Knäskydd Artros för stabilisering av knäleden vid knäledsartros | Rehaboteket
knäskydd artros i knäleden
knäskydd artros i knäleden
360 gif 360 logo

Knäskydd Artros vid artrosproblem - extra stabilitet och kompression

  •  499 kr 
  • 599 kr

Knäskydd Co-TEX Artros vid problem med knäledsartros. Knäskyddet kan användas vid alla tillfällen Läs mer

  • Knäskydd för artrosproblem
  • Unikt högkompressionsmaterial Co-TEX
  • Två flexibla fjäderskenor bidrar till extra stabilitet
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Knäskydd Artros Co-Tex Basic vid artrosproblem

Knäskyddet för dig med artrosproblem, knäskydd CoTEX Basic är speciellt utvecklat för att stödja och avlasta knäleden vid problem med artros i knäleden. 
CoTEX Basic Artro har en unik anatomisk design vilket säkerställer bra passform och funktion av knäskydd vid behv av extra stöd och avlastning som stödjer en smärtande knäled.

Knäskydd artros är tillverkat av ett unikt material, CoTEX som effektivt motverkar svullnad i knäleden, ett vanligt förekommande problem vid artros i knät.  Knäskyddet för artros har tre kompressionszoner invävt i materialet, högsta kompressionszonen är direkt över knäleden där behovet av stabilitet och avlastning är som störst vid problem med artros i knät.  Graden av kompressionen avtar ju längre ut från knäledens centrum man kommer för att säkerställa bästa användar komfort.  Knäskyddets knäveck är vävt i en porösare struktur, den mjukare delen är speceillt utvecklat för att motverka obehag i knävecket vid användning. Knäskyddet för artros ger ett effektiv stöd runt knäleden och motverkar eventuell svullnad runt knäleden i samband med artrosproblem i knäleden. 

Knäskyddet för artros har två flexibla spiralfjädrar är placerade på insida och utsida av knäleden och bidra till ytterligare stabilisering av knäleden vid problem med artros i knäleden.  Knäskyddet stabiliserar knäleden utan att påverka knäledens rörelseförmåga, vilket är en viktigt funktion för att säkerställa bästa stöd och möjliggöra fysisk aktivitet för behandling av artros i knäleden. 
 
Knäskydd Artros, CoTex Artro fungerar utmärkt att användas vid problem med artros i knäleden då stabilitet och kompression ofta fungerar direkt smärtlindrande vid artros i knät. 
Knäskyddet kan användas under normala byxor tack vare ett extremt tunt material och fungerar till alla tillfällen under motion, träning eller vardagligt användande vid problem med knäledsartros. 

Använd knäskyddet vid, 
Artros i knäleden med behov av extra stöd och stabilitet av leden
Behov av extra kompression av en svullen knäled
Behov av vardagligt stöd med optimala ventilernade egenskaper 

Knäskyddet tvättas med fördel i 30° handtvätt och skall lufttorka innan anvädning. 
 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Är detta ett lämpligt knäskydd för mig med lätt artros i knäleden? Jag gillar att promenera dagligen och vill kunna använda mitt knäskydd så mycket som möjligt för extra stöd!
Svar. Ja, CoTEX artros är speciellt utvecklat för att stabilisera en smärtande knäled vid ex artros. Med tanke på att artros är ett problem som man lever med dagligen så är det viktigt att produkten är tunn och smidig så att den fungerar under ett par byxor. CoTEX materialet är 1 mm tunt vilket gör att man kan använda knäskyddet oavsett klädsel eller aktivitet för att alltid ha ett extra stöd för sin smärtande knäled.

Fråga. Jag har använt andra knäskydd tidigare men har problem med att de rullar ned sig i knävecket. Kommer Co-TEX artros skyddet göra detsamma?
Svar. Nej, knäskyddet har två stycken skenor som effektivt motverkar att knäskyddet åker ned eller sjunker ihop. Skenorna gör det omöjligt för skyddet att rulla ihop

Fråga. Jag har smärta i knäleden, lätt artros. Kan detta skydd hjälpa mig? 
Svar. Ja, Co-TEX artros skyddet är väldigt uppskattat vid artrosproblem och ger ett extra stöd runt hela leden. 

Fråga. Hur tvättar jag knäskyddet? 
Svar. Vi rekommenderar att du tvättar skyddet i 30° handtvätt för att minimera slitage så att produkten håller så länge som möjligt

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

4

Avlastning

3

Värme

1

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt knäleden (cm)
X-Small27 - 29 cm
Small30 - 32 cm
Medium33 - 35 cm
Large36 - 38 cm
X-Large39 - 41 cm
XX-Large42 - 44 cm
XXX-Large44 - 47 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem