Fotledsskydd Kicx | Rehaboteket
fotledsskydd gymnastik
fotledsskydd gymnastik fotledsskydd_ dans fotledsskydd_kampsport

Fotledsskydd med extra låg profil

  •  999 kr 

Fotledsskydd Kicx smidigt skydd för extra stöd i trånga skor Läs mer

  • Tar minimalt med plats
  • Justerbar konstruktion för ökad stabilitet
  • Kan anpassas individuellt för optimal stöd
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Fotledsskydd Kicx

Fotledsskydd Kicx är en helt unik produkt som är utvecklad för att ge extra stabiliteten av en svag eller instabil fotled vid all typ träning som ett extra stöd i en extremt trånga skor ex fotbollsskor och strumpskor.    

Kicx fotledsskydd harr en unik konstruktion och extremt tunna material ger fotledsskyddet dess stabiliserande egenskaper. Fotledsskyddet har en stabiliserande skena tillverkad av stark plast placerad på insidan av fotleden, skenans konstruktion och material utgöra grunden i fotledsskyddets stabilitet, till skillnad mot tejpa fotleden. Den anatomiska skenan är endast 2 mm tjock och påverkar fotleden och kontakten i skon minimalt.
Fotledsskyddets skena är flexibel och sträcker sig från fotledsskyddets insida under foten med avslut över hälbenets utsida för att fungera som ett optimalt justerbart fotledsstöd med möjlighet till reglering och justering. 

Fotledsskyddet Kicx har två stycken integrerade stabiliserande band som förbinder fotledsskyddets skena med utsidan av fotleden. Banden är konstruerade och placerade i enighet med konventionell tejpning av fotleden och ger fotledsskyddet ett fullt anpassningsbart stöd över fotledens in och utsida. Banden är helt stumma för att ge bästa möjliga stöd för fotleden och fästes med kardborre. Banden möjliggör enkelt anpassning av fotledsskyddet och kan enkelt spännas hårdare för att öka respektive minska graden av stöd över fotleden. 
Kicx har ett tunt ventilerande mesh-material runt foten, materialet är elastiskt och ger fotledsskyddet en unik passform med extremt låg profil vilket gör Kicx till det överlägset smidigaste fotledsskyddet för träning som ex gymnastik och dans.
Runt fotleden sitter även ett bredare semielastiskt band som enkelt kan justeras för att ytterligare förankra fotledsskyddet runt fotleden, bandet fästes med kardborre och kan enkelt justera graden av fixering av den mediala skenan beroende på behov av stöd. 

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

4

Avlastning

3

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Skostorlek Omkretsmått runt fotled
Small 36 - 4226 - 32 cm
Medium 40 - 4532 - 36 cm
Large43 - 4835 - 39 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har problem med en instabil fotled när jag träningar gymnastik och behöver ha en modell som tar minimalt med plats. 
Svar. Fotledsskyddet Kicx är speciellt utvecklat för att ta minimalt med plats i trånga skor. 

Fråga. Kan fotledsskyddet tvättas? 
Svar. Ja, fotledsskyddet kan tvättas i 30° handtvätt alternativt fintvätt i maskin 30°. Stäng fotledsskyddets kardborrband för tvätt  och låt skyddet skall lufttorka efter tvätt. Undvik externa värmekällor vid torkning som kan påverka den stabiliserande skenan

Fråga. Skall Kicx användas direkt mot huden eller skall man ha någon typ av strumpa mellan fotledsskyddet och huden?
Svar. För att minska risken för skav orsakat av den inre skenan så är det en fördel om man använder någon typ av strumpa mellan skyddet och huden. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket