Handledsskydd med skena Manex Basic - stabilitet och avlastning
handledsskyddmedskena handledsskyddmedskenor skena_handledsstod
Stabiliserande handledsskydd Manex Basic med skena
  • 389 kr

VÅR STORSÄLJARE! Handledsskydd med skena speciellt konstruerat för stabilitet och extra kompression av en smärtande handled vid problem med ont i handen. Läs mer

  • Anatomiskt handledsskydd för optimal passform
  • Unikt kompressionsgivande material
  • Dynamisk kompositskena för extra stabilitet och kontroll
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Handledsskydd för stabilitet och kompression av en smärtande handled

Handledsskydd för dig som vill ha ett effektivt stöd med högre kompression runt handen och handleden. Handledsskydd Manex Basic är optimalt för smärtande svullna handleder som behöver avlastning.  

Manex Basic är ett anatomiskt handledsskydd med skena som hjälper till att stabilisera och avlasta handleden vid problem med ont i handleden orsakat av inflammation och eller överbelastningsproblematik. Den stabiliserande för-formade plastskenan som sitter placerad på handledsskyddets insida ger extra stöd och avlastning av handleden vid problem och smärta. 

Handledsskyddet är tillverkat av BaseTex, ett extra kompressionsgivande hög-elastiskt material som i sig ger god stabilitet och ökad kompression runt en smärtande handled. Med handledsskyddets högre kompression uppnås effektivare avlastning samt bättre effekt för att motverka svullnad i handleden vid besvär. 

Handledsskydd Manex Basic har en extra markerad anatomisk midja över handleden för optimal passform och komfort. Handledsskyddets midja bidrar till ett mindre elastiskt parti runt handleden som ger extra god fixering och stöd av skenan vid handleden.
Det mindre elastiska partiet bidrar även till effektivare funktion av den dynamiska skenan. Skenan är förformad och placerad på insidan av stödet för effektiv stabilisering.

Fyra kardborrknäppningar på handryggen samt ett justerbart tumgrepp ger väldigt goda individuella anpassningsmöjligheter samt möjlighet att öka och minska graden av stabilitet beroende på aktivitet och smärta.
Den för formade plastskenan passar alla handleder och bidrar till handledsskyddets goda stabilitet.

Handledsskyddet finns i höger och vänster.


StorlekOmkretsmått runt handleden
XX-Small12 - 13 cm
X-Small13 - 14 cm
Small14 - 16 cm
Medium16 - 18 cm
Large18 - 20 cm
X-Large20 - 22 cm
XX-Large22 - 24 cm
Måttinstruktioner

Fråga. Jag svullnar i handleden och behöver ett handledsskydd. Kan denna modell passa mitt behov? 
Svar. Ja, handledsskyddet med skena är tillverkat av ett extra kompressionsgivande material som effektivt motverkar svullnad vid användning

Fråga. Hur tvättar jag handledsskyddet? 
Svar. Rekommederat tvättråd är 30°handtvätt med kardborrbanden stängda för optimal hållbarhet. 

Fråga. Karborrbanden på handledsskyddet är ganska långa, längre än den hårda kardborren på handledsskyddet! Varför?
Svar. handledsskyddets kardborrband är extra långa för att underlätta för våra kunder som använder handledsskydd och samtidigt har problem med det normala greppet. det långa bandet gör det enklare att greppa och öppna och stänga. Om du inte behöver längden så kan du enkelt anpassa ned bandlängden med hjälp av en sax.  

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

4

Avlastning

4

Värme

3