Knäskydd för Patella luxation - Patella stabiliserande knäskydd
Knäskydd Genum STAB
Knäskydd Genum STAB Knäskydd Genum STAB Knäskydd Genum STAB
360 gif 360 logo

Knäskydd för extra stabilitet av en rörlig knäskål

  •  599 kr 

Knäskydd för justerbar stabilisering av knäskålen vid knäskålsluxation. Knäskyddet kan enkelt anpassas individuellt Läs mer

  • Anatomisk design för optimal funktion
  • Extra stabilisering av en instabil knäskål
  • Knäskålspelott som "greppar" knäskålen för stabilitet
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Knäskålsstabiliserande knäskydd - Genum Stab för Patella Luxation

Knäskydd för stöd av en rörlig knäskål vid ex knäskålsluxationer. Genum Stab är ett anatomiskt konstruerat knäskålsstabiliserande knäskydd som bidrar ger stöd för knäskålen under aktivitet. Knäskyddets har en så kallas knäskålspelott som är designad i form av en halvmåne för att på bästa sätt greppa knäskålen på in eller utsida beroende på problem.
Knäskålspelotten är tillverkad av formstabilt PE som ger en mjuk men ett extra stöd för knäskålen för extra stabilisering av patella. 
I överkant och underkant av pelotten sitter två semielastiska band, banden ger möjligheter till individuell anpassning av graden av stöd och kan enkelt justeras efter individuella behov.
På utsidan av knäskålspelotten sitter en flexibel fjäderskena, skenan är till för att öka graden av stöd av knäskålen vid flexion av knäleden. 

Knäskyddet unika konstruktion möjliggör stabilitet av en knäskål och kan beroende på hur knäskyddet appliceras stabilisera insida eller utsida av knäskålen på höger eller vänster knä.  Tack vare den direktanpassade justeringen kan graden av stabilitet enkelt anpassas beroende på aktivitet och behov av stöd.  Knäskyddet läggs enkelt och smidigt runt knäleden och pelotten kan enkelt anpassas direkt mot knäskålen för bästa stabilisering. 
Knäskyddet är tillverkad av NeoTex ett kompressionsgivande, stabiliserande material för optimal funktion och användarkomfort.
NeoTex ökar lokalt genomströmningen i knäleden och har en hög slitstyrka.
 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga.  Jag har problem med en överrörlig knäskål som rör sig utåt i min knäled när jag idrottar. Jag behöver ett extra stöd, kan detta vara något för mig? 
Svar. Ja, Genum Stab är speciellt utvecklad för att stabilisera knäskålen i ett smidigt stöd som är lätt att använda

Fråga. Kan knäskyddet stabilisera en knäskål som rör sig innåt? 
Svar. Ja, knäskyddet kan stabilisera knäskålen inifrån och utifrån i samma produkt. Beroende på hur du vrider och vänder knäskyddet så fungerar det både på höger och vänster knä samt för inre eller yttre stabilsering av knäskålen. 

Fråga. Hur tvättar jag mitt knäskydd?
Svar. Rekommederat tvättråd är 30° handtvätt. Stäng alla kardborrband vid tvätt för minimalt slitage av framförallt den hårda kardborren. Skölj upp produkten och låt den lufttorka innan användning

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

1

Avlastning

3

Värme

2

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått knäled
X-Small29 - 32 cm
Small32 - 35 cm
Medium35 - 38 cm
Large38 - 42 cm
X-Large42- 46 cm
XX-Large46 - 50 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem