Foglossningsbälten & bäckenbälten | Rehaboteket
foglossningsbalte_gravid
foglossningsbalte_gravid foglossningsbalte

Foglossningsbälten & bäckenbälten

  • 399 kr

Extra stabilt foglossningsbälte utvecklat för att stabilisera instabila bäcken vid ex foglossning. Två extra stabiliserande band ger extra stabilitet och kontroll Läs mer

  • Extra Stabilt Foglossningsbälte
  • Individuell Anpassning för Optimalt Stöd
  • Luftig komfortabel konstruktion för optimal användarkomfort
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Foglossningsbälte - bäckenbälte

Gravida upplever ofta problem med graviditetsrelaterad bäckensmärta även kallat fog-lossning, lösningen är ett foglossningsbälte. 
Stabiliserande foglossningsbälte är utformat för att ge optimal stabilisering av en instabil och ofta smärtande SI led vid foglossning. 
Det anatomiskt designade foglossningsbältet är tillverkat av MCM, ett elastiskt stabiliserande microfibermaterial som ger optimal stabilitet över problemområdet och samtidigt optimal användarkomfort tack vare dess goda ventilation.  

Foglossningsbältet har två extra stabiliserande band som tillåter individuell anpassning och full flexibilitet att öka och eller minska graden av stöd över SI-leden. De extra stabiliserande banden ger en unik möjlighet att anpassa foglossningsbältet beroende på graden av problem och kan på enklaste sätt med ett handgrepp förändra graden av stöd och kompression. Genom att spänna de extra stabiliserande banden hårdare ökar graden av stöd och kompression över bäckenet vilket medför en högre grad av stabilitet, ökad kompression och ett stabilare foglossningsbälte. 
Fördelen med ett anpassningsbart gravidbälte är huvudsakligen möjligheten att anpassa graden av stöd i linje med problem och situation. I takt med att graviditeten fortlöper ökar vanligtvis behovet av stöd vilket justeringsmöjligheten i bältet effektivt tillgodoser. 

Foglossningsbältet har en inbyggd anatomisk pelott placerad i nedre delen av ryggen. Pelotten som har en anatomisk konstruktion ökar graden av kompression lokalt i korsryggen och bidrar till bättre stöd och högre grad av komfort vid anvädning. Pelotten kan enkelt tas bort och sättas tillbaka vid behov med hjälp av kardborreinfästningen i pelotten. 

För att skapa ett ytterligare formstabilt foglossningsbälte har modellen två extra stabiliserande flexibla skenor placerade i ryggdelen av foglossningsbältet, skenorna ger ytterligare stöd och bidrar även till en optimal passform under användning. 

Foglossningsbältet kan tack vare den låga profilen bäras under kläder och syns minimalt vid användning. Placeringen för foglossningsbältet är över höften under gravidmagen. Bältets total höjd framtill är endast 9 cm vilket gör det möjligt att använda foglossningsbältet utan större påverkan på ett normalt rörelsemönster vardagligt. Höjden över ländryggen är 16 cm vilket skapar en stabil bas för att skapa ett extra effektiv foglossingsbälte med möjlighet till anpassningsbar stabilisering och stöd. 

Foglossningsbältet har kardborrband framtill för enkel applicering och justering och kan handtvättas i 30° handtvätt alternativt fintvätt 30° i maskin. 
Mät omkretsmåttet runt höften under gravidmagen för att hitta rätt storlek.

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur fungerar de två extra banden på foglossningsbältet? 
Svar. Banden sitter fästa mitt i ländryggen och möjliggör ett väldigt effektivt stöd över höften från både höger och vänster sida. Banden spännes efter eget behov och fästes med kardborrband framtill på bältet

Fråga. Vad är en anatomisk pelott? 
Svar. Pelotten är en mjukare kudde som sitter placerad i ländryggen på foglossningsbältet för att ytterligare öka kompressionen över ländryggen. Pelotten har en anatomisk som som följer ryggen på ett optimalt sätt

Fråga. Hur tvättar jag foglossningsbältet? 
Svar. Rekommederad tvätt är 30° handtvätt pga att produkten innehåller hak kardborre som riskerar få nedsatt funktion om produkten tvättas i maskin. 

Fråga. Kan jag använda produkten för att stabilisera mitt bäcken även fast jag inte på något sätt är gravid? 
Svar. Ja, produkten fungerar lika bra för generell stabilisering av ett rörligt / överrörligt bäcken. 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

4

Avlastning

1

Värme

1

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt höften under gravidmagen
Small 70 - 84 cm
Medium83 - 91 cm
Large91 - 99 cm
X-Large99 - 107 cm
XX-Large107 - 115 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem