Knäskydd Self | Rehaboteket
elastiskt knäskydd
elastiskt knäskydd

Kompressionsknäskydd med extrem smidighet

  •  319 kr 
  • 399 kr

Knäskydd Self är ett ultrasmidigt knäskydd för extra kompression och smärtlindring av knäleden vid inflammation, svullnad och generell knäsmärta. 

Läs mer

  • Extra hög kompression runt knäleden
  • Extrem smidighet och andningsaktivitet
  • Rundstickad anatomisk passform
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Knäskydd Self

Knäskydd SELF är ett av marknadens smidigaste knäskydd konstruerade med en unik anatomisk passform för maximal funktion, komfort och smidighet. SELF är ett helt unikt knäskydd tillverkat med en rundstickad konstruktion på samma sätt som en medicinsk kompressionsstrumpa men med en anpassad kompressionsprofil. Det högre kompressionstrycket säkerställer extra hög kompression över knäleden utan att påverka knäledens böj eller sträckförmåga.  

Knäskydd SELF's  konstruktionen i kombination med en materialkomposition bestående av 70 % polyamid och 30% elastan säkerställer kompression över hela knäleden trots knäskyddets extremt tunna, luftiga och smidiga konstruktion. Materialkompositionen med polyamid och elastan säkerställer även slitstyrka och garanterar bibehållen kompression över tid. Total materialtjocklek är endast 1 mm vilket gör knäskydd SELF till marknadens tunnaste knäskydd med säkerställd kompression oavsett vardag eller idrott/motion. 

På insidan av knäskyddet över främre lårmuskeln sitter det ett vidhäftande silikon fält för att förbättra fixeringen av knäskyddet över knäleden. 

Knäskyddet är en cirkulärt maskinstickad produkt och är helt fri från sömmar, kantband, kardborre och andra störande material komponenter vilket ger ytterligare en extrem smidighet vid användning. 
Den unika rundstickade tillverkningsmetoden i kombination med den anatomiska passformen samt minimalt med sömmar ger extra hög kompression utan risk för skav eller obehag.

Använd SELF knäskydd vid,
- Behov av extra kompression runt knäleden 
- Lokal smärta och lokala inflammatoriska problem i och runt knäleden
- Återkommande lokal svullnad i knäleden

Self fungerar lika bra på höger som vänster underben. 
Knäskyddet skall handtvätts i 30° handtvätt med ett milt tvättmedel, skölj produkten efter tvätt och låt knäskyddet lufttorka innan användning. Produkten får inte torktumlas

SELF knäskydd säljs per styck och finns i storlekarna XS – XXL, måttet skall tas 15 cm ovan knäleden runt låret. 

 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur skall jag mäta in knäskyddet för att hitta rätt storlek för mig. 
Svar. Omkretsmåttet skall tas mitt över knäleden 

Fråga. Jag hamnar mellan två storlekar i storlekstabellen. Vilken storlek skall jag välja?
Svar. Vi rekommenderar att du väljer den mindre storleken för att säkertsälla graden av kompression. 

Fråga. Fungerar SELF knäskydd lika bra på höger som vänster knäled?
Svar. Ja, SELF är inte höger eller vänsteranpassade och fungerar lika bra oavsett sida. 

Egenskaper

Stabilitet

2

Kompression

5

Avlastning

2

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Mått runt låret 15 cm ovan knäled
X-Small 35 - 38 cm
Small38 - 41 cm
Medium 41 - 45 cm
Large45 - 49 cm
X-Large49 - 54 cm
XX-Large54 - 60 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem