Ryggskydd Emo STAB | Rehaboteket
ryggskydd_idrott
ryggskydd_idrott ryggskydd för idrott ryggskydd_sport
Storsäljare

Ryggskydd EMO för sport och fritid

  •  899 kr 

Ryggskydd med anpassningsbart stöd och extrem smidighet för vardag och idrott med höga krav på stabilitet och rörlighet

Läs mer

  • Extremt smidighet främjar optimal rörlighet
  • Justerbar och anpassningsbar konstruktion
  • Kombinerar för stabilitet, komfort och ventilation
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Ryggskydd Emo STAB

Ryggskydd Emo STAB är ett unikt ryggskydd för ländryggen som kombinerar smidighet med riktat lokalt stöd i ländryggen. Ryggskyddet har ett helt unikt avtagbart bandsystem som ger möjlighet att anpassa  produkten helt efter egna behov av stöd, stabilitet och avlastning. Med bandsytemet ger ryggskyddet högre grad och stöd men kan enkelt modifieras för att ge lägre grad vid behov. Ryggskydd Emo STAB är egentligen två olika modeller av ryggstöd i en och samma produkt. 

Modellen har en ultrasmidig konstruktion bestående av en extra låg front, tunt och luftigt material över främre delen och sidorna i kombination med ett förstärkt parti över ländryggen som effektivt avlastar och stabiliserar ländryggen utan att påverka rörlighet och smidighet vid användning. Ryggskydd Emo STAB lämpar sig lika bra för idrott och motion med höga krav på minimal rörelsepåverkan som vid användning av ryggskyddet vardagligt på arbetsplatsen. Konstruktionen ger ett smidigt stöd som verkar där det behövs som mest i ländryggen. I ländryggen har ryggskyddet två breda silikonremsor, silikonet fixeras extra effektivt mot underliggande kläder eller huden och säkerställer fixering även vid högintensiv belastning och rörelse. 

Ryggskyddet har flera unika egenskaper som ger ett extra effektivt stöd i kombination med optimal smidighet. Fronten på ryggskyddet som fästes med hjälp av kardborre framtill har en total höjd på endast 12 cm vilket är extremt lågt och speciellt utformat för att inte störa rörligheten runt ländryggen i framåtrörelser eller sidled. Fronten är tillräckligt låg för att inte överhuvudtaget påverka rörelsen och ger samtidigt möjlighet att sitta med ryggskyddet utan påverkan framtill över höften. 

I ryggskyddets sidorstycke lokalt placerat över höfterna sitter det ett extremt tunt och andningsaktivt mesh material tillverkat av slitstark och elastisk lycra. Materialet har en tjocklek på endast 1 mm och släpper igenom fukt och skapar ventilation lokalt vid användning. Materialegenskaperna ger hög grad av kompression trots den tunna och välventilerade sidorna runt hela höften utan att påverka rörelser i större utsträckning.

Lokal över ländryggen där majoriteten av ryggproblem uppstår sitter det ett tjockare basmaterial med lägre grad av elastik samt värmande egenskaper som lokalt värmer problemområdet och omkringliggande muskulatur. Ryggplattan har fyra stycken stabiliserande skenor placerade i skenpar på höger och vänster sida av ryggraden. Denna konstruktion skapar ett effektivt stöd lokalt över ländryggen för att på bästa sätt skapa avlastning av ryggproblemen. De två närmaste skenorna på höger och vänster sida av ryggraden har silikon applicerat över skenan mot huden till. Silikonet fixera skenorna och bidrar till överlägsen fixering oavsett aktivitet eller rörelsemönster. 

Ovanpå ryggplattan sitter det ett fullt anpassningsbart bandsystem, banden löper ut från mitten av det stabiliserande ryggstycket och fästes framtill för att ytterligare öka kompressionen och ge möjlighet att anpassa stödet i linje med individuella behov. Bandsystemet har en helt unik funktion som gör det möjlighet att vid behov helt ta bort banden för att skapa ett mindre stabiliserande ryggskydd. Om behov finns för mera stöd appliceras banden tillbaka på ryggplattan och ryggskyddet får då en stabilare mera effektiv funktion igen. Den unika funktionen skapar marknadens mest anpassningsbara ryggskydd som fungerar både som ett lätt, smidigt stöd som likväl ett stabilare mera avlastande ryggskydd i samma konstruktion.

Ryggskyddet skall tvättas i 30° handtvätt och skall lufttorka innan användning.
Ta för vana att stänga ryggskyddets kardborrar när produkten inte används så vårdas den hårda kardborren på bästa sätt.

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

3

Avlastning

4

Värme

2

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått runt ländryggen
Small 60 - 75 cm
Medium 75 - 90 cm
Large 90 - 105 cm
X-Large105 - 120 cm

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag behöver ha extra stöd för min ländrygg när jag spelar fotboll men vill inte ha ett stöd som stöd eller påverkar min rörlighet för mycket? Finns det? 
Svar. Ja, rörlighet och smidighet i ett ryggskydd påverkas mycket utan höjden på skyddet och Emo STAB är ett av marknadens lägsta ryggskydd. Produkten har samtidigt ett extremt tunnt material runt magen för att göra produkten ännu smidigare utan att påverka stabiliteten i ländryggen.

Fråga. Jag har behov av ett ryggstöd både när jag spelar golf men även i hemmet vardagligt. Kan Emo STAB vara en bra lösning?
Svar. Ja, absolut! Modellen går att anpassas för mer eller mindre stöd genom att ta bort eller spänna de extra banden hårdare vilket egentligen är två funktioner i ett och samma ryggskydd. 

Fråga. Hur skall ryggskyddet tvättas? Tål det maskintvätt?
Svar. Alla produkter som innehåller hårda och mjuka komponenter måste alltid handtvättas i 30° för att motverka att tvättmaskinens mekaniska slitage förstår produkten. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket