Knäskydd Patella Track | Rehaboteket
Knäskydd Patella Track
Knäskydd Patella Track Knäskydd Patella Track Knäskydd Patella Track
360 gif 360 logo

Knäskydd för stabilitet av en instabil knäskål

  •  1 299 kr 

Knäskydd Patella Track är ett stabilt knäskydd för ökat stöd och kontroll av knäskålen över hela knäskålens rörelseomfång. 

Läs mer

  • Knäskålspelott för extra effektivt stöd
  • Två spännband för optimal inställning
  • Skapar extra stabilitet av knäskålen
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 0-2 dagar

Knäskydd Patella Track

Knäskydd Patella Track är ett extra stabilt och fullt anpassningsbart knäskålsstabiliserande knäskydd. Vid problem med överrörlighet i knäskålen, subluxation eller total luxation av knäskålen bidrar knäskyddet till extra stabilitet vid både lågintensiv aktivitet som såväl högintensiv träning och motion. 

Knäskydd Patella Track är utrustad med ett unikt tubulart - J system för extra stabilitet och kontroll av knäskålen vid rörelse och aktivitet. Det tubulara systemet utgörs av en J formad Polyuretan tub som sitter placerad mot knäskålens yttre kant och säkerställer god kontakt med knäskålen i hela knäskålens rörelseomfång, både flexion och extension. Den J formade tuben är tillverkad av mjuk men formstabil PU som säkerställer optimalt stöd runt knäskålen i full rörelse, J formen ger även extra stöd av knäskålen vid kraftfulla böjningar av knäleden, ofta en utlösande orsak till att knäskålen går ur led. 
Den tubulara J konstruktionen säkerställer så kallad ”patella tracking” vilket medför ofta ett komplett stöd av knäskålen i knäledens hela rörelseomfång.

Utanför den J formade tuben som stödjer knäskålen sitter två semielastiska bandsystem som enkelt och effektivt kan justeras för att öka eller minska graden av stöd över knäskålen. 
De båda banden utgör ett två-segments stöd vilket ger ett knäskydd med optimala inställningsmöjligheter helt i linje med individuella behov av stöd för låg- eller hög stabilisering av knäskålen i samma konstruktion. Om det nedre bandet spänns hårdare för ökad kompression förstärks stödet av knäskålen i ett läge med rakt eller lätt böjt knä, vid ökad bandspänning på det övre bandet förstärks stödet av knäskålen i ett böjt läge. Fördelen med 2 bandspännen ger knäskyddet helt unika möjligheter att individuellt anpassa knäskyddets knäskålsstabiliserande egenskaper helt i linje med individuella behov. Banden fästes med kardborre för enkel och säker applicering av stöder runt knäskålen. 

Knäskyddet är tillverkat av AirX, ett elastiskt kompressionsgivande material med god andningsförmåga. I knävecket på knäskyddet sitter ett ännu mjukare TriTex material som säkerställer optimal komfort i det normalt känsliga knävecket.  Knäskyddet har två flexibla fjäderskenor insydda i individuella fickor över knäledens in och utsida för att i samma produkt stödja knäleden vid belastning. 

 

 

Egenskaper

Stabilitet

5

Kompression

4

Avlastning

5

Värme

2

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått 15 cm ovan knäleden
X-Small33 - 39 cm
Small39 - 45 cm
Medium 45 - 52 cm
Large52 - 58 cm
X-Large58 - 66 cm
XX-Large66 - 75 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket