SRX Kompressionsstrumpa Sport | Rehaboteket
kompressionsstrumpor sport idrott
kompressionsstrumpor sport idrott sport kompressionsstrumpor kompressionsstrumpor idrott svarta kompressionsstrumpor

Sportkompressionsstrumpor SRX

  •  449 kr 

Kompressionsstrumpa SRX utvecklad för sport och idrott. Kompressionen i strumpan förstärker funktion och påskyndar återhämtning efter träning och motion. 

Läs mer

  • Hög kompression för förstärkt effekt
  • Unik konstruktion för extra stöd
  • Passar alla idrotter och aktiviteter
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

SRX Kompressionsstrumpa Sport

SRX kompressionsstrumpa är en helt unik kompressionsstrumpa för högintensiv idrott och motion. Strumpan har en högre kompressionsprofil vilket förstärker strumpans egenskaper med effekten av förbättrad cirkulation i fot, anklar och underben. Kompressionen i strumpan är av så kallad graderad kompression vilket betyder att ankeltrycket är högre än trycket under knät. 

SRX kompressionsstrumpa sport är tillverkad av en helt unik fiberkomposition som både säkerställer kompression och slitstyrka i samma material.
Huvudmaterialet består av snabbtorkande Nylon och Lycra med en unik blandning av 65% Nylon och 20% Lycra. Kompositionen ger en unik elastisk vilket bidrar till SRX strumpans ökade grad av kompression och funktion. 15 % av materialet består av bambufiber med aktivt kol. Bambufibern är en extremt mjuk och komfortabel textilfiber och uppblandat med aktivt kol får strumpan en naturlig antibakteriell effekt för minskad lukt och en friskare upplevelse över tid. 

Sport kompressionsstrumpan SRX lämpar sig speciellt för idrott och motion och fungerar lika bra för padeltennis som innebandy som i löpspåret. Runt fotleden har SRX ett invävt X mönster med ytterligare högre kompression vilket ger ytterligare stabiliserande egenskaper runt fotleden, hålfoten och runt hälensens nedre arbetsområde ovanför senfästet. Mitt över vadmuskeln och centralt övre underbenets framsida är SRX strumpan förstärkt för med ett ytterligare lager Lycra. Det kraftfullare materialet ökar kompressionen lokalt i vadmuskeln och längs med hela skenbenet på underbenets framsida där vanligtvis benhinneinflammationerna smärtar vid belastning och rörelse. Den förstärkta konstruktionen bidrar även till högre grad av stöd och minskar muskelrörelser och stötar från hälisättningarna i framförallt vadmuskeln vid högintensiv belastning , träning, sport och motion. 
SRX kompressionsstrumpa Sport har även en förstärkt slityta under foten för att säkerställa hållbarhet och funktion även vid regelbunden hög grad av belastning och slitage. 

Använd SRX kompressionsstrumpa vid, 
- Generell trötthet i fotled och underben
- Återkommande problem med svullnad i fotled och underben
- Lokal muskelbristningar i underbensmuskulaturen
- Generellt behov av hög grad av kompression och muskelstabilitet i underbenet

Kompressionsstrumpan fungerar till alla typer av idrott så som löpning, gymträning, löpning, innebandy, fotboll, padeltennis, racketsporter utan begränsningar. Kompressionsstrumporna finns i en svart och en vit modell för och storlekarna XS - XL som motsvarar skostorlek från 34 upp till skostorlek 50. 
Som alla kompressionsstrumpor så mattas kompressionen vid användning i takt med att materielen töjs ut, tvätta därför strumpan regelbundet i 40° handtvätt så återfår strumpan sina ursprungliga egenskaper med samma kompressionsprofil som vid nyskick. Tvätt momentet återskapar strumpans kompressionsgivande egenskaper, låt strumpan plan torkainnan användning. 

SRX kompressionsstrumpa sport är utvecklad tillsammans med svenska handbollslandslaget på dam och herr sida och uppfyller alla krav som ställs på kvalificerad utrustning inom svensk elitidrott. 

Storlekstabell

Storlek Skostorlek
X-Small34 - 37
Small37 - 39
Medium 40 - 43
Large44 - 47
X-Large48 -

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Vad betyder graderad kompression? 
Svar. Graderad kompression innebär att kompressionsstrumporna har en medicinsk kompressionsprofil som är högre ju längre ned över underbenet för att öka trycket längre bort från hjärtat för att på bästa sätt stödja återflödet. 

Fråga. Vilken storlek skall jag välja om jag ligger mellan två storlekar?
Svar. Med tanke på kompressionsstrumpans kraftigare kompression rekommendrar vi att du väljer den större storleken, funktionen påverkas inte om strumpan är av den större storleken.

Fråga. Kan jag använda kompressionsstrumpan SRX istället för ett vadskydd som jag ofta använder när jag löptränar?
Svar. SRX har betydligt högre grad av kompression och bidrar även till lokalt ökad värme över vadmuskeln tack vare materialet. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket