Knäskydd med hål för knäledsstabilisering | Rehaboteket
Knäskydd med hål
Knäskydd med hål
360 gif 360 logo

Knäskydd med Öppen Patella - stabilitet och kompression för knäleden

  •  359 kr 

Anatomisk knäskydd med öppen knäskål för avlastning och stöd av en smärtande knäled utan tryck över knäskålen Läs mer

  • Stabilitet och avlastning vid smärta i knäleden
  • Effektiv avlastning av knäskålen
  • Anatomisk design med anpassningsbar konstruktion
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Knäskydd med hål - Genum Basic med öppen patella

Knäskydd för dig som söker lätt stabilitet och kompression över knäleden. Genum Basic knäskydd är ett anatomisk designat knäskydd utvecklat för att avlasta, stabilisera och värma en smärtande knäled.
Knäskyddet ger en lätt stabilisering av knäleden och bidrar till en god kompression över leden för att motverka smärta och svullnad.

Knäskyddet är tillverkat av NeoTex, ett kompressionsgivande och stabiliserande material för optimal funktion och användarkomfort. NeoTex ökar lokalt blodgenomströmningen i knäleden och fungerar samtidigt smärtlindrande över skadeområdet.
Två flexibla fjäderskenor placerade på insida och utsida av knäleden ger lätt stabilisering av knäleden utan att påverka rörligheten.

Knäskyddets unika konstruktion är tillverkad helt utan sömmar i knävecket vilket säkerställer optimal komfort och minimerar risken för att sömmar skapar skav och obehag på den tunna huden i knävecket. Knäskyddet kan enkelt justeras individuellt med hjälp av kardborrknäppning framtill på låret och baktill på vaden. Kardborrbanden ger mycket goda justeringsmöjligheter vid kraftigare vad- eller lårmuskulatur. 

Knäskyddet Genum Basic kan med fördel användas vid generell knäsmärta, artros och andra förslitningsskador i knäleden

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har använt andra knäskydd tidigare som sjunker ihop under användning med väldiga skav i knävecket som följd. Sjunker detta knäskydd ihop under användning?
Svar. Nej, knäskyddet har en unik anatomisk passform som säkerställer passform och komfort. Knäskyddet har även reglermöjligheter tack vara kardborrbanden uppe på låret som ytterligare bidrar till bättre fixering samtidigt som knäskyddets två fjäderskenor som sitter placerade på in och utsidan av knäskyddet motverkar effektivt att skyddet sjunker ihop 

Fråga. Jag har ofta ont bakom knäskålen vid promenad. Är detta ett lämpligt skydd för mig.
Svar. Ja, skyddet avlastar och värmer knäelden vid aktivtet och hålet över knäskålen frilägger och motverkar tryck från materialet som kan påverka smärtan bakom knäskålen. 

Fråga. Jag har väldigt stora lår, kan denna modell passa mig? 
Svar. Ja, knäskyddet kan anpassas i överkant på låret och nedtill över vaden för att säkerställa bästa passform och komfort. 

Fråga. Hur tvättar jag knäskyddet?
Svar. Tvätta knäskyddet i 30° handtvätt och låt produkten lufttorka innan användning. Vi rekommenderar inte maskintvätt då maskinens mekaniska slitage förkortar produktens livslängd. 

Fråga. Hur tjockt är materialet?
Svar. Neotex materialet är 4 mm tjock för effektivt stöd och kompression 

Fråga. Blir knäskyddet klumpigt med de extra fjädeskenorna?
Svar. Nej, fjäderskenorna är extremt tunna och flexibla och bidrar till lätt stabilisering av knäskyddet. Fjäderskenorna bidrar även till att knäskyddet inte sjunker ihop i knävecket vid användning

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

3

Avlastning

2

Värme

3

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt knäleden (cm)
X-Small29 - 32 cm
Small32 - 35 cm
Medium35 - 38 cm
Large38 - 42 cm
X-Large42- 46 cm
XX-Large46 - 50 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem