Knäskydd PatellaDyn | Rehaboteket
knäskydd knäskål
knäskydd knäskål knäskydd knäskålsproblem knäskydd patella lux

Knäskydd med pelotter för extra stabilisering av patella

  •  2 199 kr 

Knäskydd PatellaDyn är ett stabilt knäled och knäskålsstabiliserande knäskydd med pelott för extra kontroll. 

Läs mer

  • Extra stabiliserande C-formad knäskålspelott
  • Full justeringsmöjlighet av graden av stöd
  • Extra inre pelott för total stabilisering av knäskålen
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 0-2 dagar

Knäskydd PatellaDyn

Knäskydd PatellaDyn är ett kombinerat knäled- och knäskålsstabiliserande knäskydd med en helt unik konstruktion med så kallad lateral pelott för extra effektiv stabilisering av en instabil överrörligt luxerande knäskål. 
Knäskyddet är tillverkat av ett kompressionsgivande material och kombinerar stabilitet av knäskålen med ett komplett ledstabiliserande knäskydd.
Det kompressionsgivande materialet bidrar effektivt till att ökad kompressionen över knäleden och motverkar effektivt svullnad samtidigt som det ger ett effektivt stöd för knäskålen under belastat läge. 

På in och utsidan av knäleden sitter det två flexibla metallskenor tillverkade av rostfritt stål. Skenorna tillför knäskyddet extra stabiliserande egenskaper men påverkar inte knäledens rörelseförmåga. De flexibla skenorna är mjuka och kommer successivt vid användning att forma om sig efter knäledens kontur för extra smidighet och en exakt passform. 
Knäskyddet är tillverkat av en materialkomposition av polyamid och elastan som ger säkerställd kompressionen över knäleden i alla tillfällen. 

Knäskyddets främre konstruktion av en så kallas lateral pelott i kombination med en medial pelott skapar en extra effektiv stabilisering av en instabil överrörlig knäskål i alla situationer, vardag som vid idrott och motion.
Den laterala knäskålspelotten placerad över knäskålens utsida har en unik C form som stödjer hela knäskålens yttre kan och skapar stabilitet över hela dess rörelseomfång. Pelotten är tillverkad av mjuk men formstabil silikon för att på bästa sätt skapa en bättre förutsättning för en stabilare knäskål. I C-pelottens yttre konstruktion sitter det ett övre och ett nedre anpassningsbart bandsystem. Banden lindas runt knäleden och fästes med kardborreband för extra stabil fixering. Bandsystemen ger möjlighet att individuellt anpassa graden av stöd för knäskålen i linje med unika behov. Genom att öka spänningen på banden förbättras stabiliteten över knäskålens utsida med en direkt effekt av ett stabilare knäskydd.
Den mediala pelotten sitter placerad på knäskålens insida och ger knäskålen ytterligare stöd och stabilitet vid aktivitet och rörelse. Den inre pelotten är inte anpassningsbar utan ger ett statiskt stöd medans den yttre pelotten tillåter dynamisk anpassning. Kombinationen av en yttre och en inre knäskålsstabiliserande pelott ger ett extra stabiliserande knäskydd vid problem med instabila överrörliga knäskålar.

Använd med fördel PatellaDyn vid problem så som,
Överrörlighet (hypermobilitet) i knäskålen
Urledvridning av knäskålen luxation
Delvis utledvridning av knäskålen sub-luxations
Behov av total stabilisering av kombinerad medial och lateral patellär stabilisering

PatellaDyn är ett totalt kompressionsgivande knäskydd som komprimerar knäleden vid användning, i takt med att skyddet används töjs materialen successivt och för att återfå materialet i samma ursprung efter en viss tids användning skall knäskyddet regelbundet tvättas. Rekommenderat tvättråd är 30° handtvätt, låt knäskyddet lufttorka innan användning. Undvik externa värmekällor som kan skada textil och silikonpelotter.

Egenskaper

Stabilitet

5

Kompression

4

Avlastning

3

Värme

2

Storlekstabell

Storlek A. Mått runt låret ca 15 cm ovan B. Mått runt vad ca 10 cm nedan
X-Small < 38 cm< 28 cm
Small 38 - 41 cm 28 - 31 cm
Medium 41 - 44 cm 31 - 34 cm
Large44- 47 cm 34 - 37 cm
X-Large 47 - 50 cm 37 - 40 cm
XX-Large50 - 53 cm 40 - 43 cm
XXX-Large53 - 56 cm 43 - 46 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Är det höger och vänster på PatellaDyn? 
Svar. Ja, knäskyddet är höger och vänster anpassat med tanke på den stabilare C-formade pelotten på knäskålens utsida. 

Fråga. Hur justeras stödet och stabiliteten över knäskålens utsida? 
Svar. Bandsystemen som sitter infästa i pelotterns övre och nedre del kan enkelt justeras genom att öka / minska graden av kompression över leden vilket direkt påverka knäskyddets stabiliserande egenskaper

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket