NovaCool kylsystem för muskel och ledbesvär
novacool_kylsystem
novacool_kylsystem novacool_kylsystem kybehandling knabandage

NovaCool - lättanvänd kyla/kompression för knä och arm

  •  899 kr 

Kylbehandling och kompression är ett beprövat sätt för smärta och svullnad i en led. NovaCool kombinerar båda egenskaperna oavsett var du befinner dig Läs mer

  • Kylbehandling oavsett var du befinner dig
  • Minskar svullnad | För knä och arm
  • Justerbar kompression med pump och ventilsystem
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Kylsystem NovaCool Knäled / Arm

Problem och svullnad kan effektivt lindras med kombinationen av kyla och kompression. Novacool kylsystem fungerar lika bra för knäled som armbåge och kombinerar kompression och kyla som ett effektivt sätt för att minska svullnad och problem med ett väl beprövat tillvägagångssätt. Kylan och kompressionens effekt finns kliniskt dokumenterad i ett flertal studier* , kombinationen av kyla och kompression har tidigare inte varit tillgängligt på ett enkelt och smidigt sätt för användning hemmet. NovaCool Kylsystem ger en korrekt medicinsk rehabilitering eller smärtlindring i hemmet, efter träningen eller innan promenaden.
NovaCool kylsystem för knäled och arm har ett effektivt kylelement som placeras i kylen när det inte används. Kylelementet appliceras i NovaCool manschetten som är försedd med en uppblåsbar luftkudde för att på enklaste sättet kombinera kyla med kompression.  
Kompressionsmanschetten är försedd med en pump som möjliggör extremt enkel och snabb kompressionsökning över leden. Manschetten är även utrustad med en reduceringsventil som möjliggör enkel och snabb justering av trycket och kompressionen över knäleden. 

NovaCool Knä/arm möjliggör effektiv kyla/kompression oavsett var du befinner dig och kan enkelt appliceras med hjälp av manschettens två kardborrband som fäster över hela systemets yta. 

* Combination of cold and compression after knee surgery. A prospective randomized stydy. Schröder D1, Pässler HH 
* The use of Cryo/Cuff versus ice and elastic warp in the prospecitve care of knee arthroscopy patients. Whitelaw GP1, DeMuth KA, Demos Ha, Schepsis A, Jacques E. 

Storlekstabell

Storlek
Universal Höger och Vänster
För knäled och armbåge

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har artros i knäleden. Kan NovaCool hjälpa mig?
Svar. Ja, NovaCool kombinerar kyla med kompression för att på bästa sätt minska problem i knäleden oavsett var du befinner du.

Fråga. Hur använder jag mitt NovaCool system? 
Svar. NovaCool består av tre komponenter. 1 st tryckmanschett (svart) 1 kylmanschett (blå) och en pump med 35 cm lång silikonslang. Lägg kylmanschetten i kylen i god tid innan användning så att manschetten är väl nedkyld. Applicera in kylmanschetten med kardborre i tryckmanschetten och lägg systemet över knäleden. Spänn de två långa banden runt knäleden och stäng kardborren så att det sitter på plats runt knäleden. Applicera pumpen i tryckventilen och vrist till On. Pumpa med handpumpen för att ökar kompressionen runt knäleden och därmed uppnå minskad svullnad och kylbehandling samtidigt. Om trycket blir för högt kan du enkelt öppna ventilen på knäbandaget för direkt minska trycket över knäleden. 

Fråga. Hur tvättar jag mitt NovaCool kylsystem?
Svar. Rekommenderat tvättråd är 30° handtvätt med stängd kardborre. Kylmanschetten rengörs enklast med hjälp av en fuktig trasa. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket