Knäskydd PatellaDyn
Knäskydd PatellaDyn
Knäskydd PatellaDyn

Knäskydd PatellaDyn

2 199 kr

Extra stabiliserande C-formad knäskålspelott
Full justeringsmöjlighet av graden av stöd
Extra inre pelott för total stabilisering av knäskålen
Stabilitet
Kompression
Värme
Avlastning

Leveranstid 0-2 dagar.

Knäskydd med pelotter för extra stabilisering av patella

Knäskydd PatellaDyn är ett kombinerat knäled- och knäskålsstabiliserande knäskydd med en helt unik konstruktion med så kallad lateral pelott för extra effektiv stabilisering av en instabil överrörligt luxerande knäskål. 
Knäskyddet är tillverkat av ett kompressionsgivande material och kombinerar stabilitet av knäskålen med ett komplett ledstabiliserande knäskydd.
Det kompressionsgivande materialet bidrar effektivt till att ökad kompressionen över knäleden och motverkar effektivt svullnad samtidigt som det ger ett effektivt stöd för knäskålen under belastat läge. 

På in och utsidan av knäleden sitter det två flexibla metallskenor tillverkade av rostfritt stål. Skenorna tillför knäskyddet extra stabiliserande egenskaper men påverkar inte knäledens rörelseförmåga. De flexibla skenorna är mjuka och kommer successivt vid användning att forma om sig efter knäledens kontur för extra smidighet och en exakt passform. 
Knäskyddet är tillverkat av en materialkomposition av polyamid och elastan som ger säkerställd kompressionen över knäleden i alla tillfällen. 

Knäskyddets främre konstruktion av en så kallas lateral pelott i kombination med en medial pelott skapar en extra effektiv stabilisering av en instabil överrörlig knäskål i alla situationer, vardag som vid idrott och motion.
Den laterala knäskålspelotten placerad över knäskålens utsida har en unik C form som stödjer hela knäskålens yttre kan och skapar stabilitet över hela dess rörelseomfång. Pelotten är tillverkad av mjuk men formstabil silikon för att på bästa sätt skapa en bättre förutsättning för en stabilare knäskål. I C-pelottens yttre konstruktion sitter det ett övre och ett nedre anpassningsbart bandsystem. Banden lindas runt knäleden och fästes med kardborreband för extra stabil fixering. Bandsystemen ger möjlighet att individuellt anpassa graden av stöd för knäskålen i linje med unika behov. Genom att öka spänningen på banden förbättras stabiliteten över knäskålens utsida med en direkt effekt av ett stabilare knäskydd.
Den mediala pelotten sitter placerad på knäskålens insida och ger knäskålen ytterligare stöd och stabilitet vid aktivitet och rörelse. Den inre pelotten är inte anpassningsbar utan ger ett statiskt stöd medans den yttre pelotten tillåter dynamisk anpassning. Kombinationen av en yttre och en inre knäskålsstabiliserande pelott ger ett extra stabiliserande knäskydd vid problem med instabila överrörliga knäskålar.

Använd med fördel PatellaDyn vid problem så som,
Överrörlighet (hypermobilitet) i knäskålen
Urledvridning av knäskålen luxation
Delvis utledvridning av knäskålen sub-luxations
Behov av total stabilisering av kombinerad medial och lateral patellär stabilisering


PatellaDyn är ett totalt kompressionsgivande knäskydd som komprimerar knäleden vid användning, i takt med att skyddet används töjs materialen successivt och för att återfå materialet i samma ursprung efter en viss tids användning skall knäskyddet regelbundet tvättas. Rekommenderat tvättråd är 30° handtvätt, låt knäskyddet lufttorka innan användning. Undvik externa värmekällor som kan skada textil och silikonpelotter.

Totalt pelottstöd av knäskålen (insida och utsida)

Den enda modellen med dubbla knäskålspelotter som tillsammans skapar stöd på insidan och utsidan av knäskålen i samma konstruktion. Pelotten är tillverkade av mjuk men formstabil silikon för extra stöd och stabilitet.

Band för justerbart knäskålsstöd och kompression

I förbindelse med den den knäskålsstabiliserande pelotten sitter det två justerbara bandsystem som ger möjlighet att öka eller minska pelottens stabiliserande egenskaper och funktion.

Tillverkat av tunt och ventilerande kompressionstextil med två flexibla skenor

Det tunna och mjuka textilmaterialet skapar extra hög kompression runt leden och förstärker silikonpelotternas avlastande och fixerande egenskaper.

Vanliga frågor

Svar. Ja, knäskyddet är höger och vänster anpassat med tanke på den stabilare C-formade pelotten på knäskålens utsida.

Svar. Bandsystemen som sitter infästa i pelotterns övre och nedre del kan enkelt justeras genom att öka / minska graden av kompression över leden vilket direkt påverka knäskyddets stabiliserande egenskaper

Vår vision - 100% nöjda kunder

Snabba Leveranser

Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmet

Byten

Vi har alltid 45 dagars öppet köp och gratis byten