Storsäljare
SRX Kompressionsstrumpa Sport
SRX Kompressionsstrumpa Sport
SRX Kompressionsstrumpa Sport
SRX Kompressionsstrumpa Sport
SRX Kompressionsstrumpa Sport
SRX Kompressionsstrumpa Sport

SRX Kompressionsstrumpa Sport

449 kr

Kompressionsstrumpa SRX utvecklad för sport och idrott. Kompressionen i strumpan förstärker funktion och påskyndar återhämtning efter träning och motion.  Läs mer
Hög kompression för förstärkt effekt
Unik konstruktion för extra stöd
Passar alla idrotter och aktiviteter
Stabilitet
Kompression
Värme
Avlastning

Leveranstid 0-2 dagar.

Sportkompressionsstrumpor SRX

SRX kompressionsstrumpa är en helt unik kompressionsstrumpa för högintensiv idrott och motion. Strumpan har en högre kompressionsprofil vilket förstärker strumpans egenskaper med effekten av förbättrad cirkulation i fot, anklar och underben. Kompressionen i strumpan är av så kallad graderad kompression vilket betyder att ankeltrycket är högre än trycket under knät. 

SRX kompressionsstrumpa sport är tillverkad av en helt unik fiberkomposition som både säkerställer kompression och slitstyrka i samma material.
Huvudmaterialet består av snabbtorkande Nylon och Lycra med en unik blandning av 65% Nylon och 20% Lycra. Kompositionen ger en unik elastisk vilket bidrar till SRX strumpans ökade grad av kompression och funktion. 15 % av materialet består av bambufiber med aktivt kol. Bambufibern är en extremt mjuk och komfortabel textilfiber och uppblandat med aktivt kol får strumpan en naturlig antibakteriell effekt för minskad lukt och en friskare upplevelse över tid. 

Sport kompressionsstrumpan SRX lämpar sig speciellt för idrott och motion och fungerar lika bra för padeltennis som innebandy som i löpspåret. Runt fotleden har SRX ett invävt X mönster med ytterligare högre kompression vilket ger ytterligare stabiliserande egenskaper runt fotleden, hålfoten och runt hälensens nedre arbetsområde ovanför senfästet. Mitt över vadmuskeln och centralt övre underbenets framsida är SRX strumpan förstärkt för med ett ytterligare lager Lycra. Det kraftfullare materialet ökar kompressionen lokalt i vadmuskeln och längs med hela skenbenet på underbenets framsida där vanligtvis benhinneinflammationerna smärtar vid belastning och rörelse. Den förstärkta konstruktionen bidrar även till högre grad av stöd och minskar muskelrörelser och stötar från hälisättningarna i framförallt vadmuskeln vid högintensiv belastning , träning, sport och motion. 
SRX kompressionsstrumpa Sport har även en förstärkt slityta under foten för att säkerställa hållbarhet och funktion även vid regelbunden hög grad av belastning och slitage. 

Använd SRX kompressionsstrumpa vid, 
- Generell trötthet i fotled och underben
- Återkommande problem med svullnad i fotled och underben
- Lokal muskelbristningar i underbensmuskulaturen
- Generellt behov av hög grad av kompression och muskelstabilitet i underbenet

Kompressionsstrumpan fungerar till alla typer av idrott så som löpning, gymträning, löpning, innebandy, fotboll, padeltennis, racketsporter utan begränsningar. Kompressionsstrumporna finns i en svart och en vit modell för och storlekarna XS - XL som motsvarar skostorlek från 34 upp till skostorlek 50. 
Som alla kompressionsstrumpor så mattas kompressionen vid användning i takt med att materielen töjs ut, tvätta därför strumpan regelbundet i 40° handtvätt så återfår strumpan sina ursprungliga egenskaper med samma kompressionsprofil som vid nyskick. Tvätt momentet återskapar strumpans kompressionsgivande egenskaper, låt strumpan plan torkainnan användning. 

SRX kompressionsstrumpa sport är utvecklad tillsammans med svenska handbollslandslaget på dam och herr sida och uppfyller alla krav som ställs på kvalificerad utrustning inom svensk elitidrott. 

Unik kompressionsstrumpa med sportkompression

SRX strumpa med sportkompression för högre grad av kompression och muskelstöd vid idrott och motion.

Utvecklad tillsammans med Svenska handbollslandslaget

Utvecklad i samarbete med elitidrotten för alla, motionärer och eliten.

Högre kompression för idrott och extrem slitstyrka över foten

Den högre kompression runt underbenet ger bättre muskelstabilitet och ökad cirkulation. Fotdelen i strumpan är förstärkt för en extrem slitstyrka och komfort.

Vanliga frågor

Svar. Graderad kompression innebär att kompressionsstrumporna har en medicinsk kompressionsprofil som är högre ju längre ned över underbenet för att öka trycket längre bort från hjärtat för att på bästa sätt stödja återflödet.

Svar. Med tanke på kompressionsstrumpans kraftigare kompression rekommendrar vi att du väljer den större storleken, funktionen påverkas inte om strumpan är av den större storleken.

Svar. SRX har betydligt högre grad av kompression och bidrar även till lokalt ökad värme över vadmuskeln tack vare materialet.

Vår vision - 100% nöjda kunder

Snabba Leveranser

Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmet

Byten

Vi har alltid 45 dagars öppet köp och gratis byten