Handledsskydd Dynamics | Rehaboteket
handledsskydd med skena
handledsskydd med skena handledsskydd med skenor handledsstod hur används handledsstod_med_skena

Handledsstöd med skena | Stöd och avlastning

  •  499 kr 

Dynamics är ett  stabilt och slitstarkt handledsskydd med skenor för justerbart stöd av handleden

Läs mer

  • Stabilitet med skenor
  • Förenklad applicering, anpassning och justering
  • Ventilerande, komfortabel och slitstark
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Handledsskydd Dynamics

Handledsskydd Dynamics är anpassningsbart handledsskydd för ett dagligt behov av stöd och avlastning av handleden. Handledsskyddet följer hela handen och handledens naturliga form för stabilitet och komfort. Skyddet är konstruerat med en så kallad dual konstruktion vilket innebär att de stabiliserande skenorna som skall skapa rätt förutsättningar för avlastning är placerade i handen samt över handryggen i samma konstruktion. Konstruktion skapar ett stabilt handledsskydd som ger möjlighet att stabilisera handleden i alla rörelseriktningar i samma konstruktion. Skenorna som är tillverkade av formbar aluminium är placerade i öppna fickor och kan enkelt formas för att förändra handledens position i linje med individuella behov av stöd och avlastning.
Handledsskyddet kan enkelt förändras genom att ta bort en av skenorna exempelvis över handryggen. Om skenan tas bort tillåts ytterligare rörelse i böjt läge vilket ger handledsskyddet en helt annan funktion.

Graden av stöd och stabilitet i ett handledsstöd avgörs helt beroende på hur mycket kompression som appliceras över skyddet och Dynamics har ett unikt snörsystem som både förenklar appliceringen och skapar ett jämn och exakt stöd över handleden. Tumgreppet i skyddet är fullt anpassningsbart och kan justeras med hjälp av ett kardborreband. Handledsskyddet är tillverkat av ett ventilerande material och har ett extra mjukt foder för att säkerställa optimal komfort vid användning. 

Använd Dynamics handledsskydd,
- För extra stöd av handleden
- Instabilitetsproblem 
- Efter avgipsning vid behov av extra stöd

Handledsskyddet tvättas i 30° handtvätt och skall lufttorka innan användning.
Vid tvätt kan skenorna på enklaste sätt tas ur skyddet för att underlätta tvätt och rengöring. 
Produkten är en medicinteknisk produkt klass 1 och är CE märkt. 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

3

Avlastning

4

Värme

2

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått runt handleden
Stl.113 - 15
Stl. 215 - 17
Stl. 3 17 - 20
Stl. 4> 20 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Kan skenan formas för att skapa bättre stöd?
Svar. Ja, skenan kan på enklaste sätt formas med handkraft. För att underlätta anpassningen kan skenan tas ut ur sin ficka och anpassning kan ske direkt mot handleden för bästa passform.

Fråga. Kan handledsstödet användas i klorerat vatten?
Svar. Nej, klorvatten har en tendens att slita ytterligare på textila material och Dynamics är inte avsedd för användning i vatten

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket