Ryggkorsett LITE | smidigt svankstöd för en ond rygg. Extra låg modell
ryggkorsett
ryggkorsett svankstod_ryggkorsett

Stabil ryggkorsett | extra smidig och låg modell för en smärtande rygg

  • 989 kr

Ryggkorsett LITE är en extremt smidig ryggkorsett med extra låg profil. Ryggkorsetten har stabiliserande skenor placerade i ländryggen och extra stabiliserande band för optimal funktion. 

Läs mer

  • Smidig stabiliserande ryggkorsett för män och kvinnor
  • Extra låg profil fungerar optimal stående och sittande
  • Effektivt svankstöd för lindra smärta i ländryggen
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Ryggkorsett LITE

Ryggkorsett LITE är speciellt framtagen för att ge extra stöd av ländryggen i en extremt smidig och komfortabel lösning. Ryggkorsetten är extra låg för att på bästa sätt fungera optimalt vid vardagligt användande för behandling av ryggsmärta. Total höjd över ryggkorsettens främre del är endast 14 cm och över ländryggen endast 21 cm. Den extra låga modellen gör att ryggkorsetten påverkar höften minimalt vilket underlättar användning av ryggkorsett vi ex sittande på kontor, i bilen eller på ex flygresan. Ryggkorsett LITE har fyra stabiliserande flexibla plastskenor placerade över ländryggen för att ge extra stöd lokalt i svanken.

Skenorna ger tillsammans ett effektivt svankstöd för att på bästa sätt stabilisera och avlasta svanken vid problem. Två skenor är placerade på höger sida och två på vänster sida av ryggraden för stabilisera ryggen på bästa sätt. Ryggkorsett LITE är även utrustad med extra stabiliserande band som möjliggör enkel anpassning av ryggkorsettens svankstöd beroende på hur mycket kompression som appliceras över banden. Genom att spänna banden hårdare ökar kompressionen vilket tillsammans med plastskenorna i svanken ger ett väldigt bra och effektivt svankstöd vid smärta och problem lokalt i ländryggen. 

Ryggkorsett LITE är tillverkad av SensiTEX ett elastiskt, mjukt och andningsaktivt material för bästa möjliga användarkomfort. SensiTEX materialet är extremt mjukt och tunt för att ge ryggkorsetten lägsta möjliga profil och bästa komfort för användning på kläder eller direkt mot huden. Tack vare ryggkorsettens unika konstruktion, material och låga höjd fungerar korsetten optimalt utan att synas under vanliga kläder. 
Ryggkorsetten är utrustad med greppvänliga öglor för att underlätta av och påtagning samt anpassning av stöd och funktion. 

 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har återkommande problem med svanken och behöver ett svankstöd. Svankstödet skall jag använda både vid sittande kontorsarbete och även vid stående arbete. Finns det någon bra modell för mig? 
Svar. Ja, vår ryggkorset LITE är speciellt utvecklad för en låg profil vilket innebär en lägre ryggkorsett som blir betydligt smidigare att använda vardagligt.

Fråga. Har ryggkorsett LITE extra svankstöd? 
Svar. Ja, svankstöd innebär extra stöd i ländryggen och ryggkorsetten LITE har sex stycken stabiliserande skenor placerade i svanken. Skenorna tillsammans med ryggkorsettens konstruktion ger ett väldigt bra svankstöd vid problem med smärta i ländryggen, svanken. 

Fråga. Hur hög är ryggkorsett LITE? 
Svar. LITE har en extra låg konstruktion och är endast 14 cm hög över korsettens främre del och 21 cm över ländryggen. 

Fråga. Jag söker ett stöd för att använda när jag sitter ned och kör bil. Fungerar ryggkorsett LITE för sittande bilkörning. 
Svar. Ja, den speciellt låga modellen gör ryggkorsetten extra lämpad för sittande användning.

Fråga. Hur stänger man ryggkorsetten?
Svar. Ryggkorsetten stängs med hjälp av kardborre framtill på korsetten

 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

4

Avlastning

3

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått
X-Small 70 - 80 cm
Small80 - 90 cm
Medium 90 - 100 cm
Large100 - 110 cm
X-Large110 - 120 cm
XX-Large120 - 130 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem