Knästöd Genum Light - påläggsortos
Knästöd Genum Light - påläggsortos

Knästöd Genum Light - påläggsortos

1 299 kr

Knästöd påläggsortos - unik lösning för äldre personer med knäproblem. Knästödet säkerställer enkel anpassning och applicering. Läs mer
Extremt enkel applicering vid problem med rörligheten
Stöd och avlastning för ett smärtande knä med enklaste möjliga applicering
Dubbla flexibla fjäderskenor för god avlastning och extra stöd

Leveranstid 0-2 dagar.

Frakt 29kr

Gratis byten

( Omdöme från prisjakt.nu )

"Helt fantastisk leverans! Beställde kl. 8 på morgonen och fick leveransen kl. 19 samma dag, outstanding!" Se fler omdömen

Säkra betalningar med Klarna

Knästöd ARX Light - stabilitet och enkel applicering i samma knästöd

Knästöd ARX Light är knästöd för lätt stabilisering av knät i en unik konstruktion som både förenklar applicering och samtidigt ger möjligheter till individuell anpassning av stöd och kompression runt knäleden. 
Knästödet är en så kallad påläggsortos vilket innebär att knästödet inte dras upp över foten  utan på enklaste sätt läggs runt knäleden och justeras med kardborreband för fixering. Påläggsortos är knästöd speciellt utformade för enklast möjliga applicering.
Om man generellt har problem med att ta på sig strumpor på grund av stelhet i rygg och axlar så kan det vara omöjligt att använda ett vanligt knästöd. En påläggsortos är lösningen på problemet och kan tack vare den unika konstruktionen på enklaste sätt appliceras sittande på en stol med knäleden betydligt närmare vilket motverkar kraftiga böjningar och även behov av handstyrka för att dra upp knästödet över fot och ben upp över knäleden vilket passar både gammal som ung, personer med nedsatt handstyrka eller användare som snabbt och smidigt vill kunna ta av och på sitt knästöd vid behov. Påläggsmodellen går även att applicera utanpå ett par byxor om behovet av stöd endast åsyftar ett speciellt arbetsmoment eller under kortare stunder.

Knästödet är utformat med en anatomisk design för att skapa ett smidigt och hudnära stöd för knäleden och har dubbla skenpar av flexibla skenor tillverkade av rostfritt stål placerade över in och utsidan av knäleden. Skenorna i kombination med skyddet kompressionsgivande material skapar ett externt extra stöd runt knäleden och har för funktion att avlasta och stödja knäleden vardagligt i belastning oavsett om det är en lugnare promenad eller för vardagligt användande på arbetsplatsen.  
Vid smärta och problem i knäleden orsakat av exempelvis artros eller överbelastningsskador uppnås knästödets funktion genom skenorna och graden av kompression som skyddet.
För att reglera graden av kompression så justeras knästödet på enklaste sätt genom att spänna lårdelen på skyddet med hjälp av den övre delens kardborreband och på samma sätt spänns den nedre delen individuellt. Tack vare den unika konstruktionen kan stödet justeras för ett kraftigare lår i förhållande till vad eller tvärtom. Justeringen sker på enklaste sätt med kardborre.

Knästödet har två 10 cm breda elastiska kompressionsgivande band som på enklaste sätt fästes med hjälp av ett brett kardborreband. Banden är till för att öka möjligheten till mera eller mindre kompression tillika stöd för leden och samtidigt skapade för att på enklaste sätt kunna ta av och på knästödet.

Använd knästöd ARX vid problem så som,
Behov av knästöd med nedsatt rörelseförmåga eller handkraft
Behov av knästöd med förenklad applicering
Artros i knäleden med behov av avlastning och stöd
Generell knäsmärta eller upplevd lättare instabilitet i knäleden

För att ytterligare förenkla anpassning och applicering har knästödet greppvänliga öglor som hjälper till att underlätta att ta av och på ortosen.
Knästöd ARX Light är tillverkad av ett extremt lätt textilmaterial med full andningsaktivitet vilket medför att knästödet kan användas under längre perioder utan risk för att bli fuktig och blöt mot huden. Materialet ger optimal användarkomfort utan att påverka funktionen i form av kompression och stöd runt leden.

Knästödet tvättas i 30° handtvätt och skall lufttorka innan användning. Ta för vana att stänga kardborrebanden på stödet så vårdas den hårda kardborren på bästa sätt.  

Förenklad applicering

Den unika påläggsmodellen underlättar och förenklar appliceringen av knäskyddet utan behov av att böja sig eller dra upp skyddet över benet. 

Förenklad applicering

Extra stabilitet med flexibla mjuka skenor

Dubbla fjäderskenor på in- och utsidan av knäleden skapar ett extra stöd och stabilitet runt knäleden. Skenorna formar sig efter knät för att stödja utan att märkas. 

Extra stabilitet med flexibla mjuka skenor

Enkel hantering och justering

De dubbla 10 cm elastiska breda banden underlättar justering och anpassning av knästödet på enklaste sätt. Varje band har en greppvänlig ögla som underlättar öppning för extra enkel justering av graden av kompression och stöd. 

Enkel hantering och justering

Vanliga frågor

Absolut, knäskyddet är speciellt utvecklat för enklaste applicering. Knäskyddet lägger man om knäleden utan behov att luta sig framåt och dra något över foten.

En påläggsortos är ett knäskydd som man inte behöver dra upp över foten för att kunna använda. Påläggsortosen lägger man runt knäleden med hjälp av den öppna designen och spänner med hjälp av kardborrbanden.

Rekommenderat tvättråd är 30° handtvätt med samtliga kardborrband stängda. Skölj upp produkten och lår den lufttorka innan användning

Kundomdömen

Kund inbjuden via automatisk inbjudan från prisjakt.nu

Omdöme från prisjakt.nu

5 out of 5 stars

Mycket bra bemötande och hög kunskap om produkterna. Snabbt svar både på mail och återkoppling via telefon (t o m utanför deras telefontid). Stort sortiment och bra diskussion kring för- och nackdelar.

Karin Bengtsson

Omdöme från trustpilot.com

5 out of 5 stars

Jag har nog aldrig varit med om en så snabb och smidig leverans! Beställde varorna, vilka jag är helnöjd med, på måndag och tisdag ligger de i brevlådan. Dagen efter!!!! Och produkterna jag köpte är jag som sagt helnöjd med

Kund inbjuden via automatisk inbjudan från prisjakt.nu

Omdöme från prisjakt.nu

5 out of 5 stars

Snabbaste leveransen jag varit med om i en nätbutik! Beställde fredag eftermiddag och kunde hämta ut på lördag förmiddag. Uppskattas verkligen!

Station Lunda

Omdöme från trustpilot.com

5 out of 5 stars

Helt enkelt fantastiskt. Tänk om alla företag jobbade på det här viset!! Jag beställer en vara den 3 maj och har den i brevlådan den 4 maj kl. 11.30!! Kunden får alternativ för hur varan ska levereras och ärendet behandlas omgående... Kundservice på en nivå som man sällan eller aldrig ser numer...

Vår vision - 100% nöjda kunder

Snabba Leveranser

Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmet

Byten

Vi har alltid 45 dagars öppet köp och gratis byten