Ryggskydd för effektivt avlastning av en smärtande rygg | Rehaboteket
ryggskydd ländrygg
ryggskydd ländrygg ryggskydd_ländrygg

Ryggskydd med extra stabilitet - för effektiv hjälp vid ont i ryggen

  •  799 kr 

Extra stabilt elastiskt ryggskydd för effektiv stabilitet och avlastning av en smärtande ländrygg med fyra skenor i ländryggen Läs mer

  • Effektiv stabilisering av ländryggen
  • Stabiliserande skenor för optimal funktion
  • Extra stabiliserande band för optimala justeringsmöjligheter
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Ryggskydd Stabil med extra stabiliserande band - Beige

Ryggskydd Stabil ger effektiv stabilisering av en instabil och smärtande ländrygg. Ryggskydd Stabil är tillverkad av ett mikrofibermaterial MCC (Micro Climate Cotton) som är ett luftig och kompressionsgivande material för optimal användarkomfort och god stabilisering. Ryggskyddet har fyra stabiliserande plastskenor placerade i ländryggen för optimal stabilitet av det smärtande området.  Skenorna och dess placering stabiliserar effektivt smärtområdet i ländryggen för minskad smärta och god avlastning. Skenorna är placerade nära ryggraden, två på höger sida och två på vänster sida för optimal stabilitet och avlastning av ländryggen, området som ofta smärtar vid ex ryggskott. Ryggstöd stabil levereras med en dubbel uppsättning skenor, 1 par metallskenor och 1 par plastskenor. I ursprungsutförande levereras ryggstödet med de två rigida formbara metallskenorna monterade i de två öppna skenfickorna på höger och vänster sida av ryggraden. Metallskenorna kan enkelt formas med handkraft för att på bästa sätt följa svanken för extra avlastning och stabilitet. Som tillägg för ett ännu mera flexibelt ryggstöd medföljer de två flexibla plastskenorna som enkelt kan ersätta metallskenorna i ryggstödet vid behov.  För att byta skenor från metall till flexibel plast så trycker man enkelt ut metallskenan ur sin öppna ficka och ersätter den med plastskenan.  Fördelen med olika skenor ger ett ryggstöd som på enklaste sätt kan regleras och justeras helt i linje med individuella behov. I vissa situationer så behöver man extra stabilitet vilket gör metallskenan lämpligare. Om man eftersträvar ett mer flexibelt ryggstöd är plastskenan lämpligare. Skenorna kan utan problem bytas fram och tillbaka för att på enklaste sätt anpassa ryggstödet helt efter individuella behov och situationer. Tack vare den unika konstruktionen ger ryggskydd stabil en unik kombinationsstabilisering av ryggen.

Den skenförstärkta ryggdelen stabiliserar direkt problemområdet i ländryggen samtidigt som det abdominala stödet som uppstår genom den främre delen av ryggstödet stabiliserar ryggkotpelaren framifrån. 
Två unika extra stabiliserande band är placerade runt ryggskyddet för att uppnå bästa individuella anpassning och justering av stödet i ländryggen. Stabiliseringsbanden ökar kompressionen och ger ryggskyddet en väldigt god stabilitet. Ryggskydd stabil kan enkelt justeras och anpassas utifrån hur hårt de extra stabiliserande banden spänns. Banden fästes med kardborre framtill på ryggskyddet. 

Ryggskyddet har en väldigt låg profil och kan användas både under aktivitet men även under kläder utan att märkas. Höjden över ryggskyddets främre del är 20 cm och mitt i ländryggen 26 cm. 
Produkten tvättas med fördel i 30° handtvätt och skall lufttorkas innan anvädning. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga Jag har återkommande problem med ryggskott. Är detta en lämplig produkt för mig? 
Svar. Ja ryggskydd stabil ger ett effektivt stöd för ländryggen vid ex ryggskott och motverkar den så vanliga framåtlutade positionen. Ryggstödet bidrar även till att avlasta muskulaturen som oftast krampar vid ryggskott tack vare dess unika konstruktion. 

Fråga. På vilket sätt bidrar ryggskyddet till extra stabilitet. 
Svar. Ryggskyddet har 4 stabiliserande skenor placerade i ländryggen för extra stabilitet och avlastning av ländryggen. Ryggskyddet har även två extra stabiliserande band som effektivt bidrar till ökat stöd över problemområdet. Banden tillåter full anpassningsmöjlighet och kan enkelt justerar för att ge mer eller mindre stöd. 

Fråga.  Hur skall jag mäta för att få rätt storlek. 
Svar. Mät runt nedre delen av midjan och överför ditt mått till storlekstabellen så kommer du få rätt storlek. 

Fråga. Hur tvättar jag produkten?
Svar. Rekommenderat tvättråd är 30° handtvätt. Produkten tvättas med stängd kardborre. 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

4

Avlastning

4

Värme

2

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt midjan (cm)
Small78 - 83 cm
Medium83 - 91 cm
Large91 - 99 cm
X-Large 99 - 107 cm
XX-Large107 - 115 cm
XXX-Large115 - 125 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem