Knäskydd för Patella luxation - Patella stabiliserande knäskydd
Knäskydd Genum STAB
Knäskydd Genum STAB Knäskydd Genum STAB Knäskydd Genum STAB
360 gif 360 logo

Knäskydd Patellaluxation, för stabilisering av en rörlig knäskål

  •  599 kr 

Knäskydd för justerbar stabilisering av knäskålen vid knäskålsluxation, patella luxation. Knäskyddet kan anpassas individuellt för bästa stöd Läs mer

  • Anatomisk design för optimal funktion
  • Effektiv stabilisering av en instabil knäskål
  • Unik knäskålspelott som "greppar" knäskålen för extra stabilitet
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Knäskålsstabiliserande knäskydd - Genum Stab för Patella Luxation

Knäskydd för effektiv stabilisering av en rörlig knäskål vid ex knäskålsluxationer 

Genum Stab är ett anatomiskt designad knäskålsstabiliserande knäskydd som bidrar till att motverka urledvridningar av knäskålen under aktivitet, patellaluxation.

Knäskyddets har en så kallas knäskålspelott som är designad som en halvmåne för att på bästa sätt greppa knäskålen på in eller utsida beroende på problem.
Knäskålspelotten är tillverkad av formstabilt PE som ger en mjuk men ett distinkt stöd för knäskålen för optimal stabilisering av patella och motverka patellaluxation. 
I överkant och underkant av pelotten sitter två semielastiska band, banden ger möjligheter till individuell anpassning av graden av stöd och kan enkelt anpassas efter individuellt behov.
På utsidan av knäskålspelotten sitter en flexibel fjäderskena, skenan är till för att öka graden av stöd av knäskålen vid flexion av knäleden. 

Knäskyddet unika konstruktion möjliggör stabilitet av en knäskål utan begränsningar. Beroende på hur knäskyddet appliceras kan samma knäskydd stabilisera insida eller utsida av knäskålen på höger eller vänster knä, genom den unika direktanpassade justeringen kan graden av stabilitet enkelt anpassas för optimal funktion beroende på aktivitet och behov av stöd.  Knäskyddet läggs enkelt och smidigt runt knäleden och pelotten kan enkelt anpassas direkt mot knäskålen för bästa stabilisering. 
 
Knäskyddet Genum Stab är tillverkad av NeoTex ett kompressionsgivande, stabiliserande material för optimal funktion och användarkomfort.
NeoTex ökar lokalt blodgenomströmningen i knäleden och fungerar samtidigt smärtlindrande över skadeområdet.
Kardborrknäppning för enkel och smidig applicering

Vanliga Frågor & Svar

Fråga.  Jag lider av en överrörlig knäskål som rör sig utåt i min knäled när jag idrottar. Jag behöver ett extra stöd, kan detta vara något för mig? 
Svar. Ja, Genum Stab är speciellt utvecklad för att stabilisera knäskålen i ett smidigt stöd. 

Fråga. Kan knäskyddet stabilisera en knäskål som rör sig innåt? 
Svar. Ja, knäskyddet Genum STAB kan stabilisera knäskålen inifrån och utifrån i samma produkt. Beroende på hur du vrider och vänder knäskyddet så fungerar det både på höger och vänster knä samt för inre eller yttre stabilsering av knäskålen. 

Fråga. Vid kraftigare belastning ex backträning så upplever jag att jag behöver era stöd för min knäskål än när jag springer på plan mark. Kan jag reglera knäskyddet för mer eller mindre stabilitet av min knäskål?
Svar. Ja, knäskyddets knäskålspelott har två stycken dynamiska band som sitter infäst i pelotten. Beroende på hur mycket man spänner banden så ger ökar eller minskar graden av stöd från pelotten. Knäskyddet kan även obereoende av position öka graden av stöd i den nedre eller övre delen av pelotten helt indviduellt från varandra tack vare den unika konstruktionen. 

Fråga. Hur tvättar jag mitt knäskydd?
Svar. Rekommederat tvättråd är 30° handtvätt. Stäng alla kardborrband vid tvätt för minimalt slitage av framförallt den hårda kardborren. Skölj upp produkten och låt den lufttorka innan användning

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

1

Avlastning

3

Värme

2

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått knäled
X-Small29 - 32 cm
Small32 - 35 cm
Medium35 - 38 cm
Large38 - 42 cm
X-Large42- 46 cm
XX-Large46 - 50 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem