Gravidbälte Symplus för extra stabilitet av smärta i bäckenet
gravidbalte
gravidbalte gravidbalte si ledsbalte

Gravidbälte Symplus för extra stabilitet med Optimal anpassning

  • 1 299 kr

Symplus är ett extra stabilt gravidbälte för stabilitet av ett instabil bäcken. Symplus fungerar även effektivt vid SI-ledsbesvär och artrosproblem i SI-leden vid behov av externt stöd

Läs mer

  • Extra stabilitet för ett instabilt bäcken
  • Unik och innovativ konstruktion för enkel justering
  • Möjlighet till riktad kompression med två pelotter
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Gravidbälte SI-ledsbälte Symplus

Gravidbältet Symplus är en innovativ produkt som möjliggör effektiv stabilisering av bäckenet vid problem och smärta. 
Symplus kan användas både vid övergående problem under graviditet samt även vid kroniska SI-ledsbesvär med smärta och instabilitet i bäckenet. 

Gravidbältet har ett effektivt dragsystem som säkerställer optimal kompression och stöd över ett bäckenet, dragsystemet i Symplus förbinder och reglerar två förstärkta bäckenplattor placerade i gravidbältets bakre del. Dragsystemet är speceillt konstruerat för att med minimalt med motstånd enkelt kunna reglera graden av stöd och kompression över bäckenet. Ett greppvänligt draghandtag med D-ring förenklar justeringen av gravidbältets funktion och stöd.

Tillsammans med gravidbältet meföljer två stycker höftpelotter som effektivt möjliggör riktad kompression över höften, pelotterna fästes in i gravidbältet med hjälp av kardborre och kan fritt flyttas över gravidbältets full längd för bästa individuellt anpassning. 
Vid problem med SPD efter graviditet skall inte de extra stödjande höftpelotterna användas. 

Symplus fungerar även optimalt för extra stöd av ett smärtande bäcken vid problem med överrörlighet, artros i SI leden eller SI-leds dysfunktion. De två pelotterna kan enkelt positioneras oberoende av varandra för att öka graden av stöd i linje med upplevda problem. 
Bältets stabila bakre del sitter i förbindelse med det lättglidande dragbandet, vid applicering skall man vara noggrann med att applicera ryggdelen centralt över bäckenets bakre del. Symplus har en bred kardborryta framtill som fäster över hela bältets längd, vilket ger en optimal möjlighet till anpassning av bältets längd. Spänn bältet behagligt hårt och finjustera stödet och kompressionen med hjälp av det extra stabiliserande dragsystemet. Vid behov av minskat eller ökat stöd kan Symplus ställas om med hjälp av ett handgrepp på enklaste sätt. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Kan jag använda produkten för att stabilisera mitt bäcken även fast jag inte på något sätt är gravid? 
Svar. Ja, produkten fungerar lika bra för generell stabilisering av ett rörligt / överrörligt bäcken. 

Fråga. Hur kan jag reglera graden av stöd i min produkt?
Svar. Det är väldigt enkelt att reglera stödet och kompressionen i produkten genom att dra i de extra stabiliserande banden. Ju hårdare banden spänns desto effketivare stöd uppnås.

Egenskaper

Stabilitet

5

Kompression

5

Avlastning

5

Värme

1

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått runt höften
S/M < 89 cm
L/XL 89 - 120 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem