• Ryggskydd Emo STAB
  • Ryggskydd Emo STAB
  • Ryggskydd Emo STAB
  • Ryggskydd Emo STAB

Ryggskydd Emo STAB

929 kr

Ryggskydd med anpassningsbart stöd och extrem smidighet för vardag och idrott med höga krav på stabilitet och rörlighet Läs mer
Extremt smidighet främjar optimal rörlighet
Justerbar och anpassningsbar konstruktion
Kombinerar för stabilitet, komfort och ventilation

Leveranstid 0-2 dagar.

Frakt 29kr

Gratis byten

( Omdöme från prisjakt.nu )

"Helt fantastisk leverans! Beställde kl. 8 på morgonen och fick leveransen kl. 19 samma dag, outstanding! " Se fler omdömen

Säkra betalningar med Klarna

Ryggskydd EMO för sport och fritid

Ryggskydd Emo STAB är ett unikt ryggskydd för ländryggen som kombinerar smidighet med riktat lokalt stöd i ländryggen. Ryggskyddet har ett helt unikt avtagbart bandsystem som ger möjlighet att anpassa  produkten helt efter egna behov av stöd, stabilitet och avlastning. Med bandsytemet ger ryggskyddet högre grad och stöd men kan enkelt modifieras för att ge lägre grad vid behov. Ryggskydd Emo STAB är egentligen två olika modeller av ryggstöd i en och samma produkt. 

Modellen har en ultrasmidig konstruktion bestående av en extra låg front, tunt och luftigt material över främre delen och sidorna i kombination med ett förstärkt parti över ländryggen som effektivt avlastar och stabiliserar ländryggen utan att påverka rörlighet och smidighet vid användning. Ryggskydd Emo STAB lämpar sig lika bra för idrott och motion med höga krav på minimal rörelsepåverkan som vid användning av ryggskyddet vardagligt på arbetsplatsen. Konstruktionen ger ett smidigt stöd som verkar där det behövs som mest i ländryggen. I ländryggen har ryggskyddet två breda silikonremsor, silikonet fixeras extra effektivt mot underliggande kläder eller huden och säkerställer fixering även vid högintensiv belastning och rörelse. 

Ryggskyddet har flera unika egenskaper som ger ett extra effektivt stöd i kombination med optimal smidighet. Fronten på ryggskyddet som fästes med hjälp av kardborre framtill har en total höjd på endast 12 cm vilket är extremt lågt och speciellt utformat för att inte störa rörligheten runt ländryggen i framåtrörelser eller sidled. Fronten är tillräckligt låg för att inte överhuvudtaget påverka rörelsen och ger samtidigt möjlighet att sitta med ryggskyddet utan påverkan framtill över höften. 

I ryggskyddets sidorstycke lokalt placerat över höfterna sitter det ett extremt tunt och andningsaktivt mesh material tillverkat av slitstark och elastisk lycra. Materialet har en tjocklek på endast 1 mm och släpper igenom fukt och skapar ventilation lokalt vid användning. Materialegenskaperna ger hög grad av kompression trots den tunna och välventilerade sidorna runt hela höften utan att påverka rörelser i större utsträckning.

Lokal över ländryggen där majoriteten av ryggproblem uppstår sitter det ett tjockare basmaterial med lägre grad av elastik samt värmande egenskaper som lokalt värmer problemområdet och omkringliggande muskulatur. Ryggplattan har fyra stycken stabiliserande skenor placerade i skenpar på höger och vänster sida av ryggraden. Denna konstruktion skapar ett effektivt stöd lokalt över ländryggen för att på bästa sätt skapa avlastning av ryggproblemen. De två närmaste skenorna på höger och vänster sida av ryggraden har silikon applicerat över skenan mot huden till. Silikonet fixera skenorna och bidrar till överlägsen fixering oavsett aktivitet eller rörelsemönster. 

Ovanpå ryggplattan sitter det ett fullt anpassningsbart bandsystem, banden löper ut från mitten av det stabiliserande ryggstycket och fästes framtill för att ytterligare öka kompressionen och ge möjlighet att anpassa stödet i linje med individuella behov. Bandsystemet har en helt unik funktion som gör det möjlighet att vid behov helt ta bort banden för att skapa ett mindre stabiliserande ryggskydd. Om behov finns för mera stöd appliceras banden tillbaka på ryggplattan och ryggskyddet får då en stabilare mera effektiv funktion igen. Den unika funktionen skapar marknadens mest anpassningsbara ryggskydd som fungerar både som ett lätt, smidigt stöd som likväl ett stabilare mera avlastande ryggskydd i samma konstruktion.

Ryggskyddet skall tvättas i 30° handtvätt och skall lufttorka innan användning.
Ta för vana att stänga ryggskyddets kardborrar när produkten inte används så vårdas den hårda kardborren på bästa sätt.

Vanliga frågor

Svar. Ja, rörlighet och smidighet i ett ryggskydd påverkas mycket utan höjden på skyddet och Emo STAB är ett av marknadens lägsta ryggskydd. Produkten har samtidigt ett extremt tunnt material runt magen för att göra produkten ännu smidigare utan att påverka stabiliteten i ländryggen.

Svar. Ja, absolut! Modellen går att anpassas för mer eller mindre stöd genom att ta bort eller spänna de extra banden hårdare vilket egentligen är två funktioner i ett och samma ryggskydd.

Svar. Alla produkter som innehåller hårda och mjuka komponenter måste alltid handtvättas i 30° för att motverka att tvättmaskinens mekaniska slitage förstår produkten.

Kundomdömen

Kund inbjuden via automatisk inbjudan från prisjakt.nu

Omdöme från prisjakt.nu

5 out of 5 stars

Mycket bra bemötande och hög kunskap om produkterna. Snabbt svar både på mail och återkoppling via telefon (t o m utanför deras telefontid). Stort sortiment och bra diskussion kring för- och nackdelar.

Karin Bengtsson

Omdöme från trustpilot.com

5 out of 5 stars

Jag har nog aldrig varit med om en så snabb och smidig leverans! Beställde varorna, vilka jag är helnöjd med, på måndag och tisdag ligger de i brevlådan. Dagen efter!!!! Och produkterna jag köpte är jag som sagt helnöjd med

Kund inbjuden via automatisk inbjudan från prisjakt.nu

Omdöme från prisjakt.nu

5 out of 5 stars

Snabbaste leveransen jag varit med om i en nätbutik! Beställde fredag eftermiddag och kunde hämta ut på lördag förmiddag. Uppskattas verkligen!

Station Lunda

Omdöme från trustpilot.com

5 out of 5 stars

Helt enkelt fantastiskt. Tänk om alla företag jobbade på det här viset!! Jag beställer en vara den 3 maj och har den i brevlådan den 4 maj kl. 11.30!! Kunden får alternativ för hur varan ska levereras och ärendet behandlas omgående... Kundservice på en nivå som man sällan eller aldrig ser numer...

Vår vision - 100% nöjda kunder

Snabba Leveranser

Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmet

Byten

Vi har alltid 45 dagars öppet köp och gratis byten