Fotledsstöd MalleoLITE | Rehaboteket
fotledsstod_stukad fotled
fotledsstod_stukad fotled fotledsstod vrickad fotled fotledsskydd fotledsstod malleolite

Extremt smidigt justerbart fotledsstöd

  •  399 kr 

MalleoLITE är ett extremt smidigt fotledsstöd som kombinerar kompression och anpassningbart stöd för ökad stabilitet och minskad svullnad

Läs mer

  • Kombinerar stöd och kompression
  • Enkelt och smidig att använda
  • Tar minimalt med plats i skor
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Fotledsstöd MalleoLITE

MalleoLITE, stabiliserande fotledsstöd för vardagligt behov med extrem smidighet, enkelt applicering och extra kompression speciellt utvecklad för fotledsskada
Justerbart stöd och kompression är vanligtvis den optimala kombinationen för en smärtande, instabil fotled. Rätt fotledsstöd ger minskade problem med vrickningar och ökad säkerhet vid belastning och kompressionen runt fotleden motverkar effektivt svullnad som kan uppstå efter skada och under belastning.

Fotledsstödet MalleoLITE är en unik produkt som kombinerar stabilitet och kompression för bästa resultat. Stödet är tillverkat av mjuk och luftig Lycra som tack vare den anatomiska passformen säkerställer kompression runt fotleden i kombination med två anpassningsbara bandsystem placerade i en X-konstruktion för att ge samma grad av stöd över fotledens insida och utsida. 
MalleoLITEs  cirkulära lycra strumpa är tillverkad av en mjuk och luftig Lycra och ger en optimal kombination av kompression och ventilation vid användning. Kompressionen som appliceras över fotleden motverkar både svullnad under utveckling av svullnad under användning. Fotledsstödet finns i tre storlekar för att säkerställa kompressionensgraden oavsett storlek på foten.
För ökad grad av stabilitet har MalleoLITE två X-band applicerade över in och utsidan av fotleden. Banden är tillverkade av semi-elastisk mesh med hög grad av kompression i kombination med extrem smidighet och ventilation. X - banden spänns individuellt över in och utsidan av fotleden men har en samverkande funktion för total stabilitet av fotleden. De anpassningsbara bandsystemen ger på enklaste sätt möjlighet att justera stödet efter individuella behov, beroende på hur hårt banden spänns ökar eller minskar graden av stöd.

MalleoLITE kombinerar stöd, kompression för en instabil fotled med extrem smidighet och användarvänlighet. 
Tjockleken på de olika materialen i fotledsstödet är 3 mm vilket gör att fotledsstödet fungerar i stort sett i alla skor och tar inte mera plats än en tunnare strumpa trots stödets olika funktioner.
Tack vare den unika konstruktionen är MalleoLITE väldigt enkel att använda, fotledsstödet appliceras på samma sätt som en vanligt strumpa och banden spänns och fästes på enklaste sätt med hjälp av kardborreband på fotledsstödets in och utsida.
MalleoLITE har en öppen häl-konstruktion vilket säkerställer att fotledsstödet tar minimalt med plats under hälen vilket säkerställer en normal upplevelse i skorna trots fotledsstödet applicerat.

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur justerar jag stödet på MalleoLITE?
Svar. Justeringen är extremt enkel, det enda du behöver göra är spänna de två anpassningsbara banden hårdare eller lösare för att förändra stödet över fotleden. 

Fråga. Skall stödet användas direkt mot huden eller ovanpå en strumpa? 
Svar. Stödet kan användas dirket mot huden alternativt ovanpå en tunnare strumpa. Vid idrott och motion rekommenderas att stödet används ovanpå strumpan för att motverka eventuell risk för skav.

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

4

Avlastning

3

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått runt fotleden
Small 24 - 28 cm
Medium 28 - 33 cm
Large 33 - 38 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem