Knästöd för extra stöd av knäleden och knäskålen vid problem med artros eller smärta på knäledens framsida
Knastod for ont i knat
Knastod for ont i knat Knastod för knaleden

Knästöd CoTex Patella kombinationsstöd av knäled och knäskål

  •  799 kr 

CoTex Patella är ett anatomisk knästöd speciellt utvecklad för att effektivt stabilisera knäleden och knäskålen vid problem med knäled och knäskål. Läs mer

  • CoTEX materialet motverkar effektivt svullnad i leden
  • Knäskålspelott för effektiv avlastning av knäskålen
  • Tre olika kompressionszoner säkerställer funktion och komfort
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Knästöd CoTex Patella

Knästöd Co-Tex Patella är ett anatomiskt knästöd speciellt konstruerat för att stödja och avlasta en smärtande knäled. Knästödet har en anatomisk cirkulär silikonpelott för effektiv stabilitet och avlastning av en smärtande och instabil knäskål (patella).

Knästödet Co-Tex Patella är speciellt konstruerat för dig som upplever smärta i knäleden i kombination med problem på, bakom eller under knäskålen vid vardagsaktiviteter och motion.

Det unika materialet Co-TEX motverkar effektivt svullnad i leden och ger effektiv stabiliserande kompression över leden. 
Knäskyddet är tillverkat med tre olika kompressionszoner över knäleden för att på ett optimalt sätt stabilisera leden samtidigt som zonerna säkerställer bästa användarkomfort. Den högsta kompressionszonen är placerad direkt över knäleden där behovet av stabilitet och avlastning är som störst.
Den högre kompressionszonen säkerställer även bättre kontakt och stöd av den stabiliserande silikonpelotten runt knäskålen.
Graden av kompressionen avtar ju längre ut från knäledens centrum man kommer och knästödet har lägre kompressionsprofil upptill över låret och nedtill över vaden.

Knävecket på knästödet är vävt i en porösare struktur för att motverka obehag vid användning utan att knästödet mister stabiliserande egenskaper.

Knästödet har två flexibla spiralfjädrar tillverkade av rostfritt stål placerade på insida och utsida.
Spiralfjädern formar sig efter knäledens kontur och bidra till ytterligare stabilisering av knäleden och bidrar även till att motverka att knästödet sjunker ihop under användning och säkerställer ytterligare funktion och komfort.

Knästödet CoTex Patella fungerar utmärkt att använda vid behov av avlastning och smärtlindring av knäleden ex. vid artros, överbelstning och inflammationssmärta i knäleden eller runt knäskålen. Knästödets låga profil gör att produkten fungerar utmärkt att använda vardagligt under byxor utan att synas samt vid aktivitet och motion. 

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

4

Avlastning

4

Värme

1

Storlekstabell

StorlekOmkrets runt knäleden (cm)
X-Small27 - 29 cm
Small30 - 32 cm
Medium33 - 35 cm
Large36 - 38 cm
X-Large39 - 41 cm
XX-Large42 - 44 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Vad gör silikonpelotten runt knäskålen?
Svar. Silikonpelotten stabiliserar hela knäskålen cirkulärt och avlastar samtidigt knäskålen från ökat tryck i samband med att knäleden böjd. 

Fråga. Hur skall jag mäta för att hitta rätt storlek? 
Svar. Mät knäleden cirkulärt över knäskålen och i knävecket på en lätt böjd knäled. 

Fråga. Jag har måttat mitt knä och hamnar på en vad jag upplever stor storlek. Är knästöden små i storlekarna?
Svar. Ja, CoTex är en högkompressionsortos och är normalt en storlek mindre än våra övriga knästöd. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket