Fotledsstöd SELF | Rehaboteket
fotledsstöd för stukad fot
fotledsstöd för stukad fot

Unikt kompressionsstöd för en smärtande fotled

  •  259 kr 
  • 329 kr

 Extremt smidigt kompressionsgivande fotledsstöd för smärtlindring och lokal kompression, för idrott som vardagligt användande.

Läs mer

  • Flexibel passform för alla tillfällen
  • Hög grad av kompression
  • Extrem smidighet minimal rörelsepåverkan
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Fotledsstöd SELF

Self är en helt ny produktserie för en skadad eller smärtande fotled med funktion, komfort och smidighet i samma lösning. Self produkterna har en unik anatomisk passform som säkerställer rätt mängd stöd där det behövs som mest. Produkten är tillverkade med en rundstickad konstruktion på samma sätt som en kompressionsstrumpa men med en anpassad kompressions profil vilket ger en jämn kompression över fotleden för att på bästa sätt tillföra kompression över den smärtande fotleden. 

Materialkompositionen bestående av 70 % polyamid och 30% elastan vilket säkerställer kompression över hela fotleden trots fotledsstödets tunna och smidig konstruktion. Materialkompositionen med polyamid och elastan säkerställer även slitstyrka, kompression och optimal smidighet. Total materialtjocklek är 1 mm vilket innebär att Self produkterna inte påverkar fotledens böj eller sträckförmåga vid användning 

Self fotledsstöd är en cirkulärt maskinstickad produkt och är helt fri från sömmar, kantband, kardborre och andra störande material komponenter för extrem smidighet. Dra endast fotledsstödet över foten på enklaste sätt för omedelbar kompression av underben, fotled och foten i samma konstruktion.  Den unika rundstickade tillverkningsmetoden tillåter extra hög kompression utan risk för skav eller obehag.

Använd Self fotledsstöd vid,
- Lokal smärta och problem i nedre underbenet, fotleden och foten
- Efter fotledsskada vid behov av ökad grad av kompression
- Motverka lokal svullnad runt fotleden
- Generell lättare stabilisering av svaga fotleder både vid idrott och motion som såväl under en arbetsdag eller på fritiden.

Self designens extremt tunna profil gör det möjligt att använda fotledsstödet i alla skor. Normalt används Self direkt mot huden med en vanlig strumpa ovanpå, produkten fungerar lika bra på höger som vänster fotled.

Self fotledsstöd skall handtvättas i 30° handtvätt med ett milt tvättmedel, skölj produkten efter tvätt och låt fotledsstödet lufttorka innan användning. Produkten får inte torktumlas

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag söker ett kompressionsgivande fotledsstöd då jag ofta svullnar i fotleden när jag spelar fotboll. Kan Self passa mig? 
Svar. ja, self är ett kompressionsgivande fotledsstöd med optimal smidighet och tar minimalt med plats i trånga fotbollskor. Produktens kompressionsprofil säkertäller jämn kompression över hela fotleden. 

Fråga. Kan jag använda Self vardagligt på mitt arbete? Jag arbetar i kängor.
Svar. Ja, Self fotledsstöd är tillverkat av ett andningsaktivt material och kan med fördel användas en hel arbetsdag för att lindra smärta och öka graden av kompression runt fotleden vid behov. 

Egenskaper

Stabilitet

2

Kompression

5

Avlastning

2

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått runt fotleden
X-Small 19 - 21 cm
Small 21 - 24 cm
Medium 24 - 27 cm
Large 27 - 30 cm
X-Large 30 - 33 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem