Knästöd - Påläggsortos Stabilitet och Enkel Applicering
knästöd_påläggsortos
knästöd_påläggsortos knästöd påläggsortos
360 gif 360 logo

Knästöd ARX Light - stabilitet och enkel applicering i samma knästöd

  •  1 299 kr 

Knästöd påläggsortos - unik lösning för äldre personer med knäproblem. Knästödet säkerställer enkel anpassning och applicering. Läs mer

  • Extremt enkel applicering
  • Stöd och avlastning för ett smärtande knä
  • Flexibla fjäderskenor för god avlastning
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Knästöd ARX Light - påläggsortos

Knästöd ARX Light är knästöd för lätt stabilisering av knät i en unik konstruktion som både förenklar applicering och samtidigt ger möjligheter till individuell anpassning av stöd och kompression runt knäleden. 
Knästödet är en så kallad påläggsortos vilket innebär att knästödet inte dras upp över foten  utan på enklaste sätt läggs runt knäleden och justeras med kardborreband för fixering. Påläggsortos är knästöd speciellt utformade för enklast möjliga applicering.
Om man generellt har problem med att ta på sig strumpor på grund av stelhet i rygg och axlar så kan det vara omöjligt att använda ett vanligt knästöd. En påläggsortos är lösningen på problemet och kan tack vare den unika konstruktionen på enklaste sätt appliceras sittande på en stol med knäleden betydligt närmare vilket motverkar kraftiga böjningar och även behov av handstyrka för att dra upp knästödet över fot och ben upp över knäleden vilket passar både gammal som ung, personer med nedsatt handstyrka eller användare som snabbt och smidigt vill kunna ta av och på sitt knästöd vid behov. Påläggsmodellen går även att applicera utanpå ett par byxor om behovet av stöd endast åsyftar ett speciellt arbetsmoment eller under kortare stunder.

Knästödet är utformat med en anatomisk design för att skapa ett smidigt och hudnära stöd för knäleden och har dubbla skenpar av flexibla skenor tillverkade av rostfritt stål placerade över in och utsidan av knäleden. Skenorna i kombination med skyddet kompressionsgivande material skapar ett externt extra stöd runt knäleden och har för funktion att avlasta och stödja knäleden vardagligt i belastning oavsett om det är en lugnare promenad eller för vardagligt användande på arbetsplatsen.  
Vid smärta och problem i knäleden orsakat av exempelvis artros eller överbelastningsskador uppnås knästödets funktion genom skenorna och graden av kompression som skyddet.
För att reglera graden av kompression så justeras knästödet på enklaste sätt genom att spänna lårdelen på skyddet med hjälp av den övre delens kardborreband och på samma sätt spänns den nedre delen individuellt. Tack vare den unika konstruktionen kan stödet justeras för ett kraftigare lår i förhållande till vad eller tvärtom. Justeringen sker på enklaste sätt med kardborre.

Knästödet har två 10 cm breda elastiska kompressiongivande band som på enklaste sätt fästes med hjälp av ett brett kardborreband. Banden är till för att öka möjligheten till mera eller mindre kompression tillika stöd för leden och samtidigt skapade för att på enklaste sätt kunna ta av och på knästödet.

Använd knästöd ARX vid problem så som,
Behov av knästöd med nedsatt rörelseförmåga eller handkraft
Behov av knästöd med förenklad applicering
Artros i knäleden med behov av avlastning och stöd
Generell knäsmärta eller upplevd lättare instabilitet i knäleden

För att ytterligare förenkla anpassning och applicering har knästödet greppvänliga öglor som hjälper till att underlätta att ta av och på ortosen.
Knästöd ARX Light är tillverkad av ett extremt lätt textilmaterial med full andningsaktivitet vilket medför att knästödet kan användas under längre perioder utan risk för att bli fuktig och blöt mot huden. Materialet ger optimal användarkomfort utan att påverka funktionen i form av kompression och stöd runt leden.

Knästödet tvättas i 30° handtvätt och skall lufttorka innan användning. Ta för vana att stänga kardborrebanden på stödet så vårdas den hårda kardborren på bästa sätt.  

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har problem med att böja mig ned för att sätta på mig strumpor. Kan jag använda detta knäskydd för mitt värkande knä. 
Svar. Absolut, knäskyddet är speciellt utvecklat för enklaste applicering. Knäskyddet lägger man om knäleden utan behov att luta sig framåt och dra något över foten. 

Fråga. Vad menas med en påläggsortos? 
Svar. En påläggsortos är ett knäskydd som man inte behöver dra upp över foten för att kunna använda. Påläggsortosen lägger man runt knäleden med hjälp av den öppna designen och spänner med hjälp av kardborrbanden. 

Fråga Hur tvättar jag produkten? 
Svar. Rekommederat tvättråd är 30° handtvätt med samtliga kardborrband stängda. Skölj upp produkten och lår den lufttorka innan användning

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

4

Avlastning

3

Värme

3

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt knäleden (cm)
Small32 - 35 cm
Medium35 - 38 cm
Large38 - 42 cm
X-Large42 - 46 cm
XX-Large46 - 50 cm
XXX-Large50 - 54 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem