Tumstöd stabil för stukad tumme och ledbandsskada
tumstod_stukadtumme
tumstod_stukadtumme tumstod_ledbandsskada tumstod_stukadtumme

Extra stabilt tumstöd för behandling av stukad tumme och ledbandsskada

  • 649 kr

Extra stabilt tumstöd för effektiv stabilisering av en stukad eller instabil tumme med ledbandsskada ex skidåkartumme. Tumstödet kan enkelt anpassas för effektivare stabilitet

Läs mer

  • Extra stabilitet vid stukad tumme och ledbandsskada
  • Stör inte handens greppförmåga
  • Fullt anpassningsbar för optimalt stöd
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Tumstöd PSB stabil

Tumstöd PSB stabil är ett extra stabilt tumstöd utan skena vid problem med exempelvis en ledbandsskada i tummens grundled (MCP leden) samt vid problem med stukad tumme. Tumstödet är tillverkat av Tactel ett extremt tunt och andningsaktivt material som säkerställer optimal komfort vid användning. Tactel transporterar effektivt bort svett från tumstödet insida för att alltid säkerställa en torr och komfortabel känsla.

Tumstödet har en unik konstruktion som möjliggör användning av tumstödet utan påverkan av handens greppförmåga vilket gör tumstödet optimalt för användning både vid aktivitet och vardagligt användande för extra stöd och kontroll. Tumstödet är även konstruerat för att inte påverka handledens rörelseförmåga och har en unik anatomisk passform för att minimera övrig rörelse i hand och handled. 

Tumstödet saknar en stabiliserande skena och är istället konstruerat med en förstärkt ledhylsa runt tummens. Ledhylsan skapar förutsättning för extra stabilitet av tummens utsatta grundled MCP vid stukad tumme eller problem med skadade ledband ofta kallat skidåkartumme. Då tumstödet saknar skena skapas dess stabiliserande egenskaper av två fullt anpassningsbara stumma nylonband som möjliggör enkel och effektiv anpassning av graden av stöd över tummen. Ju hårdare banden spänns desto mest stöd och mindre rörelse uppnås i tummen. Banden fästes med kardborre för att på ett flexibelt sätt möjliggöra individuell anpassning för bästa stabilitet och kontroll av leden. 

Vid problem med en stukad tumme eller vid permanent ledbandsskada kan tumstödet enkelt anpassas för att ge ökat eller minskat stöd för grundleden i relation till aktivitet och behov.
Anpassningsmöjligheterna gör tumstödet även till en effektiv produkt vid problem med artros i tummen med behov av effektivare stöd mer rörelsepåverkande egenskaper. Ett tunt mjukt band appliceras runt lillfingret för att bidra till ytterligare fixering och förbättra tumstödets funktion samt av och påtagning.  Tumstödet fungerar lika bra vid skidåkning för behandling av skidåkartumme, idrott med behov av extra stöd utan påverkan i handens förmåga som vid vardagligt behov av extra stöd och kontroll av tummen.

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag spelar basket och har stukat tummen, kan jag spela basket med denna produkt?
Svar. Ja, tumstöd stabil är ett extremt smidigt tumstöd som isolerar stabiliteten till tummens grundled utan att påverka handen eller handledens rörelseförmåga

Fråga. Hur tvättar jag tumstödet?
Svar. Rekommenderad tvätt är 30° handtvätt med den hårda kardborren stängd mot den mjuka

Fråga. Jag brukar tejpa min tumme när jag idrottar, kan detta tumstöd ersätta tejpning av tummen? Jag har stukat tummen och har återkommande problem.
Svar. Ja, tumstöd psb ersätter tejpning och ger ett lika effektivt stöd för tummen utan behov av att återkommande tejpa för extra stabilitet. Tumstödet är även väldigt enkelt att applicera vilket säkerställer samma mängd stöd för tummen varje gång tumstödet appliceras. 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

3

Avlastning

4

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått runt knogarna cm
Stl 1 Small16 - 19 cm
Stl 2 Medium 19 - 22 cm
Stl 3 Large22 - 25 cm
Höger eller vänster

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem