsrygg
Ryggstøtte varmende støtte for korsrygg

Värmande ryggskydd för lätt stöd av ländryggen

  •  549 kr 

Ryggskydd för lätt stabilisering av en smärtande ländrygg. Ryggskyddet är tillverkat av värmande NeoTex för optimal kombination av värme och stöd Läs mer

  • Stabilitet och värme för en smärtande ländrygg
  • Smidig modell utan rörelsepåverkan
  • Lokalt värmande i ländryggen
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Ryggskydd värme stöd för ländrygg

Smidigt och lätt stabiliserande ryggskydd med värmande och lätt stabiliserande egenskaper. Ryggskyddet är tillverkat med en unik anatomisk passform för att skapa en funktionell lösning för en smärtande ländrygg.
Ryggskyddet är tillverkat av värmeisolerande NeoTex ett material som ökar temperaturen i muskler och leder under ryggskyddet vid användning.
Produkten ger lätt stöd och god smärtlindring av en smärtande ländrygg vid ex. ischias, ryggskott och belastningssmärtor utan behov av stöd och avlastning.  NeoTex är ett isolerande värmande material som effektivt bidrar till att lokalt öka blodgenomströmningen i ryggmuskulaturen och samtidigt stabilisera ryggpartiet. 

Ryggstödet appliceras på enklaste sätt med hjälp av kardborreband framtill över magen, kardborren har en justeringsmöjlighet på 10 cm vilket medför att produkten enkelt med hjälp av applicerad kompression ger olika grader av stöd och kompression beroende på hur hårt ryggstödet appliceras och spänns över det smärtsamma området. 

Kombinationen av värme, stöd och kompression bidrar ofta till en effektiv smärtlindring av av de flesta ryggproblem ex ryggskott och ischiassmärta. Ryggstödet har en total höjd över stödets främre del på 20 cm och en höjd över ländryggen på 25 cm vilket ger en optimal fördelning över problemområdets främre och bakre region. 

Ryggskyddet kan med fördel tvättas i 30° handtvätt och skall lufttorkas innan användning. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag behöver ett ryggstöd som jag kan använda när jag idrottar (spelar handboll och löpning). Vad rekommenderar ni för modell? 
Svar.  Ryggskyddet är konstruerat för att inte hindra rörelse och fungerar utmärkt att använda vid idrott. Skyddet ger kompression över ländryggen och materialet NeoTex ökar lokalt värmen över ländryggen. 

Fråga. Jag blir stel och får ont i ländryggen när det är kallt utomhus. Vill inte ha något extra stöd bara värme. Fungerar denna modell för mina problem?
Svar. Ja, ryggstödet isolerar kroppsvärmen och motverkar effektivt nedkylning över ländryggen.

Fråga. Jag söker ett njurbälte för extra stöd och kompression runt midjan när jag åker båt där det stöter mycket mot vågorna. 
Svar. Vi säljer ingen produkt som heter njurbälte men uppfattar ditt behov som extra stöd och kompression runt ländryggen vilket är precis vad rygstödet är konstruerat för. Beroende på hur hårt man spänner ryggstödet runt midjan ökar kompressionen och stödet av produkten. 

Fråga. Kan jag använda ryggstödet när jag åker MC?
Svar. Ja, absolut! Ryggskyddets värmeisolernade egenskaper kommer effektivt motverka att du bli nedkyld över ländryggen och ger samtidigt stöd för ryggen. 

Egenskaper

Stabilitet

2

Kompression

3

Avlastning

3

Värme

4

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt midjan (cm)
Small70 - 80 cm
Medium80 - 90 cm
Large90 - 100 cm
X-Large100 - 110 cm
XX-Large110 - 120 cm

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem