Knäskydd Basic - Avlastning av instabil smärtande knäled | Rehaboteket
Knäskydd för knäleden
Knäskydd för knäleden
360 gif 360 logo

Knäskydd för stabilisering av en instabil knäled

  •  339 kr 

Knäskydd Genum Basic för lätt stabilitet och avlastning av ett smärtande knä. Knäskyddet är tillverkad av luftigt Tri-TEX med låg vikt och hög kompression Läs mer

  • Anatomisk design för optimal funktion
  • TriTex för optimal ventilation
  • Goda justeringsmöjligheter och anpassning
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Knäskydd Genum Basic

Knäskydd för dig som söker lätt stabilitet och kompression över knäleden. Genum Basic är ett anatomisk designat knäskydd utvecklat för att avlasta, stabilisera och värma en smärtande knäled. Den anatomiska konstruktionen säkerställer passform och bidrar till en bra fixering av skyddet över knäleden oavsett aktivitet eller situation.

Knäskyddet ger en lätt stabilisering av en instabil smärtande knäled. På insidan och utsidan av knäleden sitter det två påsydda flexibla fjäderskenor. Skenorna är tillverkade av rostfritt stål och ökar avlastningen  i sidled utan att påverka utan att påverka rörligheten i knäleden. Skenorna sitter monterade i påsydda textil-fickor på utsidan av skyddet för att på bästa sätt minimera risken för tryck av skenan mot knäleden. Skenans flexibla konstruktion formar sig efter knäleden vid belastning och bidrar till en ytterligare bättre passform.  

Skyddet är tillverkat av TriTex, ett kompressionsgivande och stabiliserande textilmaterial som lokalt värmer knäleden vid användning. TriTEX har en unik ventilerade funktion som håller huden under knäskyddet luftigt.
Effekten av kompression från materialet är både för att minska svullnad, motverka smärta.
Genum Basic går att justeras över lår och vaden för bästa indivduella anpassning. Justeringsmöjligheterna kommer får två kardborreband placerade framtill över låret och baktill över vaden.

Knäskydd Genum Basic kan med fördel användas vid,
Generell knäsmärta,
Lättare artrosproblem
Behov av lokalvärme runt knäleden
Inflammatorisk smärta i muskel och senfästen
Vid behov av lättare stabilisering av knäleden
Lokal svullnad

För att hitta rätt storlek så behöver man mäta knäleden enligt måttinstruktionerna. Hamnar man mellan två storlekar väljer man med fördel den mindre storleken då knäskyddet är tillvkerkat av elastiska material som mjuknar upp efter anvädning.  
Skyddet tvättas i 30° handtvätt och skall lufttorka innan användning.

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur tvättar jag knäskyddet?
Svar. Vi rekommenderar att du alltid tvättar skyddet i 30° handtvätt för att minimera slitage på produkten vilket gör att den håller mycket längre. Skölj upp med ett milt tvättmedel och låt det lufttorka 

Fråga. Angående materialet TriTex? Vad är det för något?
Svar. TriTex är ett tredimensionellt material med extremt låg vikt och goda ventilerande egenskaper och hög kompression. TriTex säkerställer optimal användarkomfort. 

Fråga. Ger fjäderskenorna extra stabilitet av min knäled?
Svar. Ja, fjäderskenorna är helt flexibla vilket ger endast ett lätt extra stöd. Fjäderskenorna säkerställer framförallt att knäskyddet inte sjunker ihop vid användning och säkerställer bästa användarkomfort. 

Fråga. Kan jag reglera omkretsen på knäskyddet?
Svar. Ja, med kardborrbanden framtill över låret och baktill över vaden finns det stora möjligheter att anpassa skyddets omkretsmått. Anpassningen säkerställer även bättre fixering av skyddet vid användning. 

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

3

Avlastning

2

Värme

4

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt knäleden (cm)
X-Small29 - 32 cm
Small32 - 35 cm
Medium35 - 38 cm
Large38 - 42 cm
X-Large42 - 46 cm
XX-Large46 - 50 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem