Kinesiotape - förpackning om 6 rullar a' 5 meter BEIGE | Rehaboteket

Kinesiotape - förpackning om 6 rullar a' 5 meter BEIGE

  • 975 kr

Kinesiotape är en annorlunda teknik jämförbart med konventionell tapening och den elastiska kinesiotapen kan användas vid en mängd olika applikationer

Läs mer

  • Originaltapen från Kinesio
  • Hudvänlig tape kan användas flera dagar
  • Extremt brett anvädningsområde
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Kinesiotape - förpackning om 6 rullar a' 5 meter BEIGE

Originalet - Kinesiotex GOLD kinesiotape i förebyggande syfte, vid skada och under rehabilitering efter en skada

Kinesiotape utvecklades av den japanska läkaren Kenzo Kase i början på 1970-talet och bygger på en unik teknik och produkt.
Kinesiotapen är en hudvänlig produkt och kan till skillnad från vanlig tape sitta kvar över leden i flera dagar utan problem.
Kinesiotape är en annorlunda teknik jämförbart med konventionell tapening och den elastiska kinesiotapen kan användas vid en mängd olika applikationer tex. 
- Vid smärtilsstånd - både i förebyggande syfte, vid skada och efter en skada i rehabiliterings fasen.
- Kinesiotapen kan tack vare dess unika egenskaper ge korrigering av en nedsatt muskelfunktion eller vid muskeltrötthet med full rörelse
- Kinesiotapen ger stabilitet vid behov av stabilisering vid muskulära sportskador eller ledbandsskador och reducerar svullnad
- Kinesiotapen förbättra rörelseförmågan i den skadade leden
- Kinesiotapen bidrar till en ökad proprioception, ledpositionsinne
 
Kinesiotapen skiljer sig mycket från vanliga sporttape då kinesiotape har ett väldigt flexibelt användningsområde, kinesiotapen kan bidra till att förbättra en skadad leds rörelseförmåga men kan likväl användas för att stabilisera en instabil led. 
Det unika med kinesiotapening är att man använder sig av kinesiotapens elasticitiet på olika sätt för att korrigera muskelfunktionen, förbättra blodcirkulationen och öka proprioceptionen av en skadad kroppsdel.
Dessa egenskaper leder tillsammans till en effektivt smärtreduktion och en snabbare läkningsprocess vid skador.
Kinesiotapen har olika egenskaper beroende på hur den appliceras, i sträckt läge ger tapen en ledstabilisering och i ett outsträckt läge påverkar kinesiotapen effektivt blodcirkulationen och ledpositionsinnet.
För att du skall få full nytta av kinesiotapens fulla egenskaper måste personen som tapar ha kunskap och kännedom om kinesiotapening.

Vanliga Frågor & Svar

Storlekstabell

Måttinstruktioner