Fotledsstöd MalleoLITE | Rehaboteket
fotledsstod_stukad fotled
fotledsstod_stukad fotled fotledsstod vrickad fotled fotledsskydd fotledsstod malleolite

Extremt smidigt justerbart fotledsstöd

  •  399 kr 

MalleoLITE är ett smidigt fotledsstöd som kombinerar kompression och lätt anpassningsbart stöd

Läs mer

  • Kombinerar stöd och kompression
  • Enkelt och smidig att använda
  • Tar minimalt med plats i skor
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Fotledsstöd MalleoLITE

MalleoLITE, lätt stabiliserande fotledsstöd för vardagligt behov med smidighet, enkelt applicering och extra kompression för fotleden. 

Fotledsstödet MalleoLITE kombinerar lätt stabilitet och kompression och är tillverkat av mjuk och luftig Lycra som tack vare den anatomiska passformen ger lokal kompression runt fotleden i kombination med två anpassningsbara bandsystem. Bandens placerade i en X-konstruktion ger möjlighet att justera stödet både över fotledens insida och utsida samtidigt. MalleoLITEs cirkulära strumpa är tillverkad av en mjuk och luftig Lycra och ger kompression och god ventilation vid användning.
Fotledsstödet finns i tre storlekar för att säkerställa funktion oavsett storlek på foten. För ökad grad av stabilitet har MalleoLITE två X-band över in och utsidan av fotleden. Banden är tillverkade av semi-elastisk mesh med kompression i kombination med extrem smidighet och ventilation. X - banden spänns individuellt över in och utsidan av fotleden men har en samverkande funktion för total stabilitet av fotleden. De anpassningsbara bandsystemen ger på enklaste sätt möjlighet att justera stödet efter individuella behov, beroende på hur hårt banden spänns ökar eller minskar graden av stöd.

MalleoLITE kombinerar lätt stöd, kompression för en instabil fotled med extrem smidighet och användarvänlighet. 
Tjockleken på de olika materialen i fotledsstödet är 3 mm vilket gör att fotledsstödet fungerar i stort sett i alla skor och tar inte mera plats än en tunnare strumpa trots stödets olika funktioner.
Tack vare den unika konstruktionen är MalleoLITE väldigt enkel att använda, fotledsstödet appliceras på samma sätt som en vanligt strumpa och banden spänns och fästes på enklaste sätt med hjälp av kardborreband på fotledsstödets in och utsida.
MalleoLITE har en öppen häl-konstruktion för att ta minimalt med plats under hälen för en normal upplevelse i skorna.

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

4

Avlastning

3

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått runt fotleden
Small 24 - 28 cm
Medium 28 - 33 cm
Large 33 - 38 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur justerar jag stödet på MalleoLITE?
Svar. Justeringen är extremt enkel, det enda du behöver göra är spänna de två anpassningsbara banden hårdare eller lösare för att förändra stödet över fotleden. 

Fråga. Skall stödet användas direkt mot huden eller ovanpå en strumpa? 
Svar. Stödet kan användas direkt mot huden alternativt ovanpå en tunnare strumpa. Vid idrott och motion rekommenderas att stödet används ovanpå strumpan för att motverka eventuell risk för skav.

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket