Tumstöd för tumbasartros CMC
tumstod_vid_tumbasartros
tumstod_vid_tumbasartros tumstod tumstod_tumbasartros tumortos_tumbasartros
Populär

Tumstöd för med stöd och minimal med påverkan av handen

  •  579 kr 

Tumstöd CMC är ett extra stabilt stöd för tummen vid problem och smärta orsakat av tumbasartros i CMC 1 leden.

Läs mer

  • Unik konstruktion för användning varje dag
  • Förbättra tumgreppet vid tumbasartros
  • Extremt smidigt och kompakt tumstöd
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Tumstöd CMC för tumbasartros

Tumstöd CMC är ett helt unikt stöd för tummen vid problem med tumbasartros, smärta och nedsatt greppförmåga. CMC ger en så optimal handfunktion som möjligt trots problem med tumbasartros och är tillverkad för att maximera stödet för tummen och samtidigt minimera stödets påverkan på hand, handled och fingrar. 
CMC's unika konstruktion ger en markant förbättrad grundstabilitet i tummen och bidrar ofta till direkt smärtlindring av tumbasen. 
Vid problem med tumbasartros påverkas ofta tummens rörlighet med en direkt nedsatt handfunktion som följd. Tumstödet CMC stabiliserar tumbasen och positionerar även tummen i ett funktionellt läge för optimal handfunktion
Tumstödet stödjer inte bara tumbasen utan hjälper till att även bilda en så kallas tumbåge i handen, tumbågen bildas tack vara tumstödets unika och effektiva konstruktion. Med tumstödet appliceras över tummen stabiliseras tumbågen och bidrar till att förbättra handens och tummens greppförmåga. Tumstödet CMC hjälper den drabbade med tumbasartros att fungerar bättre vardagligt. 

Tumstödet CMC är tillverkat med en anatomiskt formad stödhylsan runt tumbasen för att på bästa sätt stabilisera och avlasta tummen. Stödhylsan är tillverkad av en tunn men stabil plast med en förstärkt aluminiumkärna placerad lokalt runt den drabbade leden vid problem med tumbasartros. Aluminiumkärnan bidrar till extra effektiv stabilitet och avlastning av tumbasen för vardaglig stabilitet. Tumstödets unika konstruktion och materialval gör att produkten får en enorm slitstyrka som håller under en väldigt långt tid även vid påfrestande arbete med händerna. 

Vid tumbasartros upplever många nedsatt rörlighet, styrka och försämrad greppförmåga vilket påverkar handens och tummens normala funktion. Med tumstödet CMC's unika funktion positioneras handen i ett optimalt läge för ett funktionellt grepp trots problemen med tumbasartros

Tumbasartros är ett permanent problem som ofta kräver stöd och stabilitet över längre perioder eller vid vissa moment på arbetet eller fritiden. Tumstödet CMC är extremt smidigt stöd och upplevs ofta som en naturlig del av handen utan risk för störningar i handen eller fingrarnas normala grepp. Tumstödet påverkas inte av vatten, och kan användas i arbetsmiljöer med vatten utan restriktioner. 
Tumstödet spänns med hjälp av två mjuka kardborrband över handryggen. Graden av stöd kan enkelt justeras efter önskar behov. av ett störande och obekväma speciellt utvecklat för att kunna användas hela dagarna utan störande och Tumstödet CMC är en extremt smidig produkt som kan användas

Tumstödet är extremt enkelt att rengöra, antingen torkas stödet av med hjälp av ett milt rengöringsmedel och en trasa eller så kan man tvätta tumstödet i 40° handtvätt eller skon program på tvättmaskinen. 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

1

Avlastning

5

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått runt knogarna
Storlek 116 - 19,5 cm
Storlek 219,5 - 22,5 cm
Storlek 322,5 - 26 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag söker ett extra stabilt men samtidigt så smidigt tumstöd som möjligt. Kan CMC vara något för mig? 
Svar. Ja, CMC är den smidigaste tumstödet som finns att tillgå. Produkten är extremt hudnära och dess anatomiska passform ger ett stöd utan att märkas för arbetsrelaterade som såväl vardagliga situationer.

Fråga. Jag behöver ett stöd som klarar vatten?
Svar. CMC är tillverkad av plast och påverkas inte överhuvudtaget av vatten. Efter användning i vatten behöver man bara torka av stödet så är det torrt och komfortabelt igen.  

Fråga. Hur vet jag vilken storlek jag skall välja på mitt tumstöd?
Svar. Mät omkretsmåtter runt knogarna och ta måttet till storlekstabellen så hittar ni rätt storlek för er. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket