Handledsstöd med skena
handledsstod med skena
handledsstod med skena

Handledsstöd med skena för stabilisering och avlastning

  • 389 kr

Handledsstöd med dynamisk skena ger effektiv avlastning av en smärtande handled. Skenan placerad på insidan av handleden ger extra stabilitet. Läs mer

  • Anatomisk konstruktion för bästa passform
  • Extra avlastande dynamisk skena
  • Kardborrband för optimal anpassning
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Handledsstöd med dynamisk skena

Handledsstöd för dig som ställer höga krav på stabilitet och slitstyrka för vardagligt arbete med händerna. 

Handledsstöd med dynamisk skena är ett anatomiskt designat handledsstöd för god stabilisering och avlastning av en smärtande handled. Handledsstödets förformade plastskena passar alla handleder och bidrar till skyddets goda stabilisering av handleden.
Skenan är förformad med en unik anatomisk passform som skapar en hudnära design för extra smidighet och god stabilisering och avlastning av en smärtande handled. Skenan har en dynamisk konstruktion vilket skapar en stabilsierande skena för avlastning samtidigt som den tillåter rörelse i handleden för att tillåta normal användning av handen utan att handledsstödet upplevs immobiliserande och styvt. 

Handledsstödet är tillverkat av ett kompressionsgivande, slitstarkt, stabiliserande material, Neptun, som effektivt stabiliserande handleden samtidigt som det tillåter huden att andas. Handledsstödet har fyra kardborrband placerade på ovansidan av handryggen för enkel och smidig applicering av handledsstödet. Banden kan enkelt anpassas och justeras för att öka eller minska stabiliseringen av handleden.

Stödet tillverkas i höger och vänster för optimal passform och användarkomfort.

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Handledsstödet har en dynamisk skena, vad betyder dynamisk skena?
Svar. En dynamisk skena innebär att skenan tillåter rörelse i handleden vid aktivtet med positionerar handleden i ett neutralläge så fort handleden slappnar av.  Skillnaden är en statisk som inte tillåter rörelse överhuvudtaget vilket påverkar funktionen i handleden vid daglig användning.

Fråga. Kan handledsstöd med dynamisk skena användas tillsammans med det extra stabiliserande bandet?
Svar. Ja, bandet fästes in på det andra kardborrbandet över handleden för extra stöd och avlastning vid behov. 

Fråga. Varför så många storlekar? 
Svar. Vi vet att passform är en av de viktigaste grunderna till en smärtfri handled och alla våra handledsstöd finns från storlek XS-XXL för optimal passform och funktion. Ett handledsstöd med skena som endast finns i en storlek fungerar sällan tillfredsställande för optimal behandling av en smärtande handled. 

Fråga. Hur fäster jag handledsstödet över handleden? 
Svar. Handledsstödet fästes med 4 kardborrband över handryggen för bästa fixering och anpassning av handledsstödet över handleden. 

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

3

Avlastning

3

Värme

2

Storlekstabell

StorlekOmkrets runt handleden cm
X-Small13 - 14 cm
Small14 - 16 cm
Medium16 - 18 cm
Large18 - 20 cm
X-Large20 - 22 cm
XX-Large21 - 23 cm
Höger och Vänster

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem