Handledsskydd Dynamics | Rehaboteket
handledsskydd med skena
handledsskydd med skena handledsskydd med skenor handledsstod hur används handledsstod_med_skena

Handledsstöd med dual skena | Extra stöd och avlastning

  • 499 kr
  • 749 kr

Dynamics är ett extra stabilt och slitstarkt handledsskydd med DUAL skena för justerbart stöd och avlastning av en instabil smärtande handled

Läs mer

  • Extra stabilitet med dubbla skenor DUAL design
  • Förenklad applicering, anpassning och justering
  • Ventilerande, komfortabel och slitstark design
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Handledsskydd Dynamics

Handledsskydd Dynamics är fullt anpassningsbart handledsskydd för ett dagligt behov av stöd och avlastning av en smärtande handled. Handledsskyddet är anatomiskt konstruerat och följer hela handen och handledens naturliga form för bästa stabilitet och komfort. Skyddet är konstruerat med en så kallad DUAL konstruktion vilket innebär att de stabiliserande skenorna som skall skapa rätt förutsättningar för avlastning är placerade i handen samt över handryggen i samma konstruktion.
En DUAL konstruktion skapar ett extra stabilt handledsskydd som ger möjlighet att avlasta och stabilisera handleden i alla rörelseriktningar i samma konstruktion. Skenorna som är tillverkade av formbar aluminium är placerade i öppna fickor och kan enkelt formas för att förändra handledens position i linje med individuella behov av stöd och avlastning.
Handledsskyddet kan enkelt förändras genom att ta bort en av skenorna exempelvis över handryggen. Om skenan tas bort tillåts ytterligare rörelse i böjt läge vilket ger handledsskyddet en helt annan funktion.
Den unika anpassningsmöjligheten gör Dynamics till ett handledsstöd som på bästa sätt kan anpassas för att passa de flesta problem och användare i samma modell.
Graden av stöd och stabilitet i ett handledsstöd avgörs helt beroende på hur mycket kompression som appliceras över skyddet och Dynamics har ett helt unikt snörsystem som både förenklar appliceringen och skapar en jämn och exakt kompressionsprofil över hela handleden. Handledsskyddets fyra bandsystem justeras på enklaste sätt med hjälp av ett kardborreband och möjliggör enklaste möjlig applicering och justering.  Ju hårdare bandet spänns desto mer stöd och stabilitet uppnås över handleden vilket ger optimala individuella anpassningsmöjlighet i linje med olika behov beroende på smärta, problem och aktivitet.
Tumgreppet i skyddet är fullt anpassningsbart och kan justeras med hjälp av ett kardborreband. Handledsskyddet är tillverkat av ett ventilerande material och har ett extra mjukt foder för att säkerställa optimal komfort vid användning. 

Använd Dynamics handledsskydd vid
- Generell smärta och belastningsrelaterade problem i handleden
- Instabilitetsproblem i handleden
-Efter avgipsning vid behov av extra stöd
-Vid lokala inflammatoriska problem i hand, handled med behov av avlastning
-Som nattskena vid karpaltunnelsyndrom med behov av neutralposition av handleden

Handledsskyddet tvättas i 30° handtvätt och skall lufttorka innan användning.
Vid tvätt kan skenorna på enklaste sätt tas ur skyddet för att underlätta tvätt och rengöring. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Kan skenan formas för att skapa bättre stöd?
Svar. Ja, skenan kan på enklaste sätt formas med handkraft. För att underlätta anpassningen kan skenan tas ut ur sin ficka och anpassning kan ske direkt mot handleden för bästa passform.

Fråga. Kan handledsstödet användas i klorerat vatten?
Svar. Nej, klorvatten har en tendens att slita ytterligare på textila material och Dynamics är inte avsedd för användning i vatten

Fråga. Kan handledsstödet användas nattetid vid behov av stöd?
Svar. Ja det finns ingen begränsning i användning dag eller natt. Generellt så behövs det betydligt mycket mindre stöd av handleden i sovande position och det kan man enkelt justera och anpassa med hur hårt banden spänns runt handleden.

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

4

Avlastning

4

Värme

2

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått runt handleden
Small13 - 15
Medium15 - 17
Large17 - 20
X-Large> 20 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem