Knäskydd med skenor - stabilt knäskydd med ledade skenor
knäskydd med skenor
knäskydd med skenor
360 gif 360 logo

Knäskydd med skenor för stabilisering av en instabil knäled

  •  999 kr 

Knäskydd med skenor för extra sidostabilitet. Skenan är dubbel-ledad och påverkar inte knäledens rörelseförmåga Läs mer

  • Dubbelledad metallskena för extra stabilitet
  • Lämpad för inre och yttre ledbandsskador
  • Anatomisk Konstruktion för bästa passform
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Knäskydd med skenor för sidostabilitet

Knäskydd med skenor är ett effektivt sidostabiliserande knäskydd med två dubbelledade metallskenor tillverkade av aluminium för optimal stabilitet. 
Knäskydd med skenor används vid problem med instabil knäled då knäleden behöver extra stöd. Knäskyddets skenor är placerade på insida och utsida av knäleden för optimal följsamhet och stabilitet.
Två elastiska band runt knäskyddets lårdel och vad bidrar till en bra justering och anpassningsmöjligheter för bästa stabilitet och funktion.

Knäskydd med skenor är tillverkat av NeoTex, ett kompressionsgivande, stabiliserande material för optimal användarkomfort. Materialet hjälper till att öka blodgenomströmningen lokalt  i knäleden vilket fungerar smärtlindrande.
Kardborrknäppningen framtill på låret och baktill på vaden ger knäskyddet extra justeringsmöjligheter för att justera den anatomiska passformen på bästa sätt. 

Den ”öppna patella”-designen avlastar knäskålen för att undvika tryck och obehag över knäskålen.

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har skadat mitt inre ledband och behöver ett extra stöd. Knäleden känns instabil när jag spelar fotboll. Är detta skydd lämpligt?
Svar. Ja, knäskyddet med skenor ger ofta det extra stödet över knäleden som behövs för effektiv stabilisering. Skenorna är dubbelledade och tillåter full rörelse böj och sträck utan påverkan vid aktivtet. 

Fråga. Vad är skenorna tillverkade av för material?
Svar. Skenorna i knäskyddet är tillverkade av aluminimum med ett ledcentral av rostfritt stål. Ledytorna i leden är täckta med dubbla silikoninlägg för minimal friktion. Om skenorna över tid örjar kärva rekommednerar vi att man smörjer leden med lite symaskinsolja så blir ledytan som ny igen. 

Fråga. Hur tvättar jag mitt knäskydd?
Svar. Rekmmenderat tvättråd är 30° handtvätt. Knäskyddet skall alltid tvättas med stängda kardborrband

Fråga. Kan jag ta ut skenan ut knäskyddet vid tvätt?
Svar. Ja, skenan ligger i en öppen kanal som enkelt kan öppnas för att ta ut skenan vid ex tvätt eller underhålla av leden. 

 

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

4

Avlastning

3

Värme

4

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt knäleden (cm)
X-Small29 - 32 cm
Small32 - 35 cm
Medium35 - 38 cm
Large38 - 42 cm
X-Large42- 46 cm
XX-Large46 - 50 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem