Knäskydd Patellaluxationer - knäskydd för urledvridning av knäskålen
knäskydd knaskål
knäskydd knaskål
360 gif 360 logo

Knäskydd Patellaluxation - Genum Patella Stab Effektivt knäskydd för knäskålsstabilisering

  •  699 kr 

Knäskydd ger optimal stabilitet vid patella luxation, urledvridning av knäskålen. Knäskyddets unika knäskålspelott tillåter optimal anpassning Läs mer

  • Anatomiskt knäskydd för optimal passform och funktion
  • Anpassningspart stöd för knäskålen vid luxationer
  • Två flexibla fjäderskenor ger extra stöd över knäleden
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Knäskålsstabiliserande knäskydd - Patella Stabilizer

Extra stabilt knäskydd vid problem med överrörlighet och patellaluxationer av knäskålen
Genum Patella Stabilizer är ett anatomiskt knäskydd konstruerat för att ge effektivt stabilisering av knäskålen (patella) vid problem med överrörlighet och patellaluxationer.  Genum Patella Stabilizer har en isydd halvmåneformad pelott som effektivt stabiliserar knäskålen från utsidan av leden vid problem med urledvridning av knäskålen. 
Patellaluxationer sken vanligtvis då patellan rör sig ut från kroppen, den stödjande pelotten placeras på knäskålens utsida för att effektivt stödja och motverka urledvridning av knäskålen. 

Två semielastiska band sitter isydda i pelotten och ger väldigt en anpassningsbar stabilisering av knäskålen. Anpassningsmöjligheterna omöjliggör ökad eller minskad stabilisering av knäskålen vid behov.

Knäskyddet ger även en lätt stabilisering och bidrar till en god kompression över knäleden för att motverka smärta och svullnad.
Genum Patella är tillverkad av NeoTex, ett kompressionsgivande och stabiliserande material för optimal funktion och användarkomfort.
NeoTex ökar lokalt blodgenomströmningen i knäleden och fungerar samtidigt smärtlindrande över skadeområdet.

Två flexibla fjäderskenor placerade på insida och utsida av knäleden ger lätt stabilisering av knäleden utan att påverka rörligheten.
Kardborrknäppning framtill på låret och baktill på vaden ger mycket goda justeringsmöjligheter för en optimal passform och användarkomfort. 
Genum Patella Stabilizer finns i höger och vänster utförande för bästa funktion vid behov av stabilitet vid patella luxationer. 
 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

3

Avlastning

4

Värme

4

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt knäleden
X-Small29 - 32 cm
Small32 - 35 cm
Medium35 - 38 cm
Large38 - 42 cm
X-Large42- 46 cm
XX-Large46 - 50 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur fungerar den knäskålsstabiliserande pelotten? 
Svar. Knäskålspelotten placeras i direkt kontakt på utsidan av knäskålen för ett effektivt stöd vid urledvridningar. I knäskålspelottenpelotten sitter två semielastiska band som ökar/minskar graden av stöd genom att spänna banden efter behov. 

Fråga. Vad är en pelott?
Svar. En pelott är en kudde formad som en halvmåne som placeras vid knäskålen för ett ge optimal stabilitet och för att motverka att knäskålen rör sig ur sitt läge.

Fråga. Hur vet jag vilken storlek jag skall använda?
Svar. Mät omkretsmåttet runt knäleden över knäskålen med ett måttband. Måttet du får överför du till storlekstabellen för att hitta rätt storlek. 

Fråga. Jag har väldigt kraftiga lår och vad i förhållande till knäleden. Blir det ett problem för mig?
Svar. Nej, knäskyddet har kardborrknäppning framtill över låret och bak över vaden för optimal anpassning av produkten. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket