Kompressionsstrumpor Hiking - mörkgrå | Rehaboteket
kompressionsstrumpor
kompressionsstrumpor Kompressionsstrumpor
360 gif 360 logo

Kompressionsstrumpor klass 1 - Bäst i Test av Runner's World

  •  209 kr 

Kompressionsstrumpor speciellt lämpade för vandring och hiking. Kompressionsklass 1 och tillverkade av högklassig merinoull för den bästa kombination av en kompressionsstrumpa och en strumpa speciellt lämpad för vandring och promenad. Läs mer

  • Kompressionsstrumpa speciellt utvecklad för vandring
  • Motverkar trötthet och svullnad effektivt
  • Utsedd till "Bäst i Test" av Runner's World
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Kompressionsstrumpor Hiking - mörkgrå

Kompressionsstrumpor för promenad / vandring som effektivt motverkar trötta och svullnande fötter.
Kompressionsstrumporna är tillverkade av merinoull som håller dina fötter och ben torra även vid långvarig vandring. Merinoull värmer vid kyla och svalkar vid värme tack vare ullens unika egenskaper. Strumporna är förstärkta runt hälen för att även säkerställa ett extra skydd mot skoskav och blåsor vid långvariga vandringar.

Kompressionsstrumpor Hiking är tillverkade med graderad kompressionsklass 1 (15mm Hg - 21 mmHg) för att på bästa sätt öka cirkulationen i fot och underben. Graderad kompression innebär att kompressionsstrumpans högsta tryck (15-21 mmHg) är koncentrerat till ankeln för att på bästa sätt säkerställa ökat återflöde. Kompressionen i strumpan avtar över underbenet och är som lägst nedanför knäleden där trycket endast är ca 8-10 mmHg. 
Kompressionsstrumpor med graderad kompression säkerställer på bästa sätt att strumpans funktion ökar blodcirkulationen för att effektivt motverka svullnad, trötthet i fot, ankel och underben och ger dig mer kraft i benen för en aktivare vardag och fritid!

Storlekstabell

Storlek / Skostorlek Omkretsmått Ankeln Mått 1 Omkretsmått Vaden Mått 2
36 - 37 17 - 23 cm 28 - 38 cm
38 - 3918 - 24 cm 29 - 40 cm
40 - 4119 - 25 cm 30 - 42 cm
42 - 4320 - 26 cm 31 - 45 cm
44 - 45 21 - 27 cm 33 - 47 cm
46 - 47 22 - 28 cm 34 - 49 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Vad är kompressionsstrumporna tillverkade av för material?
Svar. Kompressionsstrumporna är tillverkade av 56% Ull, 30% Polyamid och 14 % Lycra för bästa funktion och komfort. 

Fråga. Hur skall jag mäta för att hitta rätt storlek på mina kompressionsstrumpor? 
Svar. Normalt så kan man välja kompressionsstrumpor utifrån skostorlek då man normalt har samma strumpstorlek. Kompressionsstrumporna skall även mätas runt ankeln och runt bredaste delen av vaden. Mindre avvikelser mellan de två måtten har ingen betydelse. 

Fråga. Jag skall ut och vandra i värmen, kan jag vika ned kompressionsstrumporna när jag vandrar om det blir varmt? 
Svar. Nej, kompressionsstrumpor är tillverkade med graderad kompression vilket säkerställer bästa funktion. Om du viker ned strumporna under vandringen kommer du att ändra den graderade kompressionen vilket direkt påverkar kompressionsstrumpornas optimala funktion. 

Fråga. Kompressionsstrumporna är tillverkade av merinoull? Vad är det? 
Svar. Merinoull är en hållbar naturprodukt som effektivt håller huden torr och sval vid användning. Merinoullen fungerar optimalt som material för att återge optimal komfort vid hiking och vandring över längre sträckor. Kompressionsstrumporna är även förstärker runt hälen och under foten för att på bästa sätt motverka skavsår vid vandring. 

Fråga. Varför skall jag använda stödstrumpor när jag vandrar? 
Svar. Stödstrumporna hjälper till att förbättra återflödet i fot, anklarna och underben vid vandringar över längre perioder. Det ökade återflödet minskar svullnad, trötthet och ger en piggare i benen 

Fråga. Hur skall jag tvätta mina kompressionsstrumpor? 
Svar. Tvätta kompressionsstrumporna dagligen i 40° maskin och låt dem lufttorka. 

 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket