Fotledsskydd Kicx | Rehaboteket
fotledsskydd gymnastik
fotledsskydd gymnastik fotledsskydd_ dans fotledsskydd_kampsport

Fotledsskydd med extra låg profil

  •  798 kr 

Fotledskydd Kicx är speciellt utvecklat justerbart, smidigt fotledsstöd vid behov av extra stöd i trånga skor 

Läs mer

  • Tar minimalt med plats
  • Justerbar konstruktion för ökad stabilitet
  • Kan anpassas individuellt för optimal stöd
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Fotledsskydd Kicx

Fotledsskydd Kicx är en helt unik produkt som är utvecklad för att ge extra stabiliteten av en svag eller instabil fotled vid all typ träning som ett extra stöd i en extremt trånga skor ex fotbollskor och stumpskor.    

Kicx fotledsskydd harr en unik konstruktion och extremt tunna material ger fotledsskyddet dess stabiliserande egenskaper. Fotledsskyddet har en stabiliserande skena tillverkad av stark plast placerad på insidan av fotleden, skenans konstruktion och material utgöra grunden i fotledskyddets stabilitet, till skillnad mot tejpa fotleden. Den anatomiska skenan är endast 2 mm tjock och påverkar fotleden och kontakten i skon minimalt.
Fotledsskyddets skena är flexibel och sträcker sig från fotledskyddets insida under foten med avslut över hälbenets utsida för att fungera som ett optimalt justerbart fotledsstöd med möjlighet till reglering och justering. 

Fotledsskyddet Kicx har två stycken integrerade stabiliserande band som förbinder fotledsskyddets skena med utsidan av fotleden. Banden är konstruerade och placerade i enighet med konventionell tejpning av fotleden och ger fotledsskyddet ett fullt anpassningsbart stöd över fotledens in och utsida. Banden är helt stumma för att ge bästa möjliga stöd för fotleden och fästes med kardborre. Banden möjliggör enkelt anpassning av fotledsskyddet och kan enkelt spännas hårdare för att öka respektive minska graden av stöd över fotleden. 
Kicx har ett tunt ventilerande mesh-material runt foten, materialet är elastiskt och ger fotledskyddet en unik passform med extremt låg profil vilket gör Kicx till det överlägset smidigaste fotledsskyddet för träning som ex gymnastik och dans.
Runt fotleden sitter även ett bredare semielastiskt band som enkelt kan justeras för att ytterligare förankra fotledsskyddet runt fotleden, bandet fästes med kardborre och kan enkelt justera graden av fixering av den mediala skenan beroende på behov av stöd. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har problem med en instabil fotled när jag träningar gymnastik och behöver ha en modell som tar minimalt med plats. 
Svar. Fotledsskyddet Kicx är speciellt utvecklat för att ta minimalt med plats i trånga skor. 

Fråga. Kan fotledsskyddet tvättas? 
Svar. Ja, fotledsskyddet kan tvättas i 30° handtvätt alternativt fintvätt i maskin 30°. Stäng fotledsskyddets kardborrband för tvätt  och låt skyddet skall lufttorka efter tvätt. Undvik externa värmekällor vid torkning som kan påverka den stabiliserande skenan

Fråga. Skall Kicx användas direkt mot huden eller skall man ha någon typ av strumpa mellan fotledskyddet och huden?
Svar. För att minska risken för skav orsakat av den inre skenan så är det en fördel om man använder någon typ av strumpa mellan skyddet och huden. 

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

4

Avlastning

3

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Skostorlek Omkretsmått runt fotled
Small 36 - 4226 - 32 cm
Medium 40 - 4532 - 36 cm
Large43 - 4835 - 39 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem