Knäskydd PatellaDyn
Knäskydd PatellaDyn
Knäskydd PatellaDyn

Knäskydd PatellaDyn

2 199 kr

Knäskydd PatellaDyn är ett stabilt knäled och knäskålsstabiliserande knäskydd med pelott för extra kontroll.  Läs mer
Extra stabiliserande C-formad knäskålspelott
Full justeringsmöjlighet av graden av stöd
Extra inre pelott för total stabilisering av knäskålen

Leveranstid 0-2 dagar.

Frakt 29kr

Gratis byten

( Omdöme från prisjakt.nu )

"Helt fantastisk leverans! Beställde kl. 8 på morgonen och fick leveransen kl. 19 samma dag, outstanding!" Se fler omdömen

Säkra betalningar med Klarna

Knäskydd med pelotter för extra stabilisering av patella

Knäskydd PatellaDyn är ett kombinerat knäled- och knäskålsstabiliserande knäskydd med en helt unik konstruktion med så kallad lateral pelott för extra effektiv stabilisering av en instabil överrörligt luxerande knäskål. 
Knäskyddet är tillverkat av ett kompressionsgivande material och kombinerar stabilitet av knäskålen med ett komplett ledstabiliserande knäskydd.
Det kompressionsgivande materialet bidrar effektivt till att ökad kompressionen över knäleden och motverkar effektivt svullnad samtidigt som det ger ett effektivt stöd för knäskålen under belastat läge. 

På in och utsidan av knäleden sitter det två flexibla metallskenor tillverkade av rostfritt stål. Skenorna tillför knäskyddet extra stabiliserande egenskaper men påverkar inte knäledens rörelseförmåga. De flexibla skenorna är mjuka och kommer successivt vid användning att forma om sig efter knäledens kontur för extra smidighet och en exakt passform. 
Knäskyddet är tillverkat av en materialkomposition av polyamid och elastan som ger säkerställd kompressionen över knäleden i alla tillfällen. 

Knäskyddets främre konstruktion av en så kallas lateral pelott i kombination med en medial pelott skapar en extra effektiv stabilisering av en instabil överrörlig knäskål i alla situationer, vardag som vid idrott och motion.
Den laterala knäskålspelotten placerad över knäskålens utsida har en unik C form som stödjer hela knäskålens yttre kan och skapar stabilitet över hela dess rörelseomfång. Pelotten är tillverkad av mjuk men formstabil silikon för att på bästa sätt skapa en bättre förutsättning för en stabilare knäskål. I C-pelottens yttre konstruktion sitter det ett övre och ett nedre anpassningsbart bandsystem. Banden lindas runt knäleden och fästes med kardborreband för extra stabil fixering. Bandsystemen ger möjlighet att individuellt anpassa graden av stöd för knäskålen i linje med unika behov. Genom att öka spänningen på banden förbättras stabiliteten över knäskålens utsida med en direkt effekt av ett stabilare knäskydd.
Den mediala pelotten sitter placerad på knäskålens insida och ger knäskålen ytterligare stöd och stabilitet vid aktivitet och rörelse. Den inre pelotten är inte anpassningsbar utan ger ett statiskt stöd medans den yttre pelotten tillåter dynamisk anpassning. Kombinationen av en yttre och en inre knäskålsstabiliserande pelott ger ett extra stabiliserande knäskydd vid problem med instabila överrörliga knäskålar.

Använd med fördel PatellaDyn vid problem så som,
Överrörlighet (hypermobilitet) i knäskålen
Urledvridning av knäskålen luxation
Delvis utledvridning av knäskålen sub-luxations
Behov av total stabilisering av kombinerad medial och lateral patellär stabilisering


PatellaDyn är ett totalt kompressionsgivande knäskydd som komprimerar knäleden vid användning, i takt med att skyddet används töjs materialen successivt och för att återfå materialet i samma ursprung efter en viss tids användning skall knäskyddet regelbundet tvättas. Rekommenderat tvättråd är 30° handtvätt, låt knäskyddet lufttorka innan användning. Undvik externa värmekällor som kan skada textil och silikonpelotter.

Vanliga frågor

Svar. Ja, knäskyddet är höger och vänster anpassat med tanke på den stabilare C-formade pelotten på knäskålens utsida.

Svar. Bandsystemen som sitter infästa i pelotterns övre och nedre del kan enkelt justeras genom att öka / minska graden av kompression över leden vilket direkt påverka knäskyddets stabiliserande egenskaper

Kundomdömen

Kund inbjuden via automatisk inbjudan från prisjakt.nu

Omdöme från prisjakt.nu

5 out of 5 stars

Mycket bra bemötande och hög kunskap om produkterna. Snabbt svar både på mail och återkoppling via telefon (t o m utanför deras telefontid). Stort sortiment och bra diskussion kring för- och nackdelar.

Karin Bengtsson

Omdöme från trustpilot.com

5 out of 5 stars

Jag har nog aldrig varit med om en så snabb och smidig leverans! Beställde varorna, vilka jag är helnöjd med, på måndag och tisdag ligger de i brevlådan. Dagen efter!!!! Och produkterna jag köpte är jag som sagt helnöjd med

Kund inbjuden via automatisk inbjudan från prisjakt.nu

Omdöme från prisjakt.nu

5 out of 5 stars

Snabbaste leveransen jag varit med om i en nätbutik! Beställde fredag eftermiddag och kunde hämta ut på lördag förmiddag. Uppskattas verkligen!

Station Lunda

Omdöme från trustpilot.com

5 out of 5 stars

Helt enkelt fantastiskt. Tänk om alla företag jobbade på det här viset!! Jag beställer en vara den 3 maj och har den i brevlådan den 4 maj kl. 11.30!! Kunden får alternativ för hur varan ska levereras och ärendet behandlas omgående... Kundservice på en nivå som man sällan eller aldrig ser numer...

Vår vision - 100% nöjda kunder

Snabba Leveranser

Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmet

Byten

Vi har alltid 45 dagars öppet köp och gratis byten