Tumortos vid tumbasartros
tumortos_med_skena
tumortos_med_skena

Tumortos för extra stöd vid problem ex. tumbasartros

  •  279 kr 

Tumortos kort modell med extra stabiliserande skena för extra stöd och stabilitet av tummen. Läs mer

  • Smidigt stöd för en smärtande tumme
  • Optimal anatomisk passform med skena för extra stöd
  • Tillverkad av ett luftigt material för bästa komfort
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Tumortos kort model

Tumortos i en kort och smidig modell för dig med smärta och eller artros i tummens grundled.  Stödet ger avlastning och stabilisering av en smärtande tumbas vid problem med tex tumbasartros och generella förslitningsskador. Den korta tumortosen är speceillt för tummen utan att påverka övrig rörelse i hand eller handleden.

För att ge extra stöd av en smärtande tumme har tumortosen en flexibel fjäderskena placerad över leden, fjäderskena är tillverkad av rostfrittstål och formar sig efter tummen konturer för ett extra stöd av tummen vid belastning. 

Stödet spänns enkelt och smidigt runt handleden och tummen med hjälp av elastiska kardborrband. Kardborrbandet runt handleden är förlängt med 3 cm för att underlätta av och påtagning och kan enkelt klippas av med en vanlig sax om bandet upplevs för långt. Den övre delen av tumortosen kan enkelt anpassas individuellt med hjälp av ett 5 mm brett kardborrband som justerarar graden av stöd av tummens övre del.  
Tumortosen är tillverkad av ett slitstarkt och luftigt lycra material som säkerställer användarkomfort och slitstyrka och finns i höger och vänster utförande för passform, komfort och funktion.

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har tumbasartros som smärtar i tummens grundled. Är denna tumortosen en bra lösning på mina problem?
Svar. Ja, tumortosen är speceillt utvecklad för att stödja tummens grundled vid problem med bla artros. 

Fråga. Jag har problem med en smärtande tumme. Arbetar mycket i vatten, fungerar denna produkt för mig?
Svar. Ja, tumortosen är tillverkad av ett tunt välventilerande material som tål vatten och som torkar fort.

Fråga. Hur spänner man stödet?
Svar. Stödet har ett kardborrband över handleden och ett tunnare band upptill på tummen för anpassning och justering. 

Fråga. Kan man forma skenan över tummen?
Svar. Ja, skenan kan formas men det behövs sällan då den är placerad på ett sätt över tummen som inte behöver anpassning. 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

3

Avlastning

3

Värme

2

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt handleden (cm)
X-Small13 - 14 cm
Small14 - 16 cm
Medium16 - 18 cm
Large18 - 20 cm
X-Large20 - 22 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem