Handledsortos för extra avlastning av en smärtande handled
handledsortos
handledsortos

Handledsortos stabil skena och stabiliserande band

  •  469 kr 

Handledsortos stabil ger extra effektiv avlastning av en smärtande handled. Handledsortosen har en bredare styvare skena och stabiliserande band för extra stabilitet Läs mer

  • Stabil handledsortos med skena
  • Extra stabiliserande band för optimal anpassning
  • Anatomisk passform för bästa funktion
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Handledsortos STABIL med extra stabiliserande band

Handledsortosen för dig med behov av en väl ventilerad extra stabil produkt för smärta och problem i handleden. 

Handledsortos extra stabil skapar en extra stabiliserande funktion för avlastning av en smärtande och/eller överbelastad handled.  Handledsortosen har en unik anatomisk konstruktion för optimal passform och funktion och är tillverkad av ett kompressionsgivande, stabiliserande material, WebTex, som effektivt stabiliserande handleden samtidigt som det tillåter huden att andas. Materialet ger ett luftigt och kompressionsgivande stöd för handleden och kan bäras en hel dag utan att handleden blir varm och svettig. 

På insidan av handleden sitter en stabiliserande skena tillverkad av stabil kompositplast. Skenan funktion är att öka graden av stabilitet i handledsortosen och skapar bra förutsättningar för extra stöd och avlastning av en smärtande handled. Skenans som sitter i en öppen skenficka är förformad och passar i regel alla handleder men kan tas ur ortosen för att skapa ett mindre avlastande skydd. Skenan är formad för att neutralpositionera handleden vilket är en extra gynnsam position för att effektivt motverka böjning eller sträckning i handleden. Neutralpositionen uppnås naturligt i handledsortosen så länge den fixeras väl över handleden.

Över handryggen sitter fyra stycken anpassningsbara kardborreband. De fyra banden ger möjlighet att justera ortosen individuellt upp över underarmen eller över handryggen individuellt. Ju hårdare banden spänns desto högre grad av kompression och stabilitet uppnås. Centralt mitt över handleden sitter det ett 5 cm brett extra stabiliserande band. Bandet är semielastiskt och bidrar till ökade möjligheter att öka eller minska graden av stabilitet och kontroll över handleden. Om bandet spänns hårdare kommer skenan centrala del mitt över handleden att komprimeras hårdare över handleden med en direkt effekt av ytterligare stöd och stabilitet av handleden. Handledsortosen ger möjlighet att på enklaste sätt förändra stabiliteten i linje med olika moment under dagen, ju mera stöd som behövs desto hårdare spänns det extra stabiliserande bandet runt handleden. 

Handledsortosen tillverkas i höger och vänster för optimal passform och användarkomfort och skall handtvättas i 30° handtvätt och lufttorka innan användning. 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

3

Avlastning

4

Värme

2

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt handleden cm
X-Small13 - 14 cm
Small14 - 16 cm
Medium16 - 18 cm
Large18 - 20 cm
X-Large20 - 22 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Vad skiljer denna extra stabila handledsortos mot Era vanliga handledsstöd?
Svar. Den extra stabila modellen har en bredaste och hårdare skena placerad på insidan av handleden. Modellen har även ett extra stabiliserande band som tillåter ytterligare stabilitet över handleden. Bandet hjälper till att fixera skenan på ett effektivare sätt för bättre stöd över handleden. 

Fråga. Hur skall jag mäta handleden för rätt storlek?
Svar. Mät på enklaste sätt mitt i handleden för att hitta rätt storlek

Fråga. Jag upplever att banden över handryggen är långa, kan de anpassas? 
Svar. Ja, absolut! Du kan på enklaste sätt klippa av banden för en exakt passform. Säkertäll innan du klipper att det verkligen är rätt längd på banden. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket