Knäskydd för lätt stabilisering av knäleden | Rehaboteket
knäskydd artros i knäleden
knäskydd artros i knäleden
360 gif 360 logo

Smidigt knäskydd för lätt extra stabilitet och kompression

  •  599 kr 

Knäskydd CoTEX vid problem med artros. Knäskyddet kan användas vid alla tillfällen Läs mer

  • Smidigt knäskydd med hög grad av komfort
  • Extra tunt och smidigt material
  • Flexibla fjäderskenor bidrar till extra stöd
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Knäskydd CoTex Basic

Knäskydd CoTEX Basic är speciellt utvecklat för lätt stöd och kompression av knäleden vid problem med ex. artros i knäleden. 
CoTEX Basic har en unik anatomisk design som säkerställer bra passform och funktion vid behov av ett lätt extra stöd av knät.

Knäskydd är tillverkat av ett unikt material, CoTEX som effektivt motverkar svullnad i knäleden och har tre kompressionszoner invävt i materialet, högsta kompressionszonen är direkt över knäleden där behovet oftast är som högst.  Graden av kompressionen avtar ju längre ut från knäledens centrum man kommer för att säkerställa komfort vid användning. Knävecket är vävt i en porösare struktur, den mjukare delen är speciellt utvecklat för att motverka obehag vid användning. 

Knäskyddet har två flexibla spiralfjädrar som är placerade på insida och utsida av knäleden. Spiralfjädrarna bidrar till ytterligare stabilitet runt leden och motverkar att knäskyddet "rullar ned" i överkant. 
Knäskyddet kan användas under normala byxor tack vare ett extremt tunt material och fungerar till alla tillfällen under motion, träning eller vardagligt användande vid problem med knäledsartros. 

Använd knäskyddet vid, 
Artros i knäleden 
Behov av extra kompression
Behov av vardagligt stöd med ventilernade egenskaper 

Knäskyddet tvättas med fördel i 30° handtvätt och skall lufttorka innan användning. 

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

4

Avlastning

3

Värme

1

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt knäleden (cm)
X-Small27 - 29 cm
Small30 - 32 cm
Medium33 - 35 cm
Large36 - 38 cm
X-Large39 - 41 cm
XX-Large42 - 44 cm
XXX-Large44 - 47 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Är detta ett lämpligt knäskydd för mig med lätt artros i knäleden? Jag gillar att promenera dagligen och vill kunna använda mitt knäskydd så mycket som möjligt för extra stöd!
Svar. Ja, CoTEX artros är speciellt utvecklat för att stabilisera en smärtande knäled vid ex artros. Med tanke på att artros är ett problem som man lever med dagligen så är det viktigt att produkten är tunn och smidig så att den fungerar under ett par byxor. 

Fråga. Jag har använt andra knäskydd tidigare men har problem med att de rullar ned sig i knävecket. Kommer Co-TEX skyddet göra detsamma?
Svar. Nej, knäskyddet har två stycken skenor som effektivt motverkar att knäskyddet åker ned eller sjunker ihop. Skenorna gör det omöjligt för skyddet att rulla ihop

Fråga. Hur tvättar jag knäskyddet? 
Svar. Vi rekommenderar att du tvättar skyddet i 30° handtvätt för att minimera slitage så att produkten håller så länge som möjligt

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket